Tegenstelling Van Krachten

Tegenstelling_Van_Krachten

Tegenstelling Van Krachten

We zijn dit jaar in een dusdanige tegenstelling van krachten terecht gekomen, dat elke vorm van, met name, persoonlijke autoriteit verdacht is geworden. We denken van autoriteit al snel dat deze niet anders dan gecorrumpeerd kan zijn. Daardoor is het een grote uitdaging geworden krachtig een eigen plek in te nemen. En ook om je bewust te worden van de eigen autoriteit die je, als het goed is, autonomie geeft over je eigen leven. Het niet aangaan van die worsteling leidt tot verlies van eigenheid en onafhankelijkheid. 

Het is het thema van het 5-aarde jaar 2022, waar ik begin dit jaar al op wees.

“Dat betekent dat dit jaar een confrontatie wordt met innerlijke waardes die je hebt, maar welke je niet of onvoldoende geleefd hebt.”


Even terug naar het grotere proces: de afgelopen twee jaren hebben respectievelijk de elementen 7-metaal en vervolgens 6-metaal als breekijzers gediend om onze Torens van Babel af te breken.

Daarmee hebben ze de aanzet gegeven om de uiterlijke structuren, die we gebouwd hadden als houvast voor het ontbreken van innerlijke structuur, te ondermijnen en ineen te laten storten. Als je een gebouw sloopt worden echter de ingewanden van de gebouw zichtbaar. Als je een keukenblok verwijdert zie je de plekken die zich buiten het bereik van de poetsdoek en dweil bevonden. Met andere woorden, maatschappelijk gezien zien we nu de achterkant van het bestaan; de geconstrueerde werkelijkheid. We zien wat we liever niet wilden zien. 

In dat proces is er een complete chaos in communicatie ontstaan. Een Babylonische spraakverwarring van omvangrijke proporties. Alleen te doorstaan en te overwinnen door te weten waar je zelf voor staat en door je eigen waarheid te spreken.”

Die tegenstelling van krachten waar we in terecht zijn gekomen dit jaar, hoort ook bij de energetische tendens van dit 5-aarde jaar 2022.

“Het energetische patroon van 2022 wordt bepaald door het element 5-aarde die de centrale positie in de Ba Gua inneemt en daarmee terugkeert naar zijn eigen positie. Dat betekent dat alle elementen daardoor terugkeren naar hun eigen positie: de positie waar ze thuishoren. Kort gezegd betekent dat dat ieder element weer thuiskomt. Elk element laat daardoor in 2022 op extreme wijze de ontmoeting tussen zijn eigen tegendelen zien.”

Misschien dacht je aan het begin van dit jaar ‘leuk, dat thuiskomen in mijn eigen element’, tot het moment dat je zelf de confrontatie met je eigen tegendeel aan moest gaan. Gedwongen of vrijwillig, het is voor menigeen een enorme worsteling geweest. 

“De uiterlijke processen worden verinnerlijkt: de clash in en met de buitenwereld ontmoet de clash in en met de binnenwereld.” Ga je daar niet goed mee om, dan maak je jezelf tot slachtoffer; het ‘overkomt’ je immers allemaal. Weg persoonlijke kracht, autonomie en onafhankelijkheid. 

Een mooi voorbeeld hiervan beschreef Isa Kriens afgelopen zondag op Instagram.

Nu we het einde van het jaar naderen, is het goed om nu al de tijd te nemen om dit jaar te overdenken. 

Lees wat ik schreef over 2022, nog eens in alle rust terug. Herken de gedeelde inzichten in je leven. Kijk waar er nog wat werk te doen is en onderzoek wat definitief klaar is om losgelaten te worden.  Het huidige energetische jaar loopt tot 22 januari 2023. Je hebt dus nog acht weken.

Volgende week meer afronding en voorbereiding op 2023. 

Meld je nu aan voor het Live Nine Star Ki Event 2023. Dit vindt plaats op 22 januari, de dag van Chinees Nieuwjaar. Het is de manier om je goed voor te bereiden op de energetische tendensen van 2023,

“Het Nine Star Ki Event en de uitleg van de energetische tendensen geven me steun en rust in de chaotische tijd en helpen me in mijn centrum te blijven”
“Eerder las ik altijd al de blogs van Nina. De omschrijvingen van die blogs kwamen totaal overeen met mijn ervaringen. Ik wilde al een paar jaar naar het Nine Star Ki Event, maar telkens lukte het niet. Nu de blogs zo treffend waren, wilde ik vooraf weten waarmee ik te maken zou krijgen in het komende jaar. Om dit jaar beter voorbereid te zijn op wat er komen kan.”

4 gedachten over “Tegenstelling Van Krachten”

 1. Wow, dat stuk van Ina Kriens over zelfmedelijden….wat een eye-opener❣️
  Meteen mee aan de slag gegaan en veel kwartjes vallen op hun plek

  1. Hi Els, het was zo passend dat, toen ik deze blog aan het schrijven was, Isa haar post plaatste over zelfmedelijden. Die kon ik niet laten gaan! Fijn dat je nog kwartjes hebt die op hun plek kunnen vallen! 🙂
   Harte groet, Nina

 2. Inderdaad, volop ervaren in alles, donker en licht. Prettig en onprettig. Heftig en intens. Ik sta nog overeind, krabbel telkens weer op en ervaar het natuurlijke proces van meebewegen, helen en genezen, van liefdevol begrenzen en ‘zijn’ met wat is.
  Blij te lezen hoe het zich kan en mag vertalen, ontplooien en openen. Ik ben trots op mezelf, zie welke innerlijke bron ik ben voor mezelf en mijn omgeving, voor wie het ervaren wil in intentie, inspiratie en energie. Laat 2023 mij eren en begunstigen in mijn natuurlijke flow.
  Dank je wel, Nina, alles is energie!

  1. Lieve Mariëtte, die tegenstelling zorgen inderdaad voor een interessante dynamiek. Ik ervaar het alsof ze uitdagen om de extremen steeds dichter bij elkaar te brengen zodat dat tegenstellingen oplossen in een natuurlijke flow van meebewegen. Precies zoals jij doet. Knap zoals je dat doet!
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: