Herken jij het ritme en de patronen in je leven?

Inzichten

We zijn nu een paar weken onderweg in het 8-aarde jaar 2019. Voor menigeen heeft het jaar nu al zijn belofte van het ‘de boel op de kop zetten’ waargemaakt. Uit In 2019 zet 8-aarde je wereld op zijn kop “Het gevolg daarvan is, dat er in 2019 veel losgelaten moet gaan worden. Veel meer dan je misschien nu kunt inschatten. Op basis van inzichten ga je inzien dat het zeer dringend noodzakelijk is dat je jezelf en de wereld verlost van wat belast, vergiftigt en wat niet meer klopt.”

Ontdekken

Vergaat het jou ook zo? Staat er in jouw leven ook van alles op z’n kop en weet je even niet meer hoe het verder moet? Die verwarring kun je dan heel goed gebruiken als aanleiding om op zoek te gaan naar het patroon in de chaos. De hele natuur is doortrokken van processen van groei en ordening, en van afbraak, verval en chaos. Juist Feng Shui en Nine Star Ki bieden hulp in het (her)ontdekken van die patronen en om deze te onderzoeken zodat ze je kunnen helpen en verder brengen in je leven.

Ritme

In de afgelopen weken heb ik daar met name aandacht aan besteed: aandacht aan de ritmes en patronen die het leven kenmerken maar niet altijd herkend worden. Ritme in activiteit en ook patronen in het gebruik van het huis, bijvoorbeeld in het gebruik van de woonkamer. Waarom is het belangrijk ze te herkennen? Omdat ritme en patronen houvast verlenen. Ze zorgen ervoor dat we op een rustige manier ons leven kunnen leven, zonder bij elke stap en bij elke actie opnieuw het wiel uit te moeten vinden. Daardoor blijft er energie en aandacht over voor andere dingen die we gezelliger, leuker, interessanter en belangrijker vinden.

Ritmes en patronen dragen als het ware de dynamiek van het leven.

ritme, patronen, Feng Shui in je levenGroot

Maar soms zijn de ritmes en patronen zo groot dat we ze niet meteen kunnen herkennen. Dan zien we alleen het kleine stukje waar we ons op blindstaren. Op de ruzie in de woonkamer om die laatste zitplek. Of op de diep gevoelde urgentie om je ramen te gaan wassen terwijl er eigenlijk heel andere dingen je aandacht vragen. Uitzoomen helpt. Altijd. Overal is er een ritme een patroon in te herkennen, hoe groot de opgave ook lijkt waar je voor gesteld wordt. Maar hoe pak je dat nu aan, dat op zoek gaan en herkennen van ritme en patronen? En waar begin je?

Krishnamurti

Het zal je niet verbazen dat je dichtbij begint, bij jezelf en bij je eigen huis. Een motto in mijn eigen leven is een uitspraak van Krishnamurti: “Je komt niet ver als je niet dichtbij begint”. Hier heb ik me altijd door laten leiden. Het begint en eindigt bij jezelf en in de (woon)omgeving zoals je die zelf vorm hebt gegeven. In ‘Huis & Ziel’ zeg ik daarover: “Je huis kan je niet alleen vertellen hoe je in elkaar steekt, maar ook wie je nu op dit moment bent en wat je daarvan laat zien aan de buitenwereld. Het huis biedt je dus ook de mogelijkheid om je eigen levensverhaal onder ogen te zien en dat te leren accepteren.”

Strijken

Met andere woorden: je huis kan je helpen bij het spoorzoeken naar de patronen in je leven. Want je huis laat zien hoe je je ontwikkeld hebt. Wat je belangrijk vindt. En waar je moeite mee hebt. Bij mij is dat bijvoorbeeld het strijken. Alhoewel ik het eigenlijk heel leuk en rustgevend vind, is het altijd de sluitpost op mijn tijd-begroting. Als ik iets moet laten liggen, laat ik het strijken liggen. Met als resultaat dat dat goed te zien is door de wasmand met strijkspul die in mijn badkamer me toe staat te grijnzen. Ik herken dat ook als een patroon in mijn leven. De was is altijd op tijd schoon en netjes gevouwen terug gelegd in de kast. Dat blijft nooit liggen. Maar ik vind eigenlijk dat je prima door het leven kunt met een schone, ongestreken blouse of broek. Dus ken ik daar minder waarde en prioriteit aan toe. Tja, en dat is een patroon dat door iedere bezoeker van mijn badkamer te zien en te herkennen is.

Verbinding

Kortom, als de boel op de kop staat, helpt het niet om er verder in te duiken zodat je helemaal niets meer ziet. Maar om juist afstand te nemen, uit te zoomen en de tijd te nemen om ook verder in de tijd en ruimte te kijken naar verbinding met gelijke gebeurtenissen of situaties. En waarom is dat juist nu actueel? Omdat het voorjaar is, de tijd van het element 3-hout die alles af weet van verbinding en van netwerkstructuren die als veilig vangnet dienst doen of je in hun netten gevangen houden, ook die welke je zelf gecreëerd hebt. Goede tijd dus om daar gebruik van te maken en de verbindingen in je leven, je huis en je werk aan een nader onderzoek te onderwerpen.

Heb je hulp nodig om meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke ritme en patronen?

Een persoonlijk Nine Star Ki consult maakt je bewust van processen en patronen in je leven. Je krijgt daardoor de mogelijkheid om te kiezen en je leven op een andere, meer bewuste wijze, richting te geven. En je krijgt daardoor ook een veel duidelijker beeld van wat jij nodig hebt en wat voor jou het beste werkt!

Liever zelf aan de slag?

In de online Nine Star Ki voorspelling 2019 course ontdek je niet alleen wat de energetische tendens van 2019 zijn. Je leert ook wat de kwaliteit van je eigen element is en hoe je jouw koers kunt afstemmen op de bewegingen van 2019.

 

[za_divider style=”solid-line” width=”100%” height=”1px” position=”left” color=”#333333″]

© Feng Shui by Nina. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

2 gedachten over “Herken jij het ritme en de patronen in je leven?”

 1. Constantijn Tilanus

  In het japans bestaat een speciaal woord voor de tussentijd, nl “ma” – oorspronkelijk uit het klassieke ( geheel geimproviseerde) dansrepertoire, waarbij een vloeiende beweging voltooid wordt, oplost in stilte (“ma”) waarna uit die stilte een nieuwe beweging ontstaat (Arawana Hayashi, Presencing Institute)

  1. Dag Stijn,
   Dank voor je reactie! Mooi begrip ‘ma’, ik denk dat dat is wat ik bedoelde te schrijven: dat er een stilte ontstaat van waaruit iets nieuws zich kan aandienen. Erg waardevol je reactie!
   Hartelijke groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *