Tegenpolen: Hoe ermee om te gaan – NineStarKi profiel Volle Maan van Maart

Tegenpolen-Nina-Elshof-Feng-Shui

Tegenpolen: Hoe ermee om te gaan – NineStarKi profiel Volle Maan – 31 Maart, 2018 – 14:37 UTC in Weegschaal

Het Nine Star Ki profiel van vandaag is: 9 – 4 – 1

Tegenpolen

Dit Nine Star Ki profiel gaat over tegenpolen. Tegenpolen in kracht, in temperatuur, in beweging en in emoties. 9-Vuur kan een ongecontroleerd provocateur zijn terwijl 1-Water juist een huilerige zeur kan zijn. Inderdaad maakt dat de kans groot dat deze twee met elkaar botsen en angstige en stressvolle ervaringen kunnen veroorzaken. 9-Vuur kan echt een bullebak zijn voor de dromen en visies die je voor je leven en meer specifiek voor je carrière, voor ogen hebt. Want 9-Vuur zet je namelijk aan om maar door te gaan. Om te streven naar meer, groter, beter, glimmender. Maar elk proces van creatie heeft tijd nodig om te rusten. Tijd om zich weer op te laden en bij te tanken.

Elk proces van creatie heeft tijd nodig om te rusten. Tijd om zich weer op te laden en bij te tanken.

Groei

Daarnaast kan 1-Water een extreme focus hebben op je schaduwkant, op de twijfel en de angsten die binnenin je huizen. Omdat dit element in de derde positie van dit Nine Star Ki profiel staat, drukt deze invloed zich uit in hoe je handelt. Dat is een behoorlijke paradox want 1-Water kan als element op verschillende manier verlammend werken; hoe moet je dan in actie komen? ⇒Meer lezen over het Nine Star Ki profiel doe je hier. 

Met zijn aangeboren vaardigheid om je visie op de werkelijkheid onduidelijk te maken door je in de onderwater wereld van je emoties onder te dompelen, beïnvloedt 1-Water op belangrijke wijze je vermogen om heldere besluiten te kunnen nemen. Alles lijkt wazig en mistig. En als gevolg daarvan heb je geen idee wat je moet doen of welk besluit je moet nemen. Dus vraag jezelf eens af: waar onderbreekt je angst jouw proces van groei en ontwikkeling? Waar laat je het jouw carrière belemmeren? Als je je eigen creatieve proces niet volgt uit angst voor gebrek aan geld, raad ik je aan om deze geweldige  video van Amanda Palmer eens te bekijken, die deze angst op een hele creatieve manier de baas werd.

Waar laat je angst jouw proces van groei en ontwikkeling belemmeren? Waar laat je het jouw carrière belemmeren?

Centrum

De energie van het Nine Star Ki profiel van deze volle maan, nodigt je uit om helderheid te krijgen over wat je nu echt wilt. Het is tijd om het bullebakken te stoppen en ook om de angsten en zorgen die je levenswandel domineren, een halt toe te roepen. Vindt het centrum in jezelf door gebruik te maken van het element dat in de centrum positie van dit profiel staat: 4-Hout. 4-Hout can balans brengen tussen de extremen van Vuur en Water.

Tegenpolen-Nina-Elshof-Feng-ShuiVrijheid

4-Hout nodigt je uit om in actie te komen en om de zaken in eigen hand te nemen, door je weer opnieuw met de kern van je wezen te verbinden. Dit gaat overigens niet over controle. Noch over het vormgeven van je toekomst. Dit gaat over het vermogen je hand te openen en je groei te ontvangen; laat je groei zijn eigen, organische weg tot ontplooiing vinden. Dit gaat over het ruim baan bieden aan het geboren laten worden van jouw creativiteit. 4-Hout laat je zien hoe je ruimte creëert voor groei zoals je dat niet voor mogelijk had gehouden. Nog niet. Plaats maken, ruimte creëren voor wat nu nog ongezien is, doe je het beste door te vertrouwen en hoop te koesteren.

Biedt jij ruim baan aan het geboren laten worden van jouw creativiteit?

Geboorte

Je kunt nooit werkelijk overzien wat de toekomst voor je in petto heeft. Noch kun je voorspellen hoe dingen zich zullen ontwikkelen. Wat je wel kunt doen is je verbinden met de levenskracht binnen in je. Het is dezelfde levenskracht die je uit de baarmoeder van je moeder, de wereld in gedreven heeft. Dezelfde levenskracht die jaar na jaar de lente laat wederkeren. Het is een kracht die je zich niet laat negeren noch laat controleren. Dus laat je leven zich ontvouwen door de blokkades van angst, zorgen en bullebakkige halsstarrigheid uit de weg te ruimen. Maak ruim baan voor wat zich wil ontplooien. En laat jezelf verrassen door de overweldigende schoonheid van je eigen creaties!

2 gedachten over “Tegenpolen: Hoe ermee om te gaan – NineStarKi profiel Volle Maan van Maart”

    1. Dag Wenske,
      Dank je wel voor je reactie. Fijn dat het je geholpen heeft om het proces in jezelf beter te begrijpen. Soms reageren we alleen op veranderingen buiten ons, maar denken we dat we het zelf veroorzaken. Kennis en inzicht kan je dan helpen om je er bewust van te worden. Dat verandert de omstandigheden buiten je weliswaar niet, maar helpt je wel om er anders mee om te gaan.
      liefs, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: