Tussentijd – maak jij daar tijd voor?

Momo

Vorige week was ik in Zweden, bij mijn middelste dochter die daar met haar man en twee dochtertjes is neergestreken. Ik waan me daar altijd een beetje buiten de tijd en ontsnap, net als Momo, daar een beetje aan de ‘tijdspaarders’[1].

In mijn facebook berichtje schreef ik daarover:

‘Als de stilte alleen doorbroken wordt door de voetstappen in de krakende sneeuw en de stemmetjes van de kleinkinderen die me toeroepen dat verderop de sneeuw ophoudt. Hoe vredig is dat. Het lijkt of de tijd hier in Zweden een andere kwaliteit heeft. Of er meer ruimte in een uur zit. En de inhoud van een uur intenser is. Terwijl alles langzamer en rustiger lijkt te gaan. Met minder druk en stress. Ik vind het heerlijk om hier te zijn. Dichterbij de natuur. Dichterbij de essentie van wat het leven is. Het is de imperfecte kant van het leven. Ongepolijst, puur, eerlijk en authentiek. Net zoals het paar natte voeten dat ik vandaag opgelopen heb. Altijd neem ik er iets van mee naar huis. In mijn hart, waar anders.’

Geldig

Terug in Nederland wachtten mij een aantal lesdagen en een halve kilometer aan mails die om antwoord vroegen. Maar dit keer heb ik, in tegenstelling tot ‘vroeger’, het kalm aan gedaan. Elke dag heb ik gedaan wat mogelijk was, zonder stress en haast. Het werk wat een week was blijven liggen is toch af gekomen. De lessen zijn gegeven en alleen deze nieuwsbrief, die we normaal gesproken op woensdag verzenden, was er niet op tijd. Maar wat is tijd als de inhoud van dit bericht ook vandaag gewoon nog geldig is. En morgen, en overmorgen.

Ronde Tijd

In een vorig blog heb ik geschreven over de lunisolaire jaartelling die het vrouwelijke eert. En dat is precies wat ik nu doe. Zachte tijd, ronde tijd, vrouwelijke tijd die mee buigt en zich voegt naar wat kan en mogelijk is en niet dwingt om zich in te passen bij hoe het hoort of wat er geëist wordt. Gisteren belde ik met de andere dochter, die in Canada, ook zij was een beetje buiten de tijd. Had geen idee wat er in deze nieuwsbrief geschreven moest worden (soms lost zij mijn writers block op als ik het even niet meer weet) en lummelde zich een weg door de dag. Heel gezond overigens om af en toe te lummelen! Daar schreef de Volkskrant in 2015 al een artikel over!

Tussentijd

Het is in deze ‘tussentijd’, de tijd tussen twee acties of twee gebeurtenissen of twee verplichtingen in, dat inspiratie en ingevingen zich een weg naar je bewustzijn kunnen banen. Als er geen plichten en afspraken en agendapunten in de weg staan en het contact met je creatieve kant belemmeren, kan deze zich aan je kenbaar maken en je leven een stuk leuker en rijker maken!

Wil je meer weten over de huidige tijd en jouw ritme?

In mijn Nine Star Ki jaarvoorspelling lees je meer over de tendensen en bewegingen in 2019. Of luister naar het online interview dat Amanda Walsh en Donna Woodwell van Astrology Hub met mij hadden over de tendensen van het nieuwe jaar.

Een Nine Star Ki consult helpt je juist om meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke ritme en patronen zodat je jouw tijd en energie hier beter op kunt afstemmen.

 

[1] Momo en de tijdspaarders – Michael Ende

[za_divider style=”solid-line” margin_top=”20px” margin_bottom=”10px” width=”100%” height=”1px” position=”center” color=”#9ca9ad”]

© Feng Shui by Nina. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *