Een belangrijk keerpunt – Nine Star Ki energie Volle Maan Maart

Keerpunt

De volle maan van deze maand markeert een belangrijk keerpunt. Niet alleen valt ze nagenoeg samen met de lente equinox, ook zal blijken dat 1-water een hulpvaardige bondgenoot voor het element 3-hout is. 3-Hout verblijft in de derde positie van het Nine Star Ki profiel deze maand en is daarmee verantwoordelijk voor alle actie. Het Nine Star Ki profiel van de volle maan van deze maand is 8-1-3. Dat is 8-aarde, 1-water, 3-hout.

Leven

Het is een belangrijk keerpunt omdat water hout aanmoedigt nieuwe woorden te vinden om uitdrukking te geven aan jouw verhaal, jouw creativiteit, jouw liefde en om een nieuwe toekomst voor te stellen voor jezelf. Water brengt een vloedgolf van verkwikkende energie, die het 3-hout mogelijk maakt te groeien in waar het het beste toe in staat is: het oude laten voor wat het is en om tot de realisatie van nieuw leven te dwingen. Net zoals de voorjaarsequinox draagt 3-hout de belofte van nieuw leven in zich en van de mogelijkheid op een doorbraak of wedergeboorte: uit het water van het verleden zal iets nieuws voortvloeien. 3-Hout hengelt de energie binnen van een nieuw seizoen van groei en daarmee het tot bloei komen van de fruitbomen en het fladderen van vlinders. Het is een Nine Star Ki profiel van de volle maan dat overstroomt van vruchtbare energie en van vreugde in het vieren van het weer tot leven komen, zoals Amor’s kus Psyche weer tot leven bracht.

Het Nine Star Ki profiel van de volle maan in Maart overstroomt van vruchtbare energie en van vreugde in het vieren van het weer tot leven komen.

Hart Energie

Het is deze combinatie die je leven voorziet van nieuwe, creatieve en sprankelende energie die je kan helpen je te openen voor groter geluk en meer oprechte liefde. Liefde die aan het hart ontspruit, net zo makkelijk als zaden ontkiemen onder de voorjaarszon. 3-Hout brengt hoop en brengt je dromen tot leven die je voor je toekomst voor ogen hebt. Dit is een geweldig moment om je op de golf van hartverwarmende energie mee te laten drijven en jezelf toe te staan om een nieuw niveau van spiritueel bewustzijn te bereiken. Een bewustzijn die meer trouw is aan de energie van je hart en die het je mogelijk maakt om meer oprechte en betekenisvolle verbindingen met anderen aan te gaan.

Veranderaar

3-Hout is de veranderaar onder de Nine Star Ki elementen. Het representeert het alsmaar doorgaande proces van verandering in de natuur en het idee dat alles impermanent is. Niets is blijvend. Als 3-hout zich laat zien in een Nine Star Ki profiel van de volle maan, of in een persoonlijk profiel, is verandering onvermijdelijk. Maar verandering kan alle kanten op gaan als het niet op de juiste wijze begeleid wordt. Dan kan verandering eenvoudig ontaarden in destructie zonder doel. Het is dus nodig om een solide basis te hebben van waaruit je aan het werk kunt.

Wijsheid

Dat is wat 8-aarde in dit profiel je kan bieden. 8-Aarde is in staat om de balans op te maken over wat je toe nu toe in je leven hebt gedaan en bereikt. Hoe trouw je bent gebleven aan jezelf en je levensdoel. Hoe serieus je bent omgegaan met de problemen en uitdagingen in je leven. En, ook, hoe realistisch je overtuigingen zijn geweest. Het is ook het element dat in staat is om de structuur van karmische patronen te doorzien die zich blijven herhalen totdat ze herkend worden. Eenmaal herkend kun je nooit meer terugkeren in een staat van onwetende vergetelheid. 8-Aarde zoekt waarheid en helderheid door te verteren wat verwerkt en geïntegreerd moet worden. Dat is hoe verandering in het leven wordt uitgenodigd. Dat is hoe levenservaringen getransformeerd worden tot intrinsieke wijsheid.

Bestemming

8-Aarde gebruikt de kennis van oude wijsheidssystemen, zoals Nine Star Ki, om je te helpen de koers van je levensbestemming te wijzigen en om ingrijpende besluiten te nemen waardoor je je leven en haar bestemming kunt herijken. De besluitvorming wordt echter uitgedaagd door het modderige water dat ontstaat door de botsing van 8-aarde met 1-water. Daar ontstaat een tendens van onduidelijkheid en vertroebeling als je emoties de vrije loop laat. Of dat nu je eigen emoties zijn, of die van iemand anders. Het veranderen van je bestemming start daarom met het uit de weg ruimen van (karmische) patronen die je ontkrachten, toxische relaties die je chi vergiftigen en oude gewoontes die niet langer dienen wie je werkelijk bent. Als gevolg van het 8-aarde jaar waar we ons in bevinden, is dit een proces dat het hele jaar door zal gaan.

8-Aarde tilt het vloerkleed op en legt bloot wat er onder schuil gaat en waar geen aandacht voor is geweest of wat regelrecht ontkend is. Er is geen enkele manier om hier mee om te gaan en toch schone handen te houden; deze zooi die is blootgelegd, wordt gewoon over je uitgestort. Je hebt er maar mee te dealen. Deze maand. Dit jaar! Als je er niets mee doet en het uit de weg gaat, zal deze zooi je leven veranderen in een oppervlakkig geleefde leugen en leiden tot onbevredigend geluk. Het zal je hart en ziel vermorzelen.

Communicatie

Als dit echter op tijd onder ogen gezien wordt en er op een duidelijke en kordate manier naar gehandeld wordt, zal deze tendens je helpen om tot een zorgvuldige beschouwing van alle aspecten en ingrediënten van je persoonlijke situatie te komen, zonder dat emoties je beoordelingsvermogen vertroebelen. Dit, op zich al, maakt het mogelijk om in de toekomst gemakkelijker en op meer authentieke wijze te communiceren. Met anderen. Met jezelf. Want 8-aarde legt het fundament voor verandering en 3-hout is het element die dat communiceert. Bij voorkeur vanuit het hart.

Leven Reprise

Het leven vindt plaats zonder specifieke reden, het vindt gewoon plaats. Het vraagt je alleen om je er mee te blijven verbinden. Het maakt niet uit hoe pijnlijk het soms kan worden. Blijf ermee in verbinding. Laat het niet in de steek, laat jezelf niet in de steek. Blijf in verbinding en accepteer het plaatsvinden van het verleden, het heden en de toekomst. Het vormt je op een manier die je misschien afwijst of wilt vermijden. Maar ook, als je je er aan over geeft en accepteert wat het je te bieden heeft, kan het je helpen om je zooi in goud te transformeren. Want er ligt goud verborgen in elke pijnlijke, ongemakkelijke en schokkende situatie. Je hoeft alleen maar vastberaden toe te staan dat het goud naar boven komt door de pijn van je hart heen. Zelfmedelijden brengt je alleen verder af van waar je het liefst wilt zijn. Deze volle maan biedt je de kans om de stukken op te rapen en een nieuwe start te maken. De energie van het universum zal je bij elke stap daarin ondersteunen.

Leer meer over de Nine Star Ki energie van dit jaar

Zoek je naar houvast in een voortdurend veranderende wereld?
Wil je de gebeurtenissen in je leven en in je omgeving beter kunnen begrijpen?
En wil je jouw eigen reacties daarop beter kunnen plaatsen?

In de online Nine Star Ki voorspelling 2019 course leer je;

✫ hoe 8-aarde de energie van 2019 bepaalt,
✫ hoe jij daar optimaal gebruik van maakt,
✫ welke eigenschappen jouw Nine Star Ki element heeft,
✫ wat jij echt moet weten voor dit jaar
✫ en nog veel meer!

Lees de volledige course omschrijving op de website van de Feng Shui Academie en bestel direct jouw toegang.

 


© Nina Elshof Feng Shui. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

8 gedachten over “Een belangrijk keerpunt – Nine Star Ki energie Volle Maan Maart”

 1. Hallo Nina,
  Het is weer zo helder als ik van jou gewend ben, en heerlijk om te lezen. En wat een herkenning! Ja ook ik wil veranderen. Ik heb me al opgegeven voor een nieuwe stroming die nog maar net geaccepteerd is. Maar waar ik al zolang naar streef. Verder wil ik volgend jaar een jaar in Zwitserland gaan werken. Ik ben al begonnen met mijn Duits op te halen. Alles onder het vloerkleed vandaan, ja ook daar werk ik al langer aan, om mij zelf zo de gezondheid te gunnen waar men zo naar verlangt als je ouder wordt. Dank je wel voor deze heerlijke blog/nieuwsbrief/opheldering. Waardoor de volle maan nog meer betekenis krijgt.
  Liefs Anneke

  1. Dag Anneke,
   Dank voor je mooie reactie. De uitleg die Nine Star Ki aan de energie van de volle maan kan geven, kun je gebruiken inderdaad om bewuster nog keuzes te maken of om je gewoon meer bewust te worden van je situatie en de keuze mogelijkheden die je hebt. Met mijn Nine Star Ki blogs reik ik aan waar het moment in de tijd, het meest geschikt voor is en hoe je daar optimaal gebruik van kunt maken. En ja, daardoor krijgt de volle maan nog meer betekenis.
   Harte groet,
   Nina

 2. Mijn eerste reactie terug. Lees alle mail met mijn aandacht vanuit het heart met veel gevoel. Ook de laatste paste weer precies in het pad wat ik loop. Merk dat ik op de goede weg zit en gelukkig deze weg gevonden heb . Begeleiding daarbij heeft goede ondersteuning geboden. Ook deze mail zal mij op de route houden. Mijn gevoel vanuit het hart versterkt zich steeds en ga mijzelf nog meer terug vinden dan het al is. Op 62 jarige leeftijd afstand genomen van mijn werk en nu weer aan het solliciteren. De eerste was een afwijzing ik zou niet in het team passen. Nou ik ben zover dat ik dit positief voor mijzelf kan draaien. Deze beoordeling was als goud voor mij. Met dank aan alle begeleiding ook van jou ga ik gelukkig verder in het leven. Ik heb mijzelf weer heel lief.

  1. Dag Hugo,
   Wat een prachtige en openhartige reactie schrijf je. Zo mooi dat je ook een afwijzing als iets positiefs kunt zien! Daarin laat je zien dat Eros waarlijk een plek in je leven heeft gekregen: liefde voor het leven en voor jezelf. Prachtig!
   Harte groet,
   Nina

 3. Heel mooi Nina, dank je wel! Deze Volle Maan heeft me inzichten gebracht over vorige levens en dit leven. Over het mogen balanceren en integreren van vrouwelijke en mannelijke energie. In mijn ontwikkeling lag de nadruk altijd op het vrouwelijke, heel mooi, maar ik heb ook de mannelijke energie nodig om krachtig en zichtbaar te zijn als mens en in wat ik doe. Prachtige inzichten die helemaal aansluiten bij wat je beschrijft. Het aanpassen van mijn appartement met Feng Shui een jaar geleden (1-water en 8-aarde lagen buiten de ba gua) en 3-hout zit in mijn profiel …. alles begint bij elkaar te komen. Geweldig dankbaar!

  1. Hoi Saskia! Leuk om je reactie te lezen! Het is inderdaad belangrijk om je niet eenzijdig te ontwikkelen en ook yang (als vrouw) of yin (als man) te eren, te omarmen en te integreren. Mooi dat nu alles bij elkaar komt voor je. En dat de aanpassing van je appartement resultaat heeft gehad. Mooi!! En dank je wel!
   liefs, Nina

 4. Dag Nina, als nieuwkomer in deze materie en nieuws -gierig naar vele stromingen, herken ik mij zeker in een aantal waardevolle punten die je behandeld, beschrijft. Dat stemt mij dankbaar. Vooropgesteld en dat zegt het woord nieuwkomer al, weet ik niets van jouw werk maar ben altijd benieuwd wanneer er iets nieuws op mijn pad komt wat mij dat te vertellen heeft. Herkennen doe ik mij welzeker in een aantal dingen, zoals communicatie, liefst geweldloos, maar wel duidelijk benoemen wat ik wil zeggen. Een volgende herkenning is leren uit de lastige dingen uit het leven, die inderdaad goud kunnen opleveren. In dit leven heb ik het mijzelf niet gemakkelijk gemaakt en juist dat heeft mij veel goud in mijn hart opgeleverd. Ik ga er vanuit dat je het goud meeneemt naar de geestelijke wereld als we de drempel van de dood overstappen en de materie op aarde blijft. Het materiële deel van jezelf, het lijf blijft immers ook achter en ‘keert tot stof weder’. Ik ga al vanaf jong kind uit, zolang ik herinneringen heb, van karma en reïncarnatie, dus zijn we niet voor niets in het hier en nu op aarde. Een situatie uit de weg gaan is voor mij nooit een optie geweest en kies heel bewust voor de weg van de meeste weerstand. Innerlijk maakt mij dat sterk. Wat mij al heel lang opvalt, zonder mij bewust te zijn van jouw uitgangspunten is veranderingen bij volle maan. Hier rondom veranderd er altijd iets waar je wel of niet voor kunt kiezen of je er iets mee doet. Wat mij bij de laatste volle maan opvalt is dat ik moeilijk tot iets nieuws kom. Ik voel me ‘als verlamd’ en veel komt er niet uit mijn handen op dit moment. Ik heb ook geleerd, ofschoon zo’n gevoel niet prettig is, om het te laten zijn zoals het is en niks te forceren, wel alert blijven van wat er in en om je heen gebeurt. Als innerlijke behoefte voel ik dat ik het liefst mijn hele huis zou willen opknappen en er veel meer licht is dan nu. Woonkamer op noord -oost, dus weinig zon. Op dit moment is dat om diverse redenen niet mogelijk, maar de behoefte is er welzeker, behoefte aan lichte kleuren en een opgeruimd, schoon huis. Niet dat het zo’n puinhoop bij ons is, maar ik constateer deze behoefte. We kennen elkaar nog niet zo goed, vandaar ook een uitgebreider bericht. Ik blijf voorlopig jouw berichten graag volgen, maar hierbij mijn eerste reactie op alles wat je mij, ons aanbiedt. Dank je wel en een zonnige dag toegewenst. Hartelijke groet, Annelies

  1. Dag Annelies,
   Dank je wel voor je zorgvuldige en uitgebreide reactie. Ik herken de weg van de meest weerstand, die doorgaans ook de mijne is. 🙂 Ook sluit ik me aan bij je gedachte dat het gewonnen ‘goud’ behouden blijft in de cyclus van leven en dood en wedergeboorte.
   Dank je wel dat je mijn berichten blijft volgen, ongetwijfeld kunnen we hier binnenkort een keer nader het gesprek over aangaan!
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: