Jouw Sterren; Hoe Dans Je Ermee? – deel 2

Nine_Star_Ki_Dansen_met_Jouw_Sterren

Nine Star Ki: Dansen met Jouw Sterren – deel 2

Heerlijk, heerlijk!

Ik word blij van de enthousiaste reacties die zijn binnengekomen op het ‘Nine Star Ki, Dansen Met Jouw Sterren’ stuk van vorige week.
Jullie vragen en opmerkingen helpen me enorm om mijn eigen 3-hout energie wat richting te geven. En ook om die energie concreet te maken.

‘Je komt niet ver als je niet dichtbij begint’…

…is een uitspraak van Krishnamurti die ik tot persoonlijk motto heb verheven. Laat ik dan met mijn uitleg van en over Nine Star Ki dan ook maar beginnen met een van mijn eigen elementen: 3-hout. Het is het element waar elke cyclus mee begint en het vertegenwoordigt dan ook het prille voorjaar. Het moment waarop alles uit de knop, de bol of de grond knalt. Of met een knal de moederschoot verlaat. Dat kan ook. Belangrijke kenmerken van 3-hout zijn dan ook enthousiasme, impulsiviteit, gretigheid, ideeën en oplossingen, en levenslust.

Kenmerken die zich ook kunnen tonen in ongeduld, snel geïrriteerd zijn en teveel tegelijk willen doen.

Als er zich in mijn hoofd allerlei scenario’s afspelen over hoe ik meer over Nine Star Ki kan vertellen en met jullie kan delen, heb ik hulp nodig om al die enthousiaste ideeën richting te geven. Bijvoorbeeld door het stellen van de vragen zoals ik dat vorige week heb gedaan.

Want 3-hout energie buitelt als pasgeboren lammetjes over elkaar door de wei.

Het is een energie die zich niet bewust is van consequenties, verantwoordelijkheden of het concretiseren van zaken. Dat zijn allemaal aarde kwaliteiten. Nu heb ik gelukkig ook een aarde element in mijn Nine Star Ki profiel, waardoor het 3-hout niet compleet uit de bocht kan vliegen.

Maar 3-hout energie wil groeien en bewegen.

Input van anderen in de vorm van vragen, geeft die groei en beweging richting en voorkomt wildgroei.

Kijk, zo werkt Nine Star Ki dus.

Als je je bewust wordt welke elementen in je profiel staan, dan ga je beter begrijpen wat de kwaliteit van kosmische energie is die door je heen beweegt. In het geval van 3-hout is dat geboorte-energie. Het is de pioniersgeest die met zijn vooroplopers mentaliteit wegen bewandelt die er nog niet zijn maar onder zijn voeten ontstaan.

Jullie vragen en opmerkingen helpen me om de snelheid waarmee mijn 3-hout zich wil voortbewegen, aan te passen aan een tempo dat ook anderen kunnen volgen.

Daar geef ik hier graag gehoor aan door de reactie van Janna te delen.

Want zij schreef:

“Ik heb kennis gemaakt met Feng shui…een beetje, kennis gemaakt met Nine star ki….een beetje. En dat is meteen de rode draad van mijn leven. […] Ik wil tekenen, lezen, koken en …meer weten over Nine star ki….waar begin ik, wat is een goede basis?”

Natuurlijk begint het bij de basis!

Er zijn verschillende vormen van astrologie. Er is de Westerse astrologie. De Chinese astrologie die met de Chinese dierenriem werkt. Er is de Maya-kalender die ook een vorm van astrologie is. En er is Nine Star Ki.
Nine Star Ki is een ver, ver verleden in India ontstaan en van daaruit, via
China naar Japan gemigreerd. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Westerse astrologie, oriënteert Nine Star Ki zich niet op planeten, maar op de zeven sterren van het sterrenbeeld Ursa Major, de Grote Beer, en op Vega en Polaris. Twee sterren die voor ons altijd enorm van belang zijn geweest om te navigeren op aarde.

Yin en yang, de vijf elementen.

Nine Star Ki hanteert de negen transformatieve stadia van yin en yang zoals deze zich tonen in de cyclus van de vijf elementen. Hiermee kunnen de tendensen in een persoonlijk Nine Star Ki profiel inzichtelijk gemaakt worden. Dit betreft dan energetische tendensen die zich zowel in een yin als yang vorm kunnen laten zien. Een energetische tendens van stilstand kan zich in zijn yin vorm als ‘rust’ laten zien, terwijl de yang vorm ‘blokkade’ is. Beide vormen echter horen bij elkaar zoals de twee zijden van de medaille. Beide, yin en yang zijn in het Oosterse denken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samenvattend, summier weliswaar, is dit het uitgangspunt van denken als je met Nine Star Ki werkt.

Alles is met elkaar verbonden en er zijn verschillende manieren waarop die verbondenheid met je wil communiceren.

De taal van de kosmos is enorm breed en kent vele ‘dialecten’. Een ervan is de taal van Nine Star Ki. Eigenlijk helpt Nine Star Ki je te begrijpen hoe zoiets ongrijpbaars als ‘kosmische energie’ zich manifesteert in je leven en hoe dat er dan uitziet. Want: “As above, so below. As within, so without.” – Hermis Trismegistus.

Maar goed, de basis, waar begin je?

Ik heb een heel praktische, korte cursus ontwikkeld waarin, in vier lessen, alle belangrijke basis onderdelen van Nine Star Ki aan bod komen en uitgelegd worden. Deze cursus is zo opgebouwd dat je na die vier lessen met je eigen Nine Star Ki profiel aan de slag kunt!

Je kunt ook beginnen met een consult om jezelf wat beter te leren begrijpen.

En dan bedoel ik, begrijpen vanuit het kosmische perspectief natuurlijk. Wie ben jij eigenlijk? Wat is dat je hier op aarde te doen hebt? Wat is jouw saboteur in dat proces en wat is het dat je juist verder helpt? Het zijn allemaal vragen waar ik, in een persoonlijk consult, inzichtgevend antwoord op kan geven. Door middel van zo’n consult kun je ook meteen meer diepgang geven aan de kennis van de cursus.

Schroom vooral niet om ook je vragen in te blijven sturen!

Dat helpt mij om al mijn kennis en ervaring te transformeren in een vorm die voor jou werkt! En mijn doel is dat jij ook kunt dansen met je sterren!

2 gedachten over “Jouw Sterren; Hoe Dans Je Ermee? – deel 2”

  1. Chantal van Cuijk

    Wat is het toch mooi om elke keer weer jouw teksten te lezen. Je beschrijft alles zo duidelijk. Ik heb al verschillende cursussen gedaan en ben sinds kort weer begonnen aan een nieuwe training van Nine Star Ki en de I Tjing wat ook weer heel boeiend en nieuwe inzichten gevend is.
    Er blijft nog zoveel te ontdekken dus ik ben heel benieuwd wat je nog allemaal gaat doen.
    Misschien ook iets over de interactie tussen elementen hoe communiceren ze met elkaar……Bv vuur en water, water controleert vuur maar heet het ook nodig.
    Heel veel succes, liefs Chantal van Cuijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: