Nina Live #25 Breekijzers en Bouwers 30-06-2021

Nina Live #25 Breekijzers en Bouwers

De Breekijzers leggen de gevolgen van het verleden bloot.
Letterlijk.

In Canada weten ze er alles van.

Als je een maatschappij bouwt op basis van ongelijkheid, bouw je scheve structuren, scheve gebouwen.

“Laat ze worden zoals wij.”

Ons slavernij verleden rimpelt nog steeds door in ons DNA. Er is angst, nog steeds, voor wie anders is, voor wie andere keuzes maakt. Er is angst om zelf anders te zijn en andere keuzes te maken. Je zou buiten de norm kunnen vallen waardoor jij opeens het ‘anders’ bent waar iedereen bang voor is.
Dus bouwen we hoge muren en graven diepe kloven om het andere buiten de deur van het scheve gebouw van ons ongemakkelijke zelf te houden.De Breekijzers breken af, ook die hoge muren van argumenten. Ze storten het puin in de diepe kloven van onwetendheid. Ze zijn er maar druk mee.
Ondertussen roep ik de Bouwers, de Bouw Vrouw, op aan het werk te gaan. Want wat ook door rimpelt uit het verleden is het weten dat het de vrouwen zijn die voor wederopbouw zorgen. Die het fundament leggen voor een nest waarin nieuw leven verwelkomt kan worden.

Lieve Bouw Vrouw, en ook jij lieve Bouw Man met een stevig ontwikkelde vrouwelijke kant, bouw! Bouw in liefde. Bouw uit liefde.

Liefde die voortkomt uit kracht! Niet de liefde die voortkomt uit behoeftigheid!

Lees meer in mijn blog van deze week: 

Tune in voor een dieper begrip van actuele gebeurtenissen bij ons thuis en in de maatschappij.
Iedere donderdag een nieuwe Nina Live op de website, iedere maand een Volle Maan bijeenkomst in onze Nine Star Ki Community. 
Liefs Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *