Veilig Fundament – NineStarKi energie Volle Maan Augustus

Veilig Fundament

Deze maand bestaat het Nine Star Ki profiel van de volle maan uitsluitend uit aarde elementen. Aarde is het element dat je eraan herinnert dat iedereen een veilig fundament nodig heeft om een leven en een toekomst op te bouwen. Zonder een veilig fundament kunnen dingen, in de transitie die we doormaken, zoek raken, verdwijnen. Dingen die een plek nodig hebben om te landen en wortel te schieten zodat overvloed ook wortel kan schieten. Dingen die een plek nodig hebben om thuis te komen.

Maar waar is thuis voor jou? Wat is jouw plek, jouw ruimte, jouw land waar je je vlag kunt planten? Waar voel jij je voldoende gewaardeerd, op waarde geschat, veilig, verzorgt en geëerd om het ‘thuis’ te kunnen noemen? Het Nine Star Ki profiel van de energie van de volle maan van deze maand bevestigt niet alleen de plek die je inneemt in het leven, maar trekt deze tegelijkertijd ook in twijfel.

Modder

Het Nine Star Ki profiel van de volle maan van donderdag 15 augustus, is 8-5-8; dat is 8-aarde, 5-aarde, 8-aarde. Een en al aanwezigheid van Moeder Aarde dus. Gezien dat dit plaatsvindt binnen de jaarlijkse cyclus van 8-aarde die de energie van 2019 bepaalt, is dit duidelijk meer dan alleen maar een uitnodiging om je boeltje op orde te krijgen en het centrum van jouw zelf te vinden. Want 8-aarde is het element dat zich maar herhaalt, dat keer op keer -en nog een keer- de inhoud van je leven herkauwt totdat de stukjes eindelijk in je systeem passen en ze geïntegreerd kunnen worden. 8-Aarde wringt de modder van emotionele drab uit zodat je weg vrijgemaakt wordt om eindelijk toe te komen aan het leven van je beste leven ooit.

Kroon

Yep, ik heb al eerder soortelijke woorden geschreven in het beschrijven van de energie van dit jaar en de energie van de volle manen van dit jaar. En ik zal dit ook de rest van dit jaar nog blijven doen, want 8-aarde vindt het heerlijk om dingen net zolang te herhalen tot het kwartje valt. En 5-aarde, nou, die gaat alleen maar over jou! Wie je bent, waar je staat in het leven -in jouw leven-, wat je doet voor werk, hoe veilig jouw fundament is, hoe je je verbindt met anderen. Maar bovenal, hoe je je verbindt met jouw zelf en met de wijze waarop je je kroon draagt en deze verdraagt; hoe je je plek in het leven inneemt.

Bliss

Dat is overigens niet zo eenvoudig, want hoe doe je dat, je plek innemen in het leven? Nou, om te beginnen is het goed om plezier te hebben en te genieten van wat je doet zodat je je goed kunt voelen over jezelf en je lichaam. Het is het beste en krachtigste tegengif tegen verlies van focus, tegen angst en beperkingen die je pad naar bliss -verlossende gelukzaligheid-, blokkeren. Die je pad naar je kroning tot een autonome autoriteit blokkeren.

Wees speels en eer de puurheid van het zielsgelukkige kind dat in jou geboren kan worden als gevolg van het leiden van een wijs en verantwoordelijk leven. Let wel: dit betekent niet dat je je als een kind moet gaan gedragen. En ook niet dat je je daardoor niet als een volwassene hoeft te gedragen die de uitdagingen van het leven tegemoet treedt, maar kunt wachten op iemand anders die alle problemen voor je oplost. Dat is geen bliss, dat is het ontsnappen aan toewijding aan het leven.

Liefde

Het tweede wat je kunt doen is om liefde toe te voegen aan je leven en van jezelf en je lichaam te houden. Het Self-Care & Rituelen boek waaraan ik een bijdrage heb geleverd kan je hierbij inspireren. En ook, laat er van je lichaam gehouden worden en geniet van elke vorm van fysiek genot. Ja, dat houdt ook seksueel genot in en massages bijvoorbeeld, maar ook elke vorm van kunst waar de subtiele energieën van je lichaam op een positieve manier op kunnen reageren. Zoals het luisteren naar prachtige, live uitgevoerde muziek bijvoorbeeld.

Ik heb zojuist het Geelvinck Muziek Museum bezocht, hier bij mij naast, om te luisteren naar een concert van Megumi Tanno. Zij is uniek! Het luisteren naar haar pianospel gaf mijn lichaam een enorme boost tintelende energie en liet me tegelijkertijd volledig ontspannen! Zoals ik vorige week in mijn blog en nieuwsbrief schreef: “earth without ‘art’ is just eh”. Dus ja, het energie profiel van deze maand moedigt je aan om die vorm van kunst te vinden die je hart en lichaam aardt en heelt en ze weer verbindt met wat heilig is voor Moeder Aarde: creatie.

Overvloed

Want dat is waar ze goed in is, onze dierbare Moeder Aarde: creëren. Met een bijna onvoorstelbare onversaagdheid, schenkt ze overvloedig en zonder aarzeling, zoals ze ook deze maand doet. Ze deelt haar rijkdom en schenkt ons eindeloos haar voedsel op zowel een fysiek en emotioneel, als ook spiritueel niveau. Ze moedigt passie aan, omdat ze zelf ook heel gepassioneerd is. De derde stap gaat daarom over het je weer verbinden met je eigen passie. Op een bepaalde manier biedt dat je de kans je opnieuw met een natuurlijke bron van creativiteit te verbinden en het genereert de kans om je ziel een herstart te geven.

Veilig-Fundament-Nina-Elshof-Feng-ShuiStabiliteit

Je plaats in het leven innemen kan ook de vorm aannemen van het genereus delen van je deskundigheid, je kennis en je prestaties. Doe dat vanuit persoonlijke stabiliteit en een gevoel van overvloed, niet vanuit de noodzaak een tekort bij een ander op te vullen, dat werkt toch niet. Doe het zoals Moeder Aarde het doet: ze biedt alles in overvloed aan, maar jij bepaalt of je het ook neemt of niet. Zij houdt zich niet in, dus waarom zou jij dat wel doen?

De vierde stap is het je met royaal optimisme bewust worden van en verantwoordelijkheid nemen voor je s**t, zowel het positieve als het negatieve, zowel de kennis als de onkunde. Door dat te doen verbreek je de gewoontes die je kleiner houden dan je bent. Roep de moed op die nodig is om je eigen leider te zijn gebaseerd op wat je hart tot nu toe van het leven geleerd heeft.

[inlinetweet prefix=”‘” tweeter=”” suffix=”‘”]Leef je wijsheid met meer overgave en blijf bereid om te werken aan en met wat er zich in het moment aandient. [/inlinetweet]

Dat heeft allemaal ook betrekking op het element aarde dat zo nadrukkelijk aanwezig is deze maand.

Verandering

Toch hoort er ook een waarschuwing bij dit profiel. Want het 8-5-8 Nine Star Ki profiel kan de boel zomaar omdraaien: dat wat in je nadeel was kan ineens in je voordeel uitvallen. Maar ook kan een voordeel zich tegen je keren en een nadeel worden; weg veilig fundament. 8-Aarde zet nu eenmaal graag de boel op zijn kop en met twee 8-aardes in het profiel van deze volle maan, binnen de jaarcyclus van 8-aarde, is het omdraai-mechanisme drie-dubbelop aanwezig. De tijd van het ophouden van de schijn is voorbij, die kan zich tegen je keren. Deze maand kun je je het ene moment een veilig, geaard powerhouse voelen. Terwijl het volgende moment een aardverschuiving, die elke vorm kan aannemen, dat gevoel vernietigt en je situatie aan diggelen schopt. 8-Aarde kan zeer reactief en revolutionair zijn en onrust teweeg brengen die de status qua verandert en ten val brengt.

Wat te doen?

Let op de stormachtige wind van verandering, deze kan uit een onverwachte hoek komen en je overvallen en van de sokken blazen. Of dat nu op straat is; in een ontmoeting met mensen of met kansen; met betrekking tot de financiële markten; of in je werk of je relatie. Als het je overkomt, verbind je dan opnieuw met je plek in dit leven! Verbind je opnieuw met je centrum van zelf.

Pas op voor mensen die systematische hun nachtmerries op anderen en op het leven zelf projecteren en dat maar blijven herhalen; word je ervan bewust welke vorm deze nachtmerries aannemen zodat jij je ervan kunt distantiëren en op veilige afstand kunt blijven. Anders zou je jezelf zomaar ineens gevangen kunnen vinden in het emotionele moeras van iemand anders.

Vermijd de angst voor gebrek; dit is een maand waarin dingen zomaar ineens niet meer voorradig kunnen blijken te zijn. Of dat nu om geld gaat, of benzine, of waardering, of de boodschappen van Albert & Heijn. Onthoud dan dat de natuur overvloedig is: als je je aandacht verschuift van economie naar ecologie, zal elke vorm van (denken in) tekort wegvallen. Houd je aandacht gericht op wat er wél is, niet op wat mist. En de beste plek om daar naar te zoeken is binnen, om een veilig fundament te vinden, is in jezelf; the best place to be.

 

Ik ben heel benieuwd wat de energie van de Volle Maan bij je losmaakt. Wil je het met me delen in de reacties hieronder het blog? Ik vind het oprecht leuk om van je te horen en zo leren we van elkaar!

 

Blijf op de hoogte!

Met mijn Feng Shui by Nina -updates wil ik je een nieuw, dieper inzicht geven waarmee jij je leven omgeeft.
Aan de hand van persoonlijke verhalen en de tendensen in de wereld, deel ik mijn visie op de relatie met onze dierbaren, de omgeving en het leven bezien vanuit de Feng Shui en Nine Star Ki.

Je wordt je hierdoor meer bewust van jouw houding en het effect daarvan op hoe jij je voelt en de verschillende relaties ervaart.

Zodat je vanuit meer inzicht keuzes kunt maken in hoe jij je omgeving en je leven vormgeeft.

JA! Dat wil ik graag

 


© Nina Elshof Feng Shui. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

3 gedachten over “Veilig Fundament – NineStarKi energie Volle Maan Augustus”

 1. Beste Nina,
  Ik weet niet of je mijn bericht wel wilt plaatsen. De Nine Star Ki ‘voorspellingen’ zorgen bij mij voor koude rillingen over mijn rug. De ene NSK kenner vertelt mij dat ik dit jaar zeker géén dingen moet doen die naar buiten gericht zijn, op risico van gerechtelijke procedures, onheil etc. De andere NSK specialist zegt, ja hoor doe maar, het is het jaar van verandering. Maar ja, elk jaar, elke dag, is toch een moment van verandering?
  Ik zie nu alles wat mij overkomt en alles wat er gebeurt als een negatieve bevestiging….dan had ik maar niet moeten gaan zwemmen….dan was ik ook niet gefrustreerd geraakt over dit of dat. En dat had dan ook weer niet geleid tot ….noem maar op. En nu moet ik dan ook nog oppassen, want alles wat zo veilig leek (ik ervaar mijn omgeving echt niet als thuisbasis en ook niet als veilig, maar nu was ik echt net van plan mezelf na 20 jaar toch maar eens thuis te gaan voelen, mezelf over te geven aan wat er is), kan zomaar eens omkeren en toch niet veilig zijn….. Ik word gek….of toch niet?

  1. Dag Anita,
   Jazeker wil ik je reactie plaatsen!! Het is heel waardevol als mensen hun ervaringen delen en mij de gelegenheid bieden om daarop te reageren! Ik kan niet instaan voor wat de ene “Nine Star Ki kenner’ beweerd. Ik kan wel instaan voor wat ik zelf deel en schrijf. Het is juist de twijfel, het uit het evenwicht brengen van de balans, het telkens opnieuw onderzoeken van een onderwerp of vraag of situatie, wat hoort bij de energie van 8-aarde die het jaar 2019 domineert. 8-Aarde trekt alles in twijfel en juist twijfel kan -voor je gevoel- de gedaante aannemen van negatieve bevestiging. Immers ontvang je voor je gevoel geen positieve bevestiging zoals je gewend bent of zoals je die geleerd hebt te herkennen. Maar is dat zo negatief? Het is eerder een teken dat de wereld om je heen verandert.

   De bevestiging die je dit jaar krijgt neemt, door de invloed van 8-aarde, een andere gedaante aan. Dat wat veilig en vertrouwd is, is er nog wel, maar ziet er nu anders uit. Daardoor wordt er een proces in jezelf in gang gezet van noodzakelijke verandering van het kijken en waarnemen van je omgeving: kun je die nieuwe vorm van bevestiging, van wat veilig en vertrouwd is, wel herkennen? Als er óm je heen iets verandert kun je ervoor kiezen om zelf alles bij het oude te willen laten en daaraan vast wilt blijven houden, waardoor je de aansluiting bij alles om je heen verliest. Of als alles óm je heen verandert, kun je daar een voorbeeld aan nemen en die verandering ook in jezelf toelaten. En juist dat stuk van het proces maakt dat je het gevoel kunt krijgen dat niets meer veilig is.

   Vast blijven houden aan wat was, zorgt vroeger of later voor een harde breuk met wat er nu is. Zo’n harde breuk kan de vorm aannemen van ontslag, ziekte of van het ingrijpen door een hogere ‘autoriteit’. De paradox van dit jaar is dan ook dat juist als je mee beweegt met de verandering om je heen, je juist geen (of veel minder) risico loopt op negatief gedoe.

   Dus je wordt niet gek hoor, maar het kan allemaal wel heel verwarrend voelen!
   Veel sterkte en ook veel voorspoed en liefde! Nina

 2. Hallo Nina,
  Dank je wel voor je uitgebreide antwoord. Daar kan ik zeker iets mee. Ik weet nu ook dat ik op de goede weg ben, want ik verander met de energie mee. Ik ben gaan bewegen (zwemmen) en dat zet ook weer andere dingen (binnen in mij en naar buiten toe) in beweging. Blijkbaar is het ook tijd voor mij om wat minder kritisch te zijn op hoe mensen op mij reageren…of het positief of negatief is. Het is maar welke waarde ik eraan hecht en elk negatief gevoel kan een positieve groei betekenen.
  Het is inderdaad verwarrend, ik begrijp het helemaal!
  Nogmaals dank!!
  Hartelijke groet,
  Anita

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *