De Waarheid is een Regenboog aan Kleuren

De Waarheid is een Regenboog aan Kleuren

 

De waarheid is een regenboog aan kleuren. Elke onwaarheid, elke ontrouw aan wat waar is, kleurt de wereld grijs. Hoe grijzer (of blauwer) het pak, hoe ontrouwer dat pak is aan wat echt waar en van waarde is.

Licht is samengesteld uit een regenboog aan kleuren

Als er ergens een licht aan gaat, als je een licht opgaat, is dat wat zichtbaar wordt niet altijd even fraai. Geen lieflijke pasteltinten maar hard en confronterend zwart-wit en saai grijs. Wat zichtbaar wordt als je een licht opgaat, heb je niet in de hand; soms wordt je een inzicht opgedrongen dat je liever niet had willen zien.

Inzicht en bewustwording zijn sleutelwoorden in tijden van transitie en transformatie

Inzicht ontstaat wanneer er een innerlijk licht ontstoken wordt. Innerlijk zien levert doorkijkjes op naar het verleden, dat je, met het weten en je kennis van nu, met andere ogen kunt bezien. Dat levert dan een ander beeld op; je kunt het verleden in een ander perspectief plaatsen. Letterlijk verandert het beeld van het verleden waardoor het je een andere visie en een andere versie oplevert; het beeld wordt anders ingekleurd. (Lees ook: Opkomst van een Nieuw Tijdperk)

Het beeld van nu is ingekleurd door de kleuren uit het verleden

Het licht dat je nu bereikt is als het ware ingekleurd door de gebeurtenissen uit het verleden waar het dòòrheen schijnt. Dat bepaalt de kleur van het beeld van nu. Want in elk moment is het licht en het duister aanwezig. Spookbeelden uit een grijs verleden die je gevangen houden, doen zich tegoed aan dat in jou wat licht en kleurrijk is en absorberen alle kleur. Het resultaat is een grijs en kleurloos hier en nu.

Maar als je in het heden, in het moment van het nu, een innerlijk licht ontsteekt, kunnen die gebeurtenissen uit het verleden in een ander licht geplaatst worden en worden de spookbeelden verjaagd. Daardoor verandert het licht dat je vanuit het verleden in het nu bereikt van kleur. Het nu zelf verandert.

 Als je jezelf in een ander daglicht wilt plaatsen vraagt dat om het beeld van het verleden een andere kleur te geven.

De kleur van het verleden bepaalt de kleurigheid van de toekomst

Want het vermogen om innerlijk te zien, levert ook doorkijkjes naar de toekomst op. En ook dat doe je met het weten en de kennis van nu. Met andere woorden het beeld dat je van de toekomst hebt schijnt dòòr de gebeurtenissen van nu heen en wordt erdoor gekleurd.

Als je innerlijk licht van dit moment nog gekleurd is door gebeurtenissen uit het verleden, zal dat de toekomst van dezelfde kleur voorzien. Maar niet elk verleden is waardevol genoeg om door te geven aan die toekomst!

Emoties hebben een kleur

Depressie is bijvoorbeeld grijs, angst is zwart en liefde is roze. Samen dragen de kleuren van emoties bij aan het spectrum van licht of van duisternis dat ons nu omringt.

Hoe dingen verschijnen in je omgeving, geven je zicht op de kleur van je innerlijk licht dat doorschemert in waar je je mee omringt

Je brengt het in je huis tot uitdrukking, in de spullen waar je je mee omringt, in de kleur van de kleren die je draagt, de mensen waar je je mee omringt, de plekken waar je je door laat inspireren. Door het herschikken van je meubilair en de spullen om je heen, herschik je het kleurenspectrum van je innerlijk perspectief. Ineens kan zich daardoor een kleur, een perspectief laten zien dat tot dan toe achter een grauwsluier van gewoonte en aannames verborgen was.

Je omgeving is slechts het projectiescherm waar je innerlijke beelden, je innerlijke licht of duisternis, op zichtbaar gemaakt worden.

Het is niet altijd logisch te verklaren wat er gebeurt

De weg van zelfontplooiing en creativiteit is nu eenmaal niet recht en logisch. Maar licht is ook niet recht maar is alom. Het heeft geen richting nodig, het verspreid zich vanzelf. Het enige dat je hoeft te doen is er rekening mee houden dat je de ander met je licht niet verblindt.

De waarheid is een regenboog aan kleuren

Elke onwaarheid, elke ontrouw aan wat waar is, kleurt de wereld grijs. Hoe grijzer het pak, hoe ontrouwer de mens in dat pak is aan wat echt waar is en van waarde is.

Licht kan niet stralen in een wereld die grijs is. Waarheid kan niet schijnen als ze verhuld wordt in een grauwsluier van onwaarheid.

Het is tijd om je omgeving te herschikken zodat je je innerlijk licht ontdekt en het laat stralen als een vuurtoren; een baken van kleur in een zee van grauw. Want alles wat het licht van binnen transformeert is van buiten te zien.

Het is de waarheid die zich toont in een regenboog aan kleuren. Een waarheid die het grijs van bewustzijnsverduistering oplost in een zee van licht.

In elk moment zijn alle momenten aanwezig

Wie het nu begrijpt, begrijpt alles. Wie in het nu aanwezig is en er zijn innerlijk licht ontsteekt, is altijd aanwezig en verlicht zowel het verleden als de toekomst. Daarin aanwezig zijn is het leven ten volle leven.

 

Ik ben heel benieuwd hoe je deze blog ervaren hebt en wat het in je los maakt. Laat je het hieronder weten?

Nina

Meld je nu aan

 

 

7 gedachten over “De Waarheid is een Regenboog aan Kleuren”

 1. Anneke Klomp

  Lieve Nina ,
  wat een heerlijke blog weer, ik kan er heel veel mee en juist nu.
  Kleur geven aan mijn eigen leven vanuit mijn eigen liefde s bronnetje inside.
  Soms wordt ik afgeleid er van door mensen die hun succes nastreven en dan beland ik in een heel donkere kant in mezelf.
  Dan mag ik mezelf weer opnieuw vinden, en meestal kost me dat even een paar dagen. Dan kleurt de wereld van donker naar licht met me mee. Dat kan ik meestal heel bewust waarnemen.
  En dan komt nu jouw schrijven, dat geeft me kracht en moed om door te gaan.
  Dank je wel daarvoor.

  1. Hi Anneke, Dank je wel! Ik werd zelf ook wel heel vrolijk van het schrijven van deze blog. Je schrijft dat je afgeleid wordt door mensen die hun succes nastreven. Dat is heel yang. Misschien goed om eens te lezen wat ik geschreven in een reactie op een bericht dat Twei geplaatst heeft onder de blog https://ninaelshoffengshui.nl/breekijzers-en-bouwers/.
   Fijn dat deze blog geholpen heeft de kleuren in je leven weer terug te vinden.
   Harte groet, Nina

 2. Marianne van der Zalm-Waterreus

  Mooi hoe jij uitlegt, wat ik voel maar moeilijk kan verwoorden. Ik print deze tekst uit en bewaar het. Dan kan
  ik de tekst zo nu en dan herlezen. Dank je wel.

  1. Hi Marianne, Dank je wel een heel graag gedaan. Het is ook lastig om onder woorden te brengen wat je voelt. Dat gaat niet vanzelf. Maar als mijn woorden je helpen ben ik daar blij om! Wil je nog eens delen hoe je deze woorden hebt kunnen gebruiken?
   Harte groet, Nina

 3. Hoi Nina,
  Vandaag trok ik voor de verandering weer eens een vrolijke bloemetjes broek aan en daar was jouw blog. Grappig!
  Je vorige blog over breekijzers en bouwers. Ben het er absoluut mee eens dat je je moet laten zien. Ben bezig om te onderzoeken welke manier bij mij past om te laten zien dat ik kleur beken. Jouw blogs sluiten daar mooi bij aan! Bedankt

  1. Hi Amber, Ha, wat een mooie synchroniciteit! Bloemetjesbroeken zouden veel vaker en veel meer gedragen moeten worden! Kleur bekennen, breekijzer of bouwer zijn… We leven momenteel in een tijd die van ieder individueel vraagt om kleur te bekennen en zich kenbaar te maken in de rol die zij of hij wil vervullen in het proces. Fijn dat je bezig bent dat te onderzoeken! Ik ben heel nieuwsgierig naar de uitkomsten van dat onderzoek, maar ik twijfel er niet aan dat het zinnig, authentiek en krachtig zal zijn. Laat je het weten?
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *