Zonsverduistering: Total Eclipse of the Sun

Total_Eclipse_Of_The_Sun_Zonsverduistering

Zonsverduistering: Total Eclipse of the Sun

Een zonsverduistering, altijd tijdens Nieuwe Maan, verandert voor een moment de dag (yang) in nacht (yin).

Op zo’n moment houdt de natuur de adem in.

Het donker dat zich aandient komt niet overeen met het ‘natuurlijke’ dag en nacht ritme. Toch hebben zonsverduisteringen wel degelijk hun eigen ritme en daarmee hun eigen functie.
Als je vanuit de beweging van energie een zonsverduistering bekijkt en naar wat deze doet, kun je zeggen dat het yin even de leiding overneemt en de aandacht opeist. Het yin eist als het ware de spotlight positie op die de zon (yang) zichzelf normaliter toekent.

Yin is verbonden met ondermeer het element 1-water, met emoties, met het verleden en schokkende gebeurtenissen in dat verleden, met instincten en driften, met het potentieel van creativiteit, met oorspronkelijkheid, en met het onbewuste.

Zolang bijvoorbeeld emoties en schokkende gebeurtenissen uit het verleden, of je nog onbewuste creatieve talenten, niet bewust gemaakt worden, wachten ze op een moment om door te kunnen breken.

Als zo’n moment zich aandient kan dat voelen alsof je in een stroom van 1-water energie meegesleurd wordt in een tsunami van emotionele uitingen waar je geen vat op hebt. Net zomin als je letterlijk grip kunt krijgen op water: het loopt je tussen de vingers door.

Die energie van de zonsverduistering, combineert deze maand met de energie van het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van 28 oktober.

Dat profiel is 4-9-9. Dat wil zeggen 4-hout, 9-vuur, 9-vuur. In zichzelf is dit een profiel met vrijwel uitsluitend yang energie. Het is ook het enige profiel van een Volle Maan dit jaar waarin er geen ongeaspecteerd element staat.
Die enorme yange kwaliteit van dit profiel kan zich daardoor ongehinderd en met veel yang-kracht (geschreeuw, aandacht trekken, drama, hysterie, kunstzinnigheid, explosies, zichtbaarheid, transformerend vermogen) tot uiting brengen.

De energie van dit profiel staat daarmee haaks op de energie van de zonsverduistering.

Dit kan voelen als een enorme angst (1-water, yin, de energie van de zonsverduistering) voor het uiten van gevoelens van frustratie en woede (9-vuur, yang, de energie van het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van oktober).

Maar ook als angst voor het enorme potentieel waar je toegang toe kunt krijgen op dit moment.

De emoties moeten hun weg vinden naar buiten om te voorkomen dat ze schade aanrichten in jouwzelf. Het vraagt echter om een bewuste uitweg om te voorkomen dat ze schade aanrichten aan anderen!

Dat is de ultieme transformatie (9-vuur, yang) van de in potentie emotionele dreiging (1-water, yin) die uitgaat van de zonsverduistering.

9-Vuur is naast een drama-queen, namelijk ook het element door middel waarvan ego-aspecten getransformeerd kunnen worden naar ziels-aspecten. Dat ego is dus hartstikke nodig, anders was er niets om te transformeren. 🙂

Voor de liefhebbers:

6 gedachten over “Zonsverduistering: Total Eclipse of the Sun”

  1. Pieter de Bondt

    Ik ben heel benieuwd naar deze eclipse en let goed op wat zich nog allemaal in en aan mij wil presenteren…. Misschien voor of rond die tijd nog een Reading van Nina. Ik ben geboren op 29 juni 1951 . Ik verneem graag een uitnodiging voor een ontmoeting. Groet. Pieter de Bondt

    1. Dag Pieter, de zonsverduistering, de volle maan en de intensiteit van het moment hebben me even behoorlijk bezig gehouden. Mijn excuus dus dat ik niet eerder gereageerd heb. Ik heb je zojuist een mailtje gestuurd met de benodigde informatie.
      Harte groet, Nina

  2. Pingback: Eclipse | Rhythmics in creative self-examination

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: