Nieuwe impuls te midden van de storm – Nine Star Ki energie Volle Maan oktober

impuls, Nine Star Ki, energie, Volle Maan

Hart

Ondanks dat alles nog steeds heftig in verandering is, en hier en daar razernij en wanhoop veroorzaakt, is er een nieuwe impuls die een weg zoekt om zich te manifesteren en die aanduwt tegen de obstakels van een proces waarin je bent vastgelopen. Een proces dat stevig op weg was om het leven uit je hart te zuigen en om te proberen het op een bruuske en meedogenloze manier uit de rails te laten lopen. Er zal dus op dit moment een hoop spanning voelbaar zijn.

Verandering

Maar dat kun je stoppen. Je kunt dat proces stoppen voordat het jou tot stoppen kan brengen. Her-verbind je met de oorsprong, de bron waaruit het leven ontspringt om aan een nieuwe cyclus te beginnen. Dat zorgt ervoor dat het oude vol ontzag en in shock zal zijn over wat er gebeurt en toekijkt hoe jij de rollen omdraait. Het zal zeker z’n best doen om vast te houden aan wat er was, zich verzettend tegen verandering waar je je niet tegen kunt verzetten. Maar als jij je aandacht richt op het bereid zijn te willen groeien, in plaats van gelijk te willen hebben, dan breng je je zaakjes op orde en ook jouw aandeel in de dynamiek waarin je je bevindt.

Donker

Het Nine Star Ki profiel van deze volle maan is 8-3-1; dat is 8-aarde, 3-hout, 1-water.

De energie cyclus van dit profiel start in de laatste positie waar 1-water zich bevindt. Dit vult jouw energie weer aan vanuit de bron van het leven zelf. Vanuit die positie wordt de verbinding gelegd met de familie stamboom van groei en vernieuwing: 3-hout in de middelste positie. Deze middelste positie is verbonden met onze gewaarwording van in verbinding zijn met anderen. Maar bovenal met de gewaarwording in verbinding te zijn met jezelf en de psychische energie die je wil doen groeien en je wil laten ontwikkelen tot een nieuwe versie van jezelf. Maar alles wat nieuw is, start in het donker. De donkere diepten van het water van de wereld.

Bron

Als je het nog niet gedaan hebt, nodigt deze volle maan je uit om je weer te verbinden met de bron, met wat het archetypische vrouwelijke genoemd wordt, het yin, moeder aarde, met je persoonlijke herstellende en creatieve energie, met dat wat donker is.
Je weer verbinden met de bron gaat, op een bepaalde manier, ook over het je verbinden met dat wat zich ver beneden het oppervlak maar tegelijkertijd zeer dicht bij je hart bevindt. Dit maakt het mogelijk dat uit het water van het verleden datgene boven komt drijven dat om je moed vraagt om opgeruimd te worden en om de negatieve invloed die dit heeft op het water van je lichaam, te breken.

Vind de moed om je demonen te bestrijden en de angst waarmee ze je controleren. Je kunt het verleden niet veranderen maar je kunt wel veranderen hoe je er in het hier en nu mee omgaat.

Rancune

Reinig jezelf van de rancune jegens je verleden en geef je over aan de rivier van levenskracht-energie die weliswaar buiten je controle ligt, maar die je zal dragen en je op je bestemming brengen. Ongeacht wat. Je hoeft je alleen over te geven en te rusten in het proces van oplossen en creëren. Vergeet niet om ondertussen over je gevoelens te praten; wees eerlijk, vooral tegen jezelf. Dat is ook een levenslang proces.

Familie

Ook: 3-hout nodigt je uit je weer te verbinden met familie. Houd hen die je dierbaar zijn, dicht bij je hart, dicht bij het meest gevoelige en kwetsbare deel van je lichaam. Waar elk woord, gebaar, elke glimlach of onbarmhartigheid, elke opmerking een permanente imprint nalaat. Kies de goede door luide en agressieve mensen te mijden, zelfs als het familie is! Blijf eerlijk naar jezelf en naar wat jij nodig hebt!

impuls, Nine Star Ki, energie, Volle MaanFluïde

De volgende maand is het mogelijk dat je het gevoel krijgt dat het allemaal voor niets was. Dat het oude erin is geslaagd om je hart te laten ontsporen. Maar dat is het niet! Na een laatste poging tot verzet zal je persoonlijke doorbraak onvermijdelijk en definitief zijn. Niet dat de rust dan weer zal keren! Het zal waarschijnlijk allemaal nog wat erger worden omdat dit proces gelijktijdig plaatsvindt in de wereld om ons heen. Alleen is het daar veel ingewikkelder om het oude dat aan de macht is, een halt toe te roepen en om de synthetische wereld, zoals die gecreëerd is door mannen in pakken, te vervangen door een wereld gebaseerd op de natuurlijke cyclus van leven.

Maar door het opbouwen van druk is het uiteindelijk onvermijdelijk dat alles vloeibaar wordt. Uiteindelijk zal elk oud proces dat allang over datum is, tot stilstand komen en de grip op de situatie verliezen zodat structuren uiteen vallen. Dit is noodzakelijk zodat de maatschappij in staat wordt gesteld een nieuwe richting in te slaan. Vanaf volgende maand zullen we zeker grote en ontwrichtende onrust gaan ervaren. Vermoedelijk op een schaal die we nog niet eerder zo ervaren hebben.

Donker

Alles wat nieuw is, start in het donker. Vrij van oordeel en commentaar, neemt het de vrijheid om ongehinderd tot wording te komen. Elke beperking of randvoorwaarde kan leiden tot een misvorming in het proces van vorm aannemen. Dus vertrouw op het proces; sta het proces toe zich te voltrekken. Laaf je aan het leven en sta toe dat je weer gelaafd wordt door het leven.

Nieuwe impuls

De volle maan van oktober zet een nieuwe impuls in beweging die nog niet zichtbaar en nog niet direct herkenbaar is. Het botst nog op tegen de obstakels van het oude dat in de weg staat. Bezinning, stil worden en overgave helpen om die nieuwe impuls recht van leven te geven.

Michaelmas

Omdat de energie van de herfst verbonden is met aartsengel Michael, kan dit Vrije School lied je misschien helpen om de stormen van deze tijd te doorstaan:

‘Michaelmas, Michaelmas the time to show both courage and scorn
Look well around ~ Inside you must wake
Trees may shake ~ I shall stand the storm!’
by C.A. Lindenberg

20 gedachten over “Nieuwe impuls te midden van de storm – Nine Star Ki energie Volle Maan oktober”

 1. Wauw! Wat een mooi blog, dank! Bijzonder om op deze dag 40 jaar te worden. Kan ik ook Reading laten opmaken?

  1. Dag Linda,
   Dank je wel!! En nog gefeliciteerd met je verjaardag.
   Ja, ik geef Nine Star Ki consulten. Dat doe ik in mijn atelier in Zutphen. Een dergelijk consult duurt 1 uur en kost €125,=. Als je hiervoor belangstelling hebt, verzoek ik je een mailtje te sturen naar aanmelding@ninaelshoffengshui.nl zodat we een afspraak kunnen maken.
   Hartelijke groet, Nina

  1. Hi Inez,
   Het zijn de energetische patronen om ons heen waar we op reageren en mee resoneren. Als die patronen op een juiste wijze uitgelegd worden, bijvoorbeeld met behulp van Nine Star Ki, dan kan je je daar inderdaad makkelijk in herkennen. Want ik blijf uit de hoofden van mensen hoor! 🙂
   Harte groet, Nina

 2. Lieve Nina, ik herken wat je zegt over de kracht van het “oude”. Bij mij komt dit sterk naar voren in mijn werk. Ik werk als freelancer. Vanaf juli heb ik vrij genomen om te reflecteren op de afgelopen periode en te bepalen welke richting ik op wil. Die vrijheid heb ik eindelijk kunnen nemen maar vervolgens gebeurt er niets. Het lukt me maar niet om naar mezelf te gaan. Op de een of andere manier val ik terug op oude gewoonten en ben zelfs aan het solliciteren op opdrachten waar mijn hart niet naar uitgaat. Huh?
  Daarnaast ben ik wel gestart met een mooie opleiding en dat voelt goed. Diep van binnen ben ik daar trots op ook al weet ik nog niet wat eruit gaat komen.
  Bedankt voor jouw fijne blog. Het geeft me weer kracht!

  1. Dag Marianne,
   Het is een belangrijk kenmerk van het 8-aarde jaar waar we in zitten dat de kans bestaat dat je dingen herhaalt, dat je in zelfde patronen of valkuilen stapt als voorheen. Het is een indicatie dat wat je kon leren uit eerdere, vergelijkbare situaties of klussen of opdrachten of relaties (you name it), nog niet helemaal is ingedaald. Meer tijd nemen om te verwerken, te verteren en te integreren voorkomt dat die herhalingen zich voor blijven doen. Als het je moeite kost om naar jezelf te gaan, kan het helpen om letterlijk naar je lichaam te kijken. Wat is er wat opvalt, waar je last van hebt, welk kwaaltje of welk orgaan laat steeds van zich horen. Nodig dat wat opvalt uit voor een ‘gesprek’. Stel je voor dat het tegenover je op een stoeltje zit en vraag wat er aan de hand is, wat het wil vertellen, welke boodschap je niet hoort. Als je dit doet, is het ook belangrijk dat je op je dromen gaat letten. Het kan zijn dan je in de dialoog niet meteen antwoord krijgt, maar dat het antwoord komt via een droom. Altijd een schriftje en pen naast je bed; een droom is zo vervlogen of verwrongen doordat je er over na gaat denken nog voor je hem hebt opgeschreven.
   Succes!
   Harte groet, Nina

    1. Maar dat is toch vanzelfsprekend Marianne! Het kan even duren voordat ik reageer, maar reageren doe ik altijd! Als iemand de moeite neemt om hier iets te delen, dan beschouw ik dat als zeer waardevol. Iets waar ik dankbaar voor ben en zorgvuldig mee om wil gaan.
     Groetjes, Nina

  1. Dag Sietske,
   Herkenning is al de helft van de heling. Herkenning helpt ook om te weten dat je niet de enige bent die dit proces zo ervaart.
   Hartelijke groet, Nina

 3. Inderdaad een levenslang proces. Ik ben nu bijna 76 en ga mijn hele leven al door processen heen, maar uiteindelijk ontstaan er dan ook weer hele mooie inzichten. Hoe pijnlijk dat soms ook is. Ik kom net terug van een wandelvakantie in de bergen van Zwitserland en voel mij een dankbaar mens. Dat de druk ontzettend oploopt, voel ik inderdaad en merk ik ook aan de mensen om mij heen. Wat heb jij het weer prachtig omschreven, heel herkenbaar. Het is inderdaad pittig.

  1. Dag Joke,
   Jaha! Dit stopt nooit! Tenminste als je het leven ervaart als een leerproces, dan weet het je ook te vinden. Sommigen leren niks en ook dat is ok trouwens.
   Yep, het is pittig, maar kennelijk zijn we qua bewustzijn ook er aan toe om uitgedaagd te worden. Niet eenvoudig. Wel interessant.
   Harte groet, Nina

 4. Deze blog is zeer herkenbaar voor mij. Veel in mijn leven schud op zijn grondvesten.
  Afgelopen zomer ben ik overspannen geworden. Ik voel aan alles dat het niet zo verder gaat. Ik wil vertrouwen dat het goed is en dat het mij gegund is om de dingen te doen waar ik energie van krijg. Daarbij merk ik dat ‘achter de schermen’ voor mij gewerkt wordt. Dat is heel fijn om te ervaren. Maar ik voel ook een deel ongeduld in mij. En dat geeft spanning. Die spanning werkt weer averechts. Een gevoel alsof ik de boot mis. Maar waarschijnlijk is het die spanning waardoor ik geneigd ben om verkeerde keuzes te maken. Kortom een intens leerproces waar ik graag zelf meer lucht, meer speelsheid en dus vertrouwen in zou willen krijgen.
  Maar hoe….?
  Deze zin: “Je hoeft je alleen over te geven en te rusten in het proces van oplossen en creëren”. geeft mij hoop. Daar wil ik mijn focus op leggen….

  1. Dag Angela,
   Het is spijtig natuurlijk dat je leven zo op zijn grondvesten schudt. Ik hoop echter dat mijn blogs je helpen herkennen dat je niet de enige bent die dit als een tumultueuze tijd ervaart. Als je je in zo’n intense periode bevindt, is het inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan om hier aan gevolg te geven: “Je hoeft je alleen over te geven en te rusten in het proces van oplossen en creëren”. Mijn ervaring is dat het er vooral om gaat dat je jezelf uit de weg gaat. Iets in jou wil zich verder tot ontwikkeling brengen, of eindelijk gezien en geïntegreerd worden. Meestal (er kunnen ook andere redenen zijn) zorgt angst voor verlies van het vertrouwde ervoor dat je dat tegengaat. Dan zit je jezelf in de weg. Vooral even geen controle willen hebben, toestaan dat je even niet weet welke kant het op gaat, maar tegelijkertijd je gedragen voelen door het besef dat er altijd voor je gezorgd zal worden, kan helpen. Stel je voor dat je op een luchtbedje op de oceaan dobbert. Zonder roer, kompas, zeil of buitenboordmotor. Maar toch brengen de stromingen van wind en water (Feng Shui!) je precies daar waar je behoort te zijn. De natuur heeft al lang geleden besloten dat je aanwezigheid hier waardevol is, daarom heeft ze je überhaupt geboren laten worden!
   Harte groet, Nina

 5. willem van de Kamp

  Hai Nina, ik ga hieronder gewoon op jouw Blog in. Op iedere tekst geef ik een reactie.

  Ondanks dat alles nog steeds heftig in verandering is, en hier en daar razernij en wanhoop veroorzaakt, is er een nieuwe impuls die een weg zoekt om zich te manifesteren en die aanduwt tegen de obstakels van een proces waarin je bent vastgelopen. Een proces dat stevig op weg was om het leven uit je hart te zuigen en om te proberen het op een bruuske en meedogenloze manier uit de rails te laten lopen. Er zal dus op dit moment een hoop spanning voelbaar zijn.
  **************************************************************************
  Reactie:
  Hoe ben je er zelf onder, want je zit nu in een spannende tijd; onzekerheid en verandering. De advocaat moet natuurlijk geinstrueerd worden met feiten. Maar blijf in balans, rood ondergoed aan en “”Let the flow go, plus No Fear””
  ***********************************************************************************************************
  Verandering
  Maar dat kun je stoppen. Je kunt dat proces stoppen voordat het jou tot stoppen kan brengen. Her-verbind je met de oorsprong, de bron waaruit het leven ontspringt om aan een nieuwe cyclus te beginnen. Dat zorgt ervoor dat het oude vol ontzag en in shock zal zijn over wat er gebeurt en toekijkt hoe jij de rollen omdraait. Het zal zeker z’n best doen om vast te houden aan wat er was, zich verzettend tegen verandering waar je je niet tegen kunt verzetten. Maar als jij je aandacht richt op het bereid zijn te willen groeien, in plaats van gelijk te willen hebben, dan breng je je zaakjes op orde en ook jouw aandeel in de dynamiek waarin je je bevindt.

  ***************************************************
  Reactie
  Dit is volgens mij een projectie op je huidige situatie. Je zegt dat je verandering kunt stoppen, natuurlijk kan dat, maar we zijn hier nu eenmaal om te evalueren. Misschien in dit leven of het volgende, afhankelijk van Karma. In het huidige leven is het altijd moeilijk om situaties die misschien 30-40 jaar hebben geduurd en waar patronen ingesleten zijn los te laten. Tegelijkertijd is is het leuk om de ervaring van het verleden mee te nemen in het nieuwe patroon.
  ***************************************************************************************
  Donker
  Het Nine Star Ki profiel van deze volle maan is 8-3-1; dat is 8-aarde, 3-hout, 1-water.
  De energie cyclus van dit profiel start in de laatste positie waar 1-water zich bevindt. Dit vult jouw energie weer aan vanuit de bron van het leven zelf. Vanuit die positie wordt de verbinding gelegd met de familie stamboom van groei en vernieuwing: 3-hout in de middelste positie. Deze middelste positie is verbonden met onze gewaarwording van in verbinding zijn met anderen. Maar bovenal met de gewaarwording in verbinding te zijn met jezelf en de psychische energie die je wil doen groeien en je wil laten ontwikkelen tot een nieuwe versie van jezelf. Maar alles wat nieuw is, start in het donker. De donkere diepten van het water van de wereld.
  ******************************************************************************************************
  Reactie
  Het begint in het donker, dwz vanuit een moeilijke positie, maar ook vanuit een rustpositie. De activiteiten beginnen at Dawn, Sunrise, Zonsopgang. En zelf ben je nog steeds 33% of meer.
  **************************************************************************************************
  Bron
  Als je het nog niet gedaan hebt, nodigt deze volle maan je uit om je weer te verbinden met de bron, met wat het archetypische vrouwelijke genoemd wordt, het yin, moeder aarde, met je persoonlijke herstellende en creatieve energie, met dat wat donker is.
  Je weer verbinden met de bron gaat, op een bepaalde manier, ook over het je verbinden met dat wat zich ver beneden het oppervlak maar tegelijkertijd zeer dicht bij je hart bevindt. Dit maakt het mogelijk dat uit het water van het verleden datgene boven komt drijven dat om je moed vraagt om opgeruimd te worden en om de negatieve invloed die dit heeft op het water van je lichaam, te breken.

  Vind de moed om je demonen te bestrijden en de angst waarmee ze je controleren. Je kunt het verleden niet veranderen maar je kunt wel veranderen hoe je er in het hier en nu mee omgaat.
  ******************************************************************************************
  Reactie:
  Dit is een goede. De vraag blijft altijd …in hoeverre kun je de demonen, c.q. verleden uit je geest bannen. Of nog beter, hoe kun je ze gebruiken, en er van leren om een nieuwe toekomst te maken.
  **********************************************************************************************
  Rancune
  Reinig jezelf van de rancune jegens je verleden en geef je over aan de rivier van levenskracht-energie die weliswaar buiten je controle ligt, maar die je zal dragen en je op je bestemming brengen. Ongeacht wat. Je hoeft je alleen over te geven en te rusten in het proces van oplossen en creëren. Vergeet niet om ondertussen over je gevoelens te praten; wees eerlijk, vooral tegen jezelf. Dat is ook een levenslang proces.
  ******************************************************************************************
  Reactie:
  Voor een levenslang proces zijn we op aarde en misschien nog wel vele keren meer. Maar niet alles ligt buiten je controle, het is hoe je ermee omgaat.
  **********************************************************************************************************************

  Familie
  Ook: 3-hout nodigt je uit je weer te verbinden met familie. Houd hen die je dierbaar zijn, dicht bij je hart, dicht bij het meest gevoelige en kwetsbare deel van je lichaam. Waar elk woord, gebaar, elke glimlach of onbarmhartigheid, elke opmerking een permanente imprint nalaat. Kies de goede door luide en agressieve mensen te mijden, zelfs als het familie is! Blijf eerlijk naar jezelf en naar wat jij nodig hebt!
  ****************************************************************************
  Meestal kun je je echte vrienden/vriendinnen op 5-10 vingers tellen. Als je goed uitstraalt komt er goed terug en vice versa. Er kan geen vacuum zijn.
  ***************************************************************************************

  Fluïde
  De volgende maand is het mogelijk dat je het gevoel krijgt dat het allemaal voor niets was. Dat het oude erin is geslaagd om je hart te laten ontsporen. Maar dat is het niet! Na een laatste poging tot verzet zal je persoonlijke doorbraak onvermijdelijk en definitief zijn. Niet dat de rust dan weer zal keren! Het zal waarschijnlijk allemaal nog wat erger worden omdat dit proces gelijktijdig plaatsvindt in de wereld om ons heen. Alleen is het daar veel ingewikkelder om het oude dat aan de macht is, een halt toe te roepen en om de synthetische wereld, zoals die gecreëerd is door mannen in pakken, te vervangen door een wereld gebaseerd op de natuurlijke cyclus van leven.

  Maar door het opbouwen van druk is het uiteindelijk onvermijdelijk dat alles vloeibaar wordt. Uiteindelijk zal elk oud proces dat allang over datum is, tot stilstand komen en de grip op de situatie verliezen zodat structuren uiteen vallen. Dit is noodzakelijk zodat de maatschappij in staat wordt gesteld een nieuwe richting in te slaan. Vanaf volgende maand zullen we zeker grote en ontwrichtende onrust gaan ervaren. Vermoedelijk op een schaal die we nog niet eerder zo ervaren hebben.
  ****************************************************************************************************************
  Reactie:
  Klopt , maar een druppel in de golf verandert de golf nog niet. Het enige wat je kunt doen is je eigen plan te trekken.
  Je eigen kennis, gevoelens, ervaring etc te gebruiken.
  Feng Shui is een Hulpmiddel daarvoor dus eerst de doelen zetten en dan omvormen.
  *******************************************************************************************************

  Donker
  Alles wat nieuw is, start in het donker. Vrij van oordeel en commentaar, neemt het de vrijheid om ongehinderd tot wording te komen. Elke beperking of randvoorwaarde kan leiden tot een misvorming in het proces van vorm aannemen. Dus vertrouw op het proces; sta het proces toe zich te voltrekken. Laaf je aan het leven en sta toe dat je weer gelaafd wordt door het leven.

  Nieuwe impuls
  De volle maan van oktober zet een nieuwe impuls in beweging die nog niet zichtbaar en nog niet direct herkenbaar is. Het botst nog op tegen de obstakels van het oude dat in de weg staat. Bezinning, stil worden en overgave helpen om die nieuwe impuls recht van leven te geven.
  *********************************************************************************************************
  Reactie:
  Het is het jaar van het varken, met de 8. Dus zowel veranderingen als stabiliteit in gang zetten. Deels het oude loslaten en de positieve dingen ervan benutten en een nieuw plan trekken.
  ********************************************************************************************************

  Michaelmas
  Omdat de energie van de herfst verbonden is met aartsengel Michael, kan dit Vrije School lied je misschien helpen om de stormen van deze tijd te doorstaan:
  ‘Michaelmas, Michaelmas the time to show both courage and scorn
  Look well around ~ Inside you must wake
  Trees may shake ~ I shall stand the storm!’
  **************************************************************************
  Aartsengel Michael is de heerser van de Zon, de lange termijn
  Aartsengel Gabriel is de heerser van de Maan, de korte termijn
  En Rafael is natuurlijk de goede vriend en boodschapper
  ****************************************************************************
  Ik vind het altijd leuk leuk om hierop te mogen reageren.
  Ik ga over alles nog een keer nadenken, want het is nu een periode van transitie.
  Dus take care en pas goed op jezelf.

  Hoi,hoi,

  Willem

 6. Hai Nina,
  Inmiddels is oktober al een eindje op weg. Ik wilde je even laten weten dat ik heel veel herkende toen ik je blog las ( ook ik zat middenin een proces dat hard op weg was om het leven uit mijn hart te zuigen, een oud proces dat zich opnieuw aandiende etc). Je blog gaf me ook richting en houvast. Ik ben teruggegaan naar mezelf en van daaruit gaan leven en reageren..met inderdaad als gevolg dat het ‘oude ‘ ( ondanks pogingen vast te houden aan hoe het was) zichtbaar schrok van mijn ‘nieuwe’ flow. En het fijnst is dat voor nu het proces op de rem lijkt. Jouw blogs zijn altijd raak en heel inspirerend. Dankjewel daarvoor. Ik kijk uit naar je volgende blog.
  Lieve groet, Inge

  1. Dag Inge,
   Hartelijk dank voor je reactie; ik ben er blij mee.En fijn dat de blogs je helpen en een licht laten schijnen op het proces waar je zelf in zit.
   Harte groet,
   Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: