Grow up! De toekomst ligt in jouw handen

toekomst, spirutuele volwassenheid, nieuwe tijd

Zachter en Stiller

Langzaamaan laten we los. Worden we zachter. Worden we stiller. Langzaamaan wordt het zachter en stiller om ons heen; wordt het zachter en stiller in onszelf. Leger ook. Stiller. Laat het maar stiller worden. En leger.

Want in die zachte stilte ontstaat er ruimte. Voor het niets. Voor de toekomst. Het niets moeten. Want het Heilige Moeten heeft zijn masker van schijnheiligheid afgelegd en is zijn greep op ons aan het verliezen. Langzaamaan.

En dan, wat dan?

We vervellen collectief van een leven, van een leefwijze dat we nodig dienen te verlaten. Vindt Moeder Natuur en Moeder Aarde met haar. We stropen af wat niet meer past, alhoewel we nog helemaal niet echt beseffen dat het niet meer past, dat wat we afstropen. De nieuwe huid, het nieuwe leven is kwetsbaar, teer, broos, fragiel. Eigenlijk is het er nog niet helemaal. En dus is er ook nog ruimte voor het verlangen naar terug. Naar hoe het was. Terug naar het ‘normale’ leven.

Alleen was dat waarvan wij dachten dat het ‘normaal’ was, verre van normaal. Want dat normaal buitte uit, wilde machtiger zijn ten koste van een ander, slachtofferde, was oneerlijk en onrechtvaardig, en bovendien partijdig en corrupt. Maar we hadden het niet door. We zaten er middenin en we hadden het niet door. Op een enkeling na die met eens stel gelijkgestemde idioten de straat op ging om te protesteren. Om samen tentjes op Wall Street op te slaan om het punt duidelijk te maken: het normaal dat we kenden is behoorlijk abnormaal.

En dus is er een confrontatie. Allereerst met onszelf, onze angsten en onze vrees om houvast en controle te verliezen. En dan met de dood die ineens de straat binnen komt wandelen en meedogenloos zijn zeis hanteert, om daarna toe te staan dat er slechts online afscheid genomen en gerouwd mag worden. Onverbiddelijk. Daarop volgt weer een confrontatie, maar nu met een eenzaam rouwproces dat slechts op (en met) afstand gedeeld wordt.

En dan, wat dan?

Als het ‘normaal’ niet meer normaal is. Als er ruimte is in de zachte stilte. Wat volgt er dan?

Weet dat de toekomst in jouw handen ligt.

Nu. Nergens anders. Ieder mens, iedere beslissing telt. Nu. Iedere beslissing telt mee in het vormen, het tot stand komen van een nieuw leven, een nieuwe samenleving, een nieuwe ordening. En laat dat alsjeblieft geen New World Order zijn!

Dus, grow up! Neem je verantwoording. Nu. Voel in die ruimte, binnenin die zachte stilte, wat er veranderen moet in jou om het lijden, het moorden, het verkrachten, het misbruiken, het onderdrukken te stoppen. Want alleen jij kunt verantwoording nemen voor de demonen die in je wonen en die je op anderen en in de buitenwereld projecteert. Het begint en eindigt bij jou. En nergens anders. Nu.

Droom je gedroomde wereld tot realiteit door er nu naar te handelen.

Want het wordt tijd dat we beseffen dat we magische wezens zijn. Dat we kunnen scheppen en creëren. Naar ons evenbeeld. Dat vraagt om een zuiver beeld van onszelf. Zodat het evenbeeld dat we creëren in de toekomst niet onze demonen tot leven brengt, maar dat wat zuiver is in ons. En goed.

 


© Nina Elshof Feng Shui. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

9 gedachten over “Grow up! De toekomst ligt in jouw handen”

 1. Wat een fijn moment om je blog te otvangen. Het borrelt en fibreert bij me. Zin en vol energie om mijn toekomst vorm te geven. Nu echt de start te maken in plaats van steeds een beetje en dan weer mijzelf verliezen in de waan van de dag en het vertrouwde. Eng en moeilijk die stap die me van mijn huidige gebaande pad leidt. Die me op mijn eigen pad neerzet. Spannend het gevoel dat het nu echt kan gebeuren… En een sprankelende energie. Alsof mijn hele wezen bruist. Hoeveel meer positieve tekens heb ik nodig? Dank voor deze motiverende blog. Op naar mijn toekomst, merci.

  1. Hi Kirsten,
   Fijn dat je reageert! Dank je wel daarvoor. Mooi dat het in jou borrelt! Dat doet me denken aan het element 3-hout dat dit jaar in de positie van 1-water staat; die draagt ongetwijfeld bij aan het borrelen en vibreren. Het mooie van de huidige situatie is, dat mensen die tot nu toe een beetje op twee benen hinkten, zo van een beetje een eigen bedrijf(je) en een beetje nog bij een baas werken, nu zich gedwongen voelen een keuze te maken. Niet dat ze gedwongen worden, maar het gevoel geeft duidelijk aan dat het afgelopen moet zijn met de onduidelijkheid en de dubbelzinnigheid. Meestal betreft dit vrouwen, die hebben het ook vaker dan gemiddeld een ander over hun bedrijfJE in plaats van over hun bedrijf.
   In ieder geval is de situatie zo dat er keuzes gemaakt en stappen gezet willen worden. Ook dat is aanwezig namelijk, die sprankelende energie van een nieuw begin, een nieuwe geboorte, een nieuwe kans, nieuwe mogelijkheden. Allemaal 3-hout in 1-water. Mooi dat je daar zo op mee resoneert!!!
   Harte groet, Nina

 2. Marga Van den den Boom

  Alles kan anders dan we jaren gewend zijn en dat is louterend en helemaal niet zo eng als mensen denken die vast willen houden aan het oude vertrouwde met veel geld verdienen als doel. Het is een tijd van bezinning en ben nog altijd blij dat ik me jaren geleden ben gaan verdiepen in kleur, Feng Shui en de Nine Star Ki workshop die ik bij je volgde ben ik nog steeds dankbaar voor. Dank daarvoor. Blijven leren doe ik graag en de 5 elementen zijn het belangrijkste, dat zijn natuurwetten en niet aan te tornen. Het verheugt mij ten zeerste dat planeet Venus, vernoemd naar de Godin van de Liefde iedere avond helder te zien is en zijn kracht veel mensen bereikt. Ik heb geleerd de afgelopen jaren dat alles met elkaar is verbonden en iedere nieuwe dag mooie, nieuwe kansen biedt. Dit was voor mij een belangrijke eye opener. Iedereen zijn eigen pad. Que sera sera.

  1. Dag Marga, dank je wel voor je reactie. Ik ben blij dat de workshop nuttig voor je was! Mooi trouwens dat je even wijst op de aanwezigheid van Venus aan de hemel. Ze staat er inderdaad elke avond weer stralend bij. Een baken van en voor schoonheid en liefde.
   Harte groet, Nina

 3. Dank je voor de blog.
  De stilte en de inkeer die ik zelf maar ook bij andere mensen ervaar is werkelijk mooi.
  De oudere kwetsbare mensen waar ik voor zorg laten langzaam hun angst plaats maken voor vragen.
  Ik heb nog nooit zo vaak vragen/gesprekken over de dood gehad als de afgelopen week.
  Vragen over wat er is en wat de dood werkelijk betekent. Iedere vanuit zijn eigen beleving.
  En de rust die er na de angst komt is echt waardevol.

  1. Dag Helene,
   Dank je wel voor je berichtje en wat hartverwarmend om te lezen dat je ervaart dat angst voor de dood plaats maakt voor gesprekken over de dood. Juist bij ouderen waar het thema dood zo actueel is in hun leven is het zo waardevol als erover gesproken kan worden! Mooi. Mooi werk!
   Harte groet, Nina

 4. Deze was de mooiste tekst die ik van jou al had gelezen. Een gebed, zo voelde ik hem aankomen, en telkens weer moeten lezen, woord voor word, om de essentie te proeven die hem doordrong. En dat met de oproep, zo toepasselijk op de situatie die met een ‘virus’ samen lijkt te zijn ontstaan en ons de kans biedt om eindelijk ‘op te groeien’ en ons verantwoordelijk op te stellen t.o.v. van ons leven en de toekomst die op ons afkomt. Qua leeftijd (80 plus) zou ik kunnen zeggen dat er niet veel meer is wat ik kan doen … en toch, het is niet zo. Het gaat voor mij niet meer om uiterlijk, met een bedrijfje of zo mij te willen profileren, dat is voorgoed voorbij. Wat niet voorbij is iets dat geen ‘virus’ en geen ziekte kan vernietigen. Wat dit dan is onttrekt zich aan een woordenkeuze en ook dat, voel ik, is goed zo. Dank je, Nina, dat jij er bent.
  Galina

 5. Hallo Nina , ik merk dat het blog me goed doet, in alle hectiek een moment van rust en bezinning. Prachtig zoals je omschrijft dat het een afpellen is van een oud leven. Daar krijg ik dan direct een visioen bij van een vlinder, die nog in de pop zit en bezig is zich er uit te wurmen. Daar is tijd voor nodig, en die krijgen we nu. Ik ben zelf werkzaam in de ziekenhuis wereld en vandaar dat ik middenin het zenuwcentrum werk van deze tijd. Daarom zijn deze teksten voor mij goud.
  Om ook de andere kant er van te belichten. Dank je wel daarvoor ik ga hier ook verder mee. We dansen namelijk elke week biodanza, en daar is dit thema uitermate geschikt voor. Mijn wens is voor mijn toekomst dat ik mijn vleugels uit mag slaan, in vrijheid
  liefs van Anneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *