Nine Star Ki – De Wondere Wereld van de Rode Draad in Jouw Leven

Nine-Star-Ki-energie-profiel-Nina-Elshof-Feng-Shui

Nine Star Ki – De Wondere Wereld van de Rode Draad in Jouw Leven

Met dit blog wil ik je een stapje verder meeneem in de wondere wereld van Nine Star Ki. Als je deze berichten niet wilt missen, kun je dit blog volgen door in het venstertje in de rechterkolom je mailadres achter te laten. Je ontvangt dan geen nieuwsbrieven, je krijgt enkel bericht van een nieuw geplaatst blog.

Nine Star Ki Profiel

Ik heb al eerder een blog geschreven over het waarom van Nine Star Ki. Dat lees je hier. Het is een relatief eenvoudige methode om snel in contact te komen met de reden van je bestaan. Het geeft ook snel inzicht in de vorm die je gekozen hebt om je door dit bestaan heen te bewegen. Nine Star Ki laat je kennis maken met de wondere wereld van de energetische patronen die zich als een rode draad in jouw leven laten zien. Dat klinkt wat hoogdravend maar ik hoop echt dat je aan het eind van deze blog dit alleen maar kunt begrijpen en daardoor kunt beamen.

De basis om mee te werken vormt je geboortedatum die wordt omgerekend naar het Nine Star Ki profiel. Dit profiel bestaat uit drie getallen. Elk heeft natuurlijk zijn eigen specifieke kenmerken en kwaliteiten, een 9 vertelt iets anders dan een 6 bijvoorbeeld. Dat heeft te maken met het element dat bij elk individueel getal hoort. Dit wordt je uiteraard binnenkort allemaal uitvoerig uitgelegd in de volgende afleveringen van dit blog. Mis ze niet!

De constructie van het Nine Star Ki profiel zelf draagt echter ook een boodschap die belangrijk is om te begrijpen. Zoals gezegd bestaat elk profiel uit drie getallen en elk getal neemt een plekje, een positie, in in het profiel.

Nine Star Ki – Voertuig

De eerste positie vertelt het verhaal van je algehele natuur. Deze algehele natuur kun je beschouwen als het voertuig dat je gebruikt om je door dit leven te bewegen. Welk type voertuig je gebruikt wordt bepaald door het element getal dat hier staat. De een kiest voor een vliegtuig, de ander voor een fiets en weer een ander kiest een skelter of een roeiboot. Dit voertuig heeft uiteraard bepaalde kenmerken die in sterke mate bepalen hóe je je voortbeweegt. Immers, een roeiboot bijvoorbeeld kan nooit zo snel gaan als een vliegtuig. Een roeiboot heeft bovendien water nodig en een vliegtuig juist de lucht. Ook de moeite die het kost om een voertuig voort te bewegen verschilt. Voor de een moet je een grotere inspanning leveren dan voor de ander.

Als je een skelter, een fiets, een roeiboot of een vliegtuig ziet, weet je meteen wat je van dat voertuig kunt verwachten. Varen met een skelter is nu eenmaal niet mogelijk, en mocht je dat al willen, dan zul je je skelter eerst om moeten bouwen of aan moeten passen. Zo is het ook met de kwaliteiten van je algehele natuur. Al bij de eerste blik krijgt iemand, bewust of onbewust, aan de hand van deze eerste positie een indruk van je.

Eerste Positie

In die eerste positie parkeer je dus je voertuig. Dit is wat mensen het eerste van je zien. Het is de eerste indruk die ze van je krijgen. Ze kunnen in één oogopslag zien, of aanvoelen, van welk voertuig jij gebruik maakt. Ze voelen haarfijn aan dat je je traag of snel voortbeweegt. Dat je, bij wijze van spreken, water of lucht nodig hebt om je te verplaatsen. De eerste positie is het equivalent van een voertuig. Het element getal dat in deze eerste positie staat, bepaalt het type van het voertuig. Zo kun je je bij 9-Vuur een Ferrari voorstellen en bij 1-Water juist de roeiboot of misschien zelfs wel een duikboot.

Nine-Star-Ki-energie-profiel-Nina-Elshof-Feng-ShuiChauffeur

Elk voertuig moet bestuurd worden en heeft een chauffeur nodig. Iemand moet immers bepalen welke kant het op gaat. De tweede positie van een Nine Star Ki profiel is verbonden met dat deel van jezelf dat je als de chauffeur kunt beschouwen. Dit is je ziel, datgene wat je ten diepste van binnen bent. Soms ligt je ziel zo diep verborgen dat het moeilijk is om daarmee in contact te komen of er je bewust van te zijn. Ook voor jezelf. Daarover later meer.

De chauffeur stuurt het voertuig aan. Het element getal dat hier staat bepaalt welk doel de chauffeur kiest om het voertuig naartoe te bewegen. Een chauffeur kan het voertuig ook op tempo nog aansturen en het afremmen of juist aanzetten tot meer spoed. Een goede chauffeur heeft een doel bepaald, hij weet waar hij naar op weg is. Het is je persoonlijke navigatiesysteem die de weg wijst. Neem je de kortste weg, de toeristische route, een achteraf weggetje of liever de snelweg? Wil je via een omweg reizen of rechtstreeks op je doel afgaan? Hoe duidelijker je innerlijke chauffeur een koes bepaalt, hoe sneller je je doel zult bereiken.

Tweede Positie

In de tweede positie woont dus de chauffeur. Deze is voor de buitenwereld, en soms ook voor jezelf, verborgen en niet direct zichtbaar. Daarmee is het voor de buitenwereld, en soms dus ook voor jezelf, niet altijd duidelijk welk doel de chauffeur gekozen heeft om te bereiken. Als je iemand in een auto ziet rijden weet je immers ook niet waar die persoon naar op weg is. Je ziet hem of haar alleen een voertuig besturen. Je moet eerst nader kennis maken met die chauffeur om te weten wat zijn of haar doel is.

De tweede positie is het equivalent van een chauffeur. Het element getal bepaalt welk doel je als chauffeur kiest.

Reis

Het maakt niet uit welk doel je wilt bereiken, waar je naar op weg wilt. Op een zeker moment moet je daadwerkelijk op reis om dat doel te bereiken. Zodra je als chauffeur plaats neemt in of op je voertuig en een doel hebt bepaald om je naartoe te bewegen, is het zaak ook inderdaad in actie te komen. Je gaat op reis. Iedereen reist op een andere manier. De een is zwaar bepakt onderweg met veel bagage. De ander heeft slechts een rugzak en reist op lichtvoetige wijze de wereld rond. Er zijn mensen die zich van tevoren van vanalles willen verzekeren om toch vooral geen onverwachte zaken op hun pad te treffen. Er zijn er ook die het liefst op de bonnefooi reizen en zich graag laten verrassen door het onverwachte. Ook hier bepaalt het element getal op welke wijze je reist.

Derde Positie

De derde positie is te vergelijken met het proces van het onderweg zijn, de reis. Het is als het ware de werkelijke weg waarlangs de chauffeur (tweede positie) het voertuig (eerste positie) stuurt in de hoop zo het voorgenomen doel te bereiken.

De derde positie is het equivalent van een reis. Het element getal bepaalt de wijze waarop je reist.

Eerste Getal

Vandaag meer over het eerste getal van je Nine Star Ki profiel, dat bepaald wordt aan de hand van het jaar waarin je geboren bent. Hoe je dit moet uitrekenen lees je in mijn vorige blog.

Dit eerste getal geeft kleur aan het type voertuig dat je gekozen hebt in dit leven. Natuurlijk moet je dat overdrachtelijk zien. Dit getal geeft namelijk niet weer of je een kort of lang lichaam hebt. Of je wel of niet goed bent in hardlopen of zwemmen. Het eerste getal bepaald de aard van je energetische voertuig.

1-Water

Stel je eerste getal is een 1. Bij een 1 hoort het element water. Je schrijft dan ook 1-water. Het element water komt maar één keer voor en is uniek in zijn soort. Dit in tegenstelling tot enkele andere elementen die binnenkort behandeld worden. Je kunt een indruk krijgen van de specifieke kenmerken en kwaliteiten van dit element 1-water, door letterlijk naar water te kijken. Door dit water fenomenologisch waar te nemen, door het te zien zoals het werkelijk is.

Vormloos

Water past zich altijd aan en is van zichzelf vormloos. Het kan echter verschillende gedaantes, verschillende vormen aannemen. Giet je het in een glas, dan neemt het de vorm aan van dat glas. Laat je het in je badkuip stromen, dan neemt het de vorm aan van dat bad. Water heeft ook iets grenzeloos. Als er geen stop in je badkuip zit, stroomt het gewoon weg. Het vult niet uit zichzelf het bad, iets moet het water tegenhouden om te voorkomen dat het wegstroomt en verdwijnt.

Het lijkt er op dat water heel beweeglijk is, maar dat is een paradox. Water beweegt namelijk niet uit zichzelf. Drukverschil of hoogteverschil in het landschap zorgt ervoor dat water stroomt. Laat je echter water op een volkomen horizontaal vlak vallen, dan zal het stil blijven liggen. Pas als je het horizontale vlak schuin houdt, komt het water in beweging en stroomt het er van af.

Flexibel

Water toont zich heel flexibel. Het past zich aan uiterlijke omstandigheden aan. Het laat zich ook door uiterlijke omstandigheden beïnvloeden. Waait het hard, dan krijg je grote golven. Is het volle maan, dan verplaatst de watermassa op het aardoppervlak zich in de richting van die volle maan die het water aantrekt. Water is zelfs zo flexibel, past zich zo enorm aan, dat het zich zelfs in verschillende aggregatie toestanden kan laten zien. Als het vriest dan wordt water hard en tot ijs. Als je water verhit en het aan de kook brengt, verdampt het en wordt het tot waterdamp. Geen enkel ander element waar NineStarKi mee werkt beschikt over deze kwaliteiten!

Bron

Het element water is als de bron waar leven uit ontstaat. Het is oer en daardoor ook mysterieus. Stille wateren hebben vaak diepe gronden. Wat zoveel wil zeggen als dat het water zich niet altijd tot in zijn diepste diepten meteen laat zien. Water kan heel donker zijn en een bron van gevaar vormen. Het is echter ook de bron van al het leven. De oersoep waar alles in ronddobbert voor het manifest wordt. Water is het element dat een groot potentieel in zich draagt, maar dat vaak nog niet aan de oppervlakte verschenen is.

Volgende week meer over wat het betekent om in je eerste positie de 1-water te hebben staan. Wordt vervolgd!

4 gedachten over “Nine Star Ki – De Wondere Wereld van de Rode Draad in Jouw Leven”

 1. Minie de Winter

  Lieve Nina,Wat fantastisch mooi dat je dit blok bent begonnen,je bent een kanjer!
  Voor mij een mooie kans om dit als opfriscursus te zien en weer van alles te leren over de Nine Star Ki ,waarvan ik de afgelopen jaren zoveel profijt heb gehad bij het werken met kinderen en hun ouders.
  Wanneer ik de getallen toepaste,zonder al te stellig te zijn,kreeg ik altijd meer inzicht in wie ze waren en kon ik zelf zien wat ik kon toevoegen om de relatie met hen eventueel te verbeteren.
  Ook pas ik het toe op mijn huidige vriendschap en het is zo mooi om te zien dat het werkt en dat je er aan kunt werken door de Nine Star Ki toe te passen,ongelooflijk maar echt waar.En last but notulen least HET GEEFT ZOVEEL RUST,veel liefs Minie

 2. Lieve Minie,
  Dank je wel!! En wat fijn om te horen dat Nine Star Ki je tot nu toe zoveel inzichten geboden heeft. Ik vind het nog steeds een magische tool!

  Liefs, Nina

 3. Thanxxx dear Nina! Natuurlijk ben ik water, weet dit al jaren, voel het al jaren en nu woon ik dichtbij de rivier, HEERLIJK , kan niet mooier. Eindelijk op mijn plek. Water, het begin van alles , mijn begin <3 Love it…..

 4. Ha Martine,
  Dat geloof ik ook wel dat je water bent. Ik wilde het voor de zekerheid even checken.
  Ja, water is het begin van alles. De oorsprong. Het authentieke en niet te evenaren zuivere.
  Dat ben jij wel.
  xx Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: