De energie van de Volle Maan van juni

Volle Maan juni, eikenboom

Het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van juni biedt een soort van energetische spagaat aan. Opnieuw een oefening in het omgaan met een paradox.

Enerzijds is er de uitnodiging van de elementen 5-aarde in combinatie met 7-metaal om te werken aan het bereiken van stevig geaarde verbeteringen die resultaat zullen afwerpen op de zeer lange termijn.

Anderzijds is er de energie van 3-hout die in dit profiel ongeaspecteerd staat.

Het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van deze maan is 5-7-3, dat wil zeggen, 5-aarde, 7-metaal, 3-hout.

7-Metaal is als het speelse kind dat van alles leert en ontwikkelt en zich nog onbewust is van de wijze waarop je daar in je latere leven op terug kunt vallen of over struikelt.

5-Aarde is het element dat geduldig bouwt aan een eigen fundament, aan innerlijke kracht, je kernkracht, die zekerheid en houvast biedt.

3-Hout verwijst in dit profiel naar onze authentieke en oorspronkelijke aard die puur is en op natuurlijke wijze bij ons hoort.

Je zou kunnen zeggen dat 3-hout zich laat zien als de eikel die hoopvol is over de toekomst en het beeld voor ogen heeft om als een eikenboom tot wasdom te komen. Aangeleerde regels in de kindertijd (7-metaal) kunnen die opgroeiende eikenboom echter voortdurend snoeien. Ook de vorm van de pot (5-aarde) waarin hij gepoot is en waarin hij moet zien te wortelen, kan te klein voor wat de eikenboom nodig heeft om tot volle wasdom te komen en zijn pure en authentieke vorm aan te nemen. Dan ontstaat er een situatie waarin de boom, om te overleven, zich in zijn vorm aanpast, zich noodgedwongen klein houdt en zijn ware natuur verloochend.

Juist nu, in dit 5-aarde jaar, gaan oude, vertrouwde structuren op de schop.

Bijna niets van wat we als ‘normaal’ beschouwd hebben, functioneert ook nog als zodanig. Onder invloed van deze jaartendens, kan de energetische tendens van deze maand zich laten zien in ofwel het verbreken of afbreken van familiebetrekkingen waarvan we dachten dat die normaal waren. Ofwel toont deze tendens zich doordat plotseling je authentieke vorm en potentie doorbreekt en je als het ware opnieuw geboren wordt; de eikenboom realiseert zich ineens dat hij een eikenboom is.

Dat betekent dat de invloed van de energie van deze Volle Maan dichtbij komt en je persoonlijk, in dat wat je als ‘thuis’ beschouwt, raakt.

Op zo’n moment word je uitgedaagd om nuchter te zien wat er gebeurd en terug te vallen op je innerlijke fundament en je persoonlijke kernkracht zoals je dat van nature hebt meegekregen. Als je dat lukt overstijg je op zo’n moment de aangeleerde, niet passende, persoonlijkheidsstructuur en ontdoe je je er van.

Ik ben benieuwd hoe jij de energie van deze Volle Maan ervaart. Zie je het terug in je familierelaties? Of ervaar je een doorbraak in jezelf? Ik hoor graag van je en jouw reactie is wellicht weer inspiratie waar een ander naar zocht!

Harte groet, Nina

2 gedachten over “De energie van de Volle Maan van juni”

 1. Alberta van den Houdt

  Lieve Nina.
  Deze volle maan was wel een heftige en het raakte zeker in het persoonlijke. Mijn man kreeg in de vroege uren van de 14e een zwaar hartinfarct.
  Dan gaat het leven even in de hoogste versnelling.
  Liefs Alberta

  1. Lieve Alberta, het spijt me te moeten lezen dat je man een hartinfarct heeft gehad. Ik hoop van harte dat hij inmiddels weer hersteld is. Sterkte en beterschap.
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *