hout element, betekenis, Nine Star Ki

Dit is deel 2 in een serie van 3 Energetische Week Berichten waarin Nina je, door middel van het thema ‘vakantie’, nader kennis laat maken met de elementen in Nine Star Ki en Conceptual Feng Shui. Deel 1 De energie van de zomer: bereid je voor op vuur en chaos lees je hier.

De energie van de maanden juni en juli is behoorlijk incongruent.

Deze maanden hebben elk een ongeaspecteerd element in het Nine Star Ki profiel wat maakt dat er niet altijd een touw aan vast te knopen is van wat er gebeurt.

Onder deze energetische Nine Star Ki constellatie viert onduidelijkheid hoogtij. In combinatie met de vuur-energie van het zomer-seizoen, kunnen de gemoederen hierdoor hoog oplopen en kunnen er daardoor behoorlijk chaotische situaties ontstaan.

Binnen de Nine Star Ki is duidelijk te herkennen dat elk element daar weer anders mee om gaat.

Elk element ondergaat deze invloed op een andere wijze.

Geen idee wat jouw element is? Je leert er alles over in onze e-cursus Nine Star Ki. Klik hier voor alle info.

Het element hout ervaart deze energie als een nieuw avontuur!

Hout is impulsief en snel geïrriteerd, waardoor een heftige reactie op tegenslag niet ongewoon is. Dit element is verder een ster in het vinden van oplossingen en laat zich niet graag tegenhouden. Grote kans dat dit element dus gewoon doorgaat met de geplande reis vanuit de overtuiging dat zich wel een oplossing zal aandienen. Bovendien zijn dit soort onverwachte wending koren op de avontuurlijk in gestelde molen van hout; zo beleef je nog eens iets!

Voor het element vuur is het goed om een passende vorm van ontlading te zoeken voor de opbouwende hitte.

Dit element ontvlamt snel en gooit als het ware olie op het vuur door erg emotioneel te reageren waardoor de chaos nog verder toeneemt. Vuur is ook snel beledigd en heeft de gewoonte alles zeer persoonlijk te nemen. Dat zorgt voor een opgeblazen situatie die een oplossing behoorlijk in de weg kan staan. Letterlijk moet dit vuur een beetje uitwoeden voordat het weer voor rede vatbaar is.

Het element aarde weet rust te brengen in de energie van chaos.

Aarde is het element dat gaat voor zekerheid en het vertrouwde. Bij plotselinge veranderingen voelt aarde onzekerheid en gaat op zoek naar het herstel van de zekerheid. Bijvoorbeeld door te bellen, te mailen en bij mensen na te vragen hoe dat nu zit met die veranderingen. Pas als de zekerheid in voldoende mate hersteld is, zal aarde de reis ondernemen. Anders kiest die element ervoor om thuis te blijven in de eigen veilige en vertrouwde omgeving.

Metaal ervaart deze zomer als een fascinerende puzzel die steeds om nieuwe oplossingen en antwoorden vraagt.

Metaal onderzoekt de regels van de veranderingen. Speurt het internet af naar uitleg en details van de situatie. Het zet de voor- en nadelen op een rijtje en neemt op basis daarvan een rationele beslissing. Ongeacht wat de rest van het reisgezelschap graag zou willen.

De uitnodiging voor het water element is om deze zomer in alle tumult bij zichzelf te blijven.

Dit element is van nature makkelijk beïnvloedbaar en nogal meegaand van aard. Bij plotselinge veranderingen zal water niet heel snel tot actie overgaan, maar eerder afwachten wat anderen doen of voorstellen te doen. De kans is ook groot dat het water ontgaat wat er precies gaande is. Tijd en rust helpen het element water om voor zichzelf te herkennen wat er zich onder het oppervlak afspeelt.

In deel 3 gaan we dieper in op hoe de ideale vakantie eruit ziet voor elk element! Voor nu ben ik benieuwd wat mijn beschrijving van de elementen bij je oproept. Ik lees het graag in een reactie onder dit bericht. Samen leren we van elkaar en jouw ervaring is wellicht precies de tip voor iemand anders!

Harte groet,

Nina

1 gedachte over “De energie van de zomer: dit betekent het voor jouw element”

  1. martine van de Coevering

    Zeker tijd en rust voor jezelf nemen als je element water in je profiel hebt zoals ikzelf..Je lichaam trekt vanzelf aan de spreekwoordelijke bel.. uitgeteld op de bank en NIETS doen pffffffffff zo’n uitdaging voorijn gedreven natuur. Bij mezelf blijven, mezelf omarmen,elk proces,ook wanneer het jou vloert. Vanuit een ander perspectief, liggend, ziet de wereld er anders uit, vooral blauwer bij mooi weer in de tuin of zoals ik gisteren in onze serre, door het transparante dak naar de hemel turen en herstellen.Heel zinvol om geduld en vertrouwen te oefenen en achterwaarts leren om me voorwaards te ontwikkelen. Yesssss

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: