Volle Maan september – Nieuwe verbinding

volle maan september, nieuwe verbinding

Een innerlijke overwinning op blokkades en drempels.

Dat is een van de mogelijkheden die het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van september te bieden heeft. Het profiel van deze Volle Maan is 5-4-6, dat wil zeggen 5-aarde, 4-hout, 6-metaal.

Als ik dit schrijf, is het nog geen Volle Maan en is zelfs het energetisch profiel nog niet actief.

Het komt me echter voor dat, met het opschrijven van deze woorden, die energie al dichterbij gehaald kan worden en voelbaar haar werk doet in mijn lichaam. Dat neemt niet weg dat 5-aarde in dit profiel zich ook doet gelden en nog steeds voet bij stuk kan houden en, met de hakken in het zand, elke vernieuwing of verruiming wil en kan blokkeren.

De Volle Maan van augustus heeft uitgedaagd op het innemen van je plek en het tonen van autonome kernkracht.

Je weet nu wie je bent en wat je wilt. Dat maakt dat je 5-aarde op momenten kunt ervaren als de weerstand in je omgeving die je liever niet ziet veranderen en je wil houden zoals je was.

In dat geval is het ook heel goed mogelijk dat 6-metaal in de derde positie zich van zijn minder fraaie kant laat zien.

Bijvoorbeeld in de vorm van mensen die jaloers zijn, scherpe kritiek die ze naar je uiten, afgunst en gekonkel achter je rug om.

Representeren 5-aarde en 6-metaal dus voor een deel nog je eigen drama met thema’s als autonomie, autoriteit, kracht en macht, jaloezie, geld-issues, controle en perfectionisme, dan kan het zo zijn dat de vernieuwingsimpuls van 4-hout onder dit geweld bezwijkt en in de kiem gesmoord wordt.

Maar als je hebt gekozen om te staan voor wie je bent, dan kun je deze issues waarnemen zonder dat het grip op je krijgt.

Dan kun je dit gedoe van anderen met een schouderophalen afdoen als voor jou niet ter zake doende. Je wordt niet meer meegezogen in het drama waar een ander je graag een rol in wil geven.

Hout is het element van de communicatie. En die kwaliteit kan de uitkomst bieden voor de confronterende energie van de Volle Maan van september.

Een compassievol en open gesprek aangaan over de thema’s waar je moeite mee hebt; het eerlijk onder woorden brengen en delen wat je voelt wat de huidige processen met je doen, kan heilzaam zijn. Eerlijk zeggen wat je voelt. Eerlijk delen wat je op je hart hebt; dat creëert nieuwe verbinding. Met jezelf en de ander.

Volgende maand wordt het thema eerlijkheid trouwens nog een keer, met meer nadruk, herhaald. Je blijft op de hoogte via mijn Energetische Week Bericht.

Ik ben benieuwd wat dit schrijven, en de energie van de Volle Maan van september bij je oproept. Laat je het weten in een reactie onder dit bericht? Ik vind het fijn om van je te horen en jouw ervaring kan weer inspiratie zijn voor een ander.

Harte groet,

Nina

11 gedachten over “Volle Maan september – Nieuwe verbinding”

 1. Beste, lieve Nina,
  Gecondoleerd met het verlies van je moeder. Sterkte.
  Reactie op je mail. Ja precies dat, ik heb mijn positie weer ingenomen, blij met mijzelf en geen applaus van anderen meer nodig. Zaterdag deelname aan een talkshow. Communicatie. Het wil gehoord worden.

  1. Dag lieve Elsedien, dank je wel. Mooi dat je je plek inneemt! Jouw verhaal moet gehoord worden. Super dat je daarvoor ook de gelegenheid krijgt. Succes!!
   Harte groet, Nina

 2. Beste Nina, veel sterkte met je verlies van je moeder. Verder wilde ik zeggen dat het verhaal heel erg klopt met wat er momenteel in de familie van mijn dochter gaande is. Hoop op een goede uitkomst na het gesprek wat er plaats gaat vinden. Gr ingrid

  1. Hi Ingrid, dank je wel. Fijn om te lezen dat je ervaart dat wat ik geschreven heb aansluit bij wat je momenteel ervaart. Eerlijkheid kan alleen maar tot een goede uitkomst leiden. Alleen kan daar ook soms wat tijd overheen gaan.
   Harte groet, Nina

 3. Beste Nina,
  Gecondoleerd met het overlijden van je moeder. Heel veel sterkte de komende periode!
  Reactie op je mail: heel veel herkenning, je verhaal klopt, zelfs in de “familie” van mijn dochter in Nieuw Zeeland.
  Daar kreeg ik overigens ook de vraag of je boek “Huis & Ziel” ook in het Engels uitgegeven gaat worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *