De energie van de zomer: bereid je voor op vuur en chaos

vuur, hitte

Deel 1 in een serie van 3 Energetische Week Berichten waarin Nina je, door middel van het thema ‘vakantie’, nader kennis laat maken met de elementen in Nine Star Ki en Conceptual Feng Shui.

Ongetwijfeld heb je me er al vaker over gehoord.

Over de energetische processen die zich cyclisch voordoen in de tijd en ruimte en een kosmische ordening die daaraan ten grondslag ligt.

Dat is natuurlijk nogal abstract want, zeg nou zelf, een ordening van kosmische omvang valt toch voor een gewoon mens niet te bevatten?

Precies om die reden is de grote ordening opgedeeld op een wijze die we wel kunnen bevatten.

Die opdeling heeft vorm aangenomen in de vijf elementen. Dezelfde vijf elementen die ten grondslag liggen aan het werken met Conceptual Feng Shui en Nine Star Ki. Deze vijf elementen zijn te herkennen in je directe omgeving waardoor je, via die elementen, de achterliggende kwaliteit van energie en ordening kunt gaan begrijpen.

Het element Hout bijvoorbeeld, is verbonden met de lente. De lente is een periode in het jaar van uitbundige groei, van de ‘geboorte’ van planten en dieren, van het uitbotten van knoppen en ongeduldig uit de grond schieten van jonge gewassen.

De vijf elementen krijgen meer verdieping en worden specifieker doordat ze zich in negen verschijningsvormen laten zien.

De individuele talenten en kwaliteiten van deze elementen kunnen zo beter herkend en benoemd worden. Daarmee kan de werking van die elementen in iemands leven, ook persoonlijker worden uitgelegd. Bijvoorbeeld in karaktertrekken van mensen, in hun voorkeuren en ‘allergieën’.

Iemand in wiens leven de energetische ordening van het element hout actief is, is bijvoorbeeld enthousiast, ongeduldig en altijd bezig met, of op zoek naar, iets nieuws.

Via de kwaliteiten van de elementen kun je ook duidelijkheid krijgen over meer specifieke situaties. Bijvoorbeeld hoe elk element het liefst vakantie viert. Of hoe elk element de zomer ervaart.

De energie van de zomer is verbonden met het element vuur.

Vuur is warm, hartstochtelijk, opzwepend, chaotisch, humoristisch, geroerd door schoonheid en altijd op zoek naar een feestje.

Deze kwaliteiten zijn dan ook duidelijk te herkennen, vooral tijdens de vakantieperiode, als alle structuur gevende roosters en agenda’s even on hold worden gezet.

Het vuur van de zomer beïnvloedt gedrag en karakters.

We herkennen dat in het zuidelijk temperament van mensen die in de mediterrane landen wonen. Tijdens de zomer nemen we, ook in ons kikkerlandje, iets van dat zuidelijk temperament aan. Tijdelijk dan, want zodra de zomer weer voorbij is worden we weer een stuk koeler, kritischer en afstandelijker naar elkaar.

Deze zomer, en met name in de maanden juni en juli, bestaat de kans dat alles nogal onsamenhangend verloopt.

Door de specifieke Nine Star Ki profielen van deze twee maanden, kan de energie nogal wispelturig zijn.

Zowel in juni als in juli is er sprake van een ongeaspecteerd element in het Nine Star Ki profiel van deze maanden.

Uiteraard ga ik dit in juni respectievelijk juli nog uitleggen in de Volle Maan blogs van die maanden. Voor nu is het goed om te weten dat de energie die maanden niet congruent is en er niet altijd een touw aan vast te knopen is van wat er gebeurt.

Bij een dergelijke energetische constellatie viert onduidelijkheid hoogtij.

In combinatie met de vuur-energie van het zomer-seizoen, kunnen de gemoederen hierdoor hoog oplopen en kunnen er daardoor behoorlijk chaotische situaties ontstaan.

Stel je de situatie maar voor dat je met je gezin op vakantie wilt en vlak voor vertrek wordt er iets veranderd met betrekking tot het gevoerde corona-beleid in het vakantieland. Wat te doen als je net de auto hebt volgepakt met kampeerspullen, de kinderen klem hebt gezet tussen tent en luchtbedden, en dan blijkt dat je met je huidige status niet meer toegelaten wordt. Of, bij terugkeer, je eigen land niet meer in mag. Wat dan?

Het is de energetische spagaat waar ik in De energie van de Volle Maan juni al naar verwees en het energetisch thema van dit jaar, die tegelijkertijd zowel je fundament als je flexibiliteit op de proef stelt.

Hoe goed ken jij jezelf, je prioriteiten en kernwaarden?

In deel 2 onderzoeken we hoe de energie van deze zomer doorwerkt in elk individueel element. Je leest ‘em hier.

Voor nu ben ik benieuwd hoe jij de energie van de zomer tot zover ervaart. Voel je de chaos die zoemt in de lucht? Wat doe jij om hierin geaard en bij jezelf te blijven? Ik lees het graag in een reactie onder dit bericht. Samen leren we van elkaar en jouw ervaring is wellicht precies de tip voor iemand anders!

Harte groet,

Nina

3 gedachten over “De energie van de zomer: bereid je voor op vuur en chaos”

  1. tot nu toe ervaar ik geen chaos in mijn persoonlijk leven wel om me heen in het geheel. Mijn eigen profiel 3-4-4 : ik ben meer in 4 hout voor mijn gevoel, misschien heeft dit ermee te maken dat ik geen chaos ervaar.
    Ben wel benieuwd naar het volgende blog over de invloed op de individuele elementen.

  2. Chaos ervaar ik zeker: in mezelf, maar zeker ook in mijn omgeving. Bij veel vrienden, bekenden is iets ernstigs gaande. Mijn vroegere ik reageerde dan door er voor diegene te zijn, cijferde mezelf weg. Mijn huidige/ nieuwe ik probeert bij zichzelf te blijven en afstand te houden. Met nog meer innerlijke verwarring tot gevolg. Wat me helpt: met mijn blote voeten lopen, het liefst in de zee en op het strand. Maar anders op het gras of de koele stenen in mijn patiotuin. Kaat

    1. Lieve Kaat, het is alweer een tijd geleden dat je deze reactie geplaatst hebt. Inmiddels is het blog over de Nine Star Ki energie van de Volle Maan van augustus ook al gepubliceerd. Die gaat, met haar 5-5-5 aarde profiel, alleen maar over het bij jezelf blijven en je eigen plek innemen. Volgens mij doe jij dat goed!
      Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: