Breekijzers en Bouwers; het yin en het yang van het leven

Breekijzers en Bouwers; het yin en het yang van het leven

We hebben Breekijzers nodig

We hebben Breekijzers nodig om af te breken wat niet langer passend en juist is. Breekijzers die openbreken waar het knelt en die losbreken wat gevangen houdt. Het hoort bij de energie van het 6-metaal jaar waar we ons in bevinden. Het hoort bij het moment in de tijd waar we ons als mensheid in bevinden.

Met dat afbreken en losbreken zijn inmiddels veel meer mensen mee bezig dan je denkt

Sloop gaat niet altijd met grote stofwolken gepaard. Het zijn mensen die begrijpen en herkennen dat dat wat wringt niet verdwijnt door niets te doen. Het zijn de mensen die in voldoende mate de energie van de krijger en de amazone kunnen dragen om die energie ook om te zetten in daden.

Maar als er iets is afgebroken, is er ook ruimte gemaakt

Ruimte om te bouwen. Om nieuwe fundamenten te leggen voor nieuwe structuren die onderdak gaan bieden aan een menselijke maatschappij. Een eerlijke en kleurrijke maatschappij waarin ruimte is voor het individu en individuele keuzes. Niet een maatschappij waarin een verheerlijkte vorm van communisme mensen slechtst toestaat om dienstbaar te zijn aan enkelen.

We hebben ook Bouwers nodig

Bouwers die zelfbewust genoeg zijn om de fouten uit het verleden niet te herhalen. Bouwers die wakker genoeg zijn om de bouwplannen van een heersende elite te doorzien en te herkennen als een megalomane natte droom die weinig goeds en veel kwaads zaait. Bouwers die kunnen samenwerken en kunnen weven, bouwers die wakker zijn.

Vrouwen zijn de Bouwers!

Het zijn de wakkere, bewuste Bouwers die begrijpen dat onevenwichtigheid een instabiel fundament creëert. Zij begrijpen ook dat alleen eerlijkheid, openheid en kwetsbaarheid de aanzet tot instabiliteit kan voorkomen. Eerlijkheid, openheid en kwetsbaarheid zijn het middel tegen de betonrot in het fundament van een nieuwe wereldorde. Vrouwen voelen dat aan hun water aan. Vrouwen zijn de Bouwers!

In eerlijkheid kun je de ander ontmoeten en leren wat anders en beter kan

Eerlijk zijn over jezelf, eerlijk zijn tegen de mensen die je dierbaar zijn en eerlijk zijn in wat je doet geeft de ruimte te leren waar dat nodig is om de ondermijnende emoties en technieken uit het verleden achterwege te laten en voor eens en voor altijd te overwinnen.

Breekijzers, Bouwers en Beweging

We hebben Breekijzers nodig die onbuigzaam zijn voor corruptie.

We hebben Bouwers nodig die betrouwbaar verbeteren en samenvoegen zonder eigen belang.

We hebben Beweging nodig die momentum creëert en alles weer rond maakt.

Ook als je zelf geen Breekijzer of Bouwer bent, support dan het Breekijzer of de Bouwer die je dierbaar is, die je vertrouwt, die je als eerlijk beschouwt. Daarmee kun jij de Beweging zijn die momentum creëert. Maar pas op, word geen kritiekloze volger. Word geen beweger zonder hoofd. Weet dat er ook waanzin is die zich toont als zinnig.

Bewuste Bouw Vrouw

Je bent nodig! Hard nodig. En ja, ook jij bewuste bouw man die zijn innerlijke vrouw heeft omarmt en liefheeft, jij bent ook nodig. Maar ik richt me voor nu even wat meer op de Bewuste Bouw Vrouw. Waarom? Omdat heel veel bewuste vrouwen geleerd hebben hun mannetje te staan in deze yange wereld, en een beetje besmet zijn geraakt met die overkill aan archetypisch mannelijke energie. Ze mogen weer wat zachter en ronder worden, lees maar. Vrouwen hebben nu eenmaal geen platte buik.

Lieve Bewust Bouw Vrouw

Je mag ontspannen. Jij mag ook weer zacht worden en vrouwelijk. Daar ligt je kracht. De macht van je kracht ligt niet in het stoer doen. Het ligt in het zacht worden zodat dòòr jou heen het archetypische vrouwelijke opnieuw geboren kan worden, lees maar. Leven wordt gecreëerd in de zachte binnenwereld van jouw baarmoeder, het krachtigste en meest yange orgaan in een vrouwenlichaam.

Onstuitbaar zonder angst

Leren om de yinne wereld van het archetypisch vrouwelijke, van de zachte kracht, van het voelen, verbinden en van de intuïtie weer een plek te geven is de beste manier om te Bouwen. Als het archetypische vrouwelijke een eerlijker, opener plek in onze samenleving kan innemen, kan het ons laten zien wat het is om ècht kwetsbaar te zijn. Onstuitbaar. Zonder angst. Lees maar….

Ik ben heel benieuwd hoe je deze blog ervaren hebt en wat het in je los maakt. Laat je het hieronder weten?

Nina

Meld je nu aan

 

 

 

 

 

 

© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar mijn blog op de website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

4 gedachten over “Breekijzers en Bouwers; het yin en het yang van het leven”

 1. Ingrid Strijbosch

  Wat het los maakt, dat is iets wat ik al langer voel, niet altijd voldoen aan al die dingen die iedereen maar verwacht. Altijd maar doorgaan niet even stilstaan bij wat echt belangrijk is. Zie smorgens bij mijn wandeling het natte gras wat gebogen en zwaar hangt door de natte druppels, de schoonheid van al die kleuren , bij mist of als de zon erdoor schijnt. De ree die schichtig kijkt, hoop zo dat ikdat aan andere mee kan geven!!!!. Dat maakt gelukkig De schoonheid van de natuur en dat wij die nodig hebben om te overleven. Die is uiteindelijk toch het krachtigste. En dat we gaan inzien dat we voor elkaar zullen zorgen en voor onze omgeving en dat het dan wel goed gaat komen. Ik geloof wel dat steeds meer mensen ontwaken en elkaar hierin raken.

  1. Dag Ingrid,
   De natuur is een onuitputtelijke bron van schoonheid. Pure kunst zonder ongekunsteldheid. Heilzaam. Ik ben momenteel veel in mijn huisje in het bos om te schrijven aan mijn nieuwe boek. Het in de natuur zijn, de vogels horen en zien, de hommels die een beetje lomp hun weg zoeken naar de heerlijkste nectar, de meikevers die -nog lomper- een grasspriet beklimmen die vervolgens geheel doorbuigt onder hun gewicht en hen weer terug bij af, op de grond zet. Het is een groot feest van puurheid, eerlijkheid, zuiverheid. Als ik daar ben stroomt mijn creativiteit over. De rust en stilte zijn weldadig en helpen me alle zintuigen wijd open te zetten! Alles herinnert er aan dat het leven niet maakbaar is, ook al denken veel technocraten van wel, maar wel eeuwig doorgaat.
   Of het echter allemaal wel goed gaat komen is nog even een vraag. Ja, er worden steeds meer mensen ‘wakker’. Maar er worden ook steeds meer mensen geïnjecteerd met een goedje die hen de wakkerheid juist ontneemt. Dus, waar het heen gaat, geen idee. Maar we zijn er nog lang niet vrees ik. Ondertussen is het van belang om deze ervaringen die je opdoet inderdaad aan andere mee te geven!! Alle beetjes helpen namelijk!
   Harte groet, Nina

 2. Jeeeetje deze komt binnen… Kippevel en tranen. Poeh!
  Het is alsof je mijn gedachten en proces van de afgelopen 2 weken hierboven beschrijft.
  Ik doe heel veel met astrologie en de maan, geef sinds kort volle maanwandelingen en zeg altijd
  dat we teveel met de Zon, het mannelijke, het ego, het bewuste bezig zijn en te weinig met de Maan, het onbewuste, het vrouwelijke, het emotionele, het kwetsbare. En wat deed ik zelf? Juist dat!
  Compleet doorgeslagen in mijn yang energie, de ene heftige gebeurtenis na de andere, maar gewon doorgaan, alle balletjes hooghouden.
  Ja tijdens de volle maan kijk ik wel even naar mijn emoties, angsten etc. Maar echt voelen, erkennen en mijn kwetsbaarheid tonen? Niet dus.

  Sinds kort bij een energetisch therapeut in behandeling gegaan. Ik heb nog nooit zoveel gehuild als vorige week, wat een verdriet zat er in mij. Ik ben gecrashed en de afgelopen volle maan een nierbekken ontsteking en nierstenen gekregen (heel verklaarbaar). Ik ben helemaal in de stilstand moeten gaan, heb hulp moeten accepteren. 2 Van mijn grootste angsten kwamen uit. En nu denk ik, waarom niet eerder? Waarom was ik zo streng vor mezelf en niet meer liefdevol? Ik moet en hoef niks meer, ik mag gewoon kwetsbaar zijn. Nu pas erken ik mijn vrouwelijke kant, mijn kwetsbaarheid en omarm ik deze prachtige yin energie in mij.

  Ik vraag mij ook serieus af, waarom zijn wij vrouwen zo naar die yang energie gegaan? Watskebeurt?
  Ik krijg ook vaak complimenten , oh je bent zo sterk en kijk wat je hebt meegemaakt en hoe je het allemaal doet. Vond ik super fijn want door die bevestiging deed ik ook goed mijn best om mijn yang imago in stand houden.
  En nu denk ik, why?? Waarom is het opeens normaal geworden en wordt het als goed beschouwd, als vrouwen hun mannetje staan, sterk zijn, geen emoties tonen en maar doorgaan ?

  Bedankt voor wederom een geweldige blog, Jij bent zo’n inspiratie voor mij. Alles resoneert, altijd.

  Heel veel liefde <3

  1. Lieve Twei,
   Dank je wel voor je eerlijke en openhartige reactie. Ik herken het hoor, wat je schrijft. Van nature ben ik een wanpakkertje en ben in het verleden dus ook de nodige keren voor mijn kwetsbare kant weggelopen door maar weer een klusje op te pakken. Het is ook niet eenvoudig om in deze tijd vrouw te zijn. Je vraagt ‘Watskebeurt?’, naar mijn idee, en ik heb daar ook al in mijn Nine Star Ki voorspellingen over geschreven, is de dominantie van yang helemaal uit de klauwen gelopen. En om als vrouw te overleven in een energetisch onvriendelijk en hard milieu, zijn we ons gaan aanpassen om te overleven. Want, laten we wel wezen, de vrouw heeft met de last van de erfzonde, zo’n beetje de schuld van de hele wereld op haar schouders gekregen. Om daar tegen bestand te zijn moet je wel je mannetje staan.
   Collectief gaan we momenteel door een proces waarin heel erg langzaam de bakens verzet worden. De yange dominantie is op zijn retour alleen beseft dit yang het nog niet helemaal. Doordat de bakens verzet worden zijn het juist de vrouwen (wie anders) en mannen met een goed ontwikkelde vrouwelijke kant, die voelen dat dingen gaan barsten en breken. Te beginnen met henzelf. Dat betekent echter ook dat deze groep mensen als eerste door dit proces heen evolueert en dus ook de eersten zullen zijn die op de puinhopen van een verleden een nieuwe toekomst gaan bouwen. Op basis van nieuwe voorwaarden. Want in elk natuurlijk proces is het logisch dat als iets uit balans raakt omdat het teveel de overhand krijgt, vanzelf het tegenwicht zich begint te ontwikkelen. Hoef je niets voor te doen, alleen te laten gebeuren. En aan jezelf blijven werken natuurlijk. Het opgeblazen yang kan dat niet, die kijkt alleen naar de ander, nooit naar zichzelf. Dus als de yange werkelijkheid straks instort, heeft de yinne werkelijkheid op basis van gelijkwaardigheid, eerlijkheid, kwetsbaarheid en het eren van natuurlijke waarden, al nieuwe netwerken gebouwd van mensen die elkaar helpen in plaats van uitbuiten.
   Let wel, het proces is nog gaande, het WEF heeft zo nog wat kaarten die uit de mouw geschud gaan worden en die voor de nodige maatschappelijke opschudding gaan zorgen. Daarom huilen we en breken we nu, zodat we straks klaar zijn om de beentjes er onder te zetten.
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *