Zonnewende Volle Maan – Ontsteek Je Licht! NineStarKi Energie December Volle Maan

Solstice-Moon-Relight-your-fire-Nina-Elshof-Feng-Shui

Zonnewende Maan

Het is een zonnewende maan dit keer. Het hoogtepunt van de volle maan valt bijna op de kortste dag van het jaar. Als de duisternis het grootst is, verlicht het licht van de volle maan als een baken onze weg zodat we terug kunnen keren naar het licht. Het zonnewende keerpunt tussen donker en licht, brengt nieuwe hoop tot leven en creëert overvloed waar voorheen tekort voelbaar was. Het helpt je je licht te ontsteken.

Solstice-Moon-Relight-your-fire-Nina-Elshof-Feng-ShuiNine Star Ki 

Het Nine Star Ki profiel van de energie van deze volle maan op 22 december, is 9-4-1. Dat is 9-vuur, 4-hout, 1-water. De cyclus van dit profiel start in de derde positie waarin 1-water deze maand verblijft. Daarvandaan wordt de energie, via 4-hout in de middelste positie, naar 9-vuur in de eerste positie begeleid. Het is een cyclus vol opwaartse en zich ontplooiende beweging. Deze ontplooiing dient echter dit keer geen externe broodheren. Omdat de energie in dit profiel van de laatste naar de eerste positie beweegt, dient het je persoonlijk. Het is een cyclus die de beweging representeert die je weg voert van de donkere dieptes van beëindiging en dood die bij de wereld van 1-water horen. Deze cyclus pakt je energie op en nodigt je uit om mee te bewegen in de richting van de veelbelovende en sprankelend lichte wereld van 9-vuur. Een wereld waar het hart nieuw leven wordt ingeblazen, het zelf wordt verlicht en liefde ontwaakt. 

Duisternis

Deze reis van de duisternis naar het licht kan aanvoelen en gebruikt worden als een wedergeboorte. De wedergeboorte van het licht en van jezelf. Het is een moment in de tijd om te koesteren, te vieren en te eren. Dit jaar in het bijzonder omdat het samenvallen van de zonnewende met de volle maan een uitzonderlijke gebeurtenis creëert waarin yang en yin licht samenwerken om het duister te overwinnen. Het yang licht is het licht van de zon dat vanaf vandaag weer in kracht zal toenemen om straks weer in volle glorie te kunnen stralen. Het yin licht is het licht van de volle maan dat niet alleen het licht van de zon reflecteert, maar ons er ook aan herinnert dat zelfs tijdens de donkerste dag van het jaar, je alleen maar om de hoek hoeft te kijken om daar het licht weer te vinden.

Intuïtieve Wijsheid

Het yin licht van de volle maan is eveneens verbonden met de oneindige en intuïtieve wijsheid die verborgen ligt in de diepten van de wereld van 1-water. Het is er. Altijd. Maar het is niet altijd zo eenvoudig te bereiken als we zouden willen. Dus het vraagt dat we vertrouwen. Dat we geloven. In onszelf. In deze intuïtieve wijsheid. En in de flow van een levensstroom die ons daar brengt waar we moeten zijn. Tenminste, zolang we in staat zijn om onszelf niet in de weg te staan, zolang we vertrouwen hebben in het proces, zullen we daar aankomen waar we veronderstelt worden te zijn. Zelfs als iets onmogelijk lijkt, vooral in onze gedachten, dan beschikt water over het vermogen om mateloos vooruit te streven en te bereiken wat ongekend is. We hoeven alleen maar te geloven in ons vermogen om ons te kunnen ontplooien, in plaats van ons klein te houden. We hoeven alleen maar bereid te zijn ons mee te laten voeren op deze stroom van intuïtieve wijsheid.

Weelde

Deze stroom start met deze zonnewende volle maan. Vanuit het water verbindt de energie zich met 4-hout, de groeier, de genereuze uitdeler van wijsheid, de verbinder en de begunstiger van weelde. Weelde die verrijkt op manieren zoals geld dat nooit ooit zou kunnen. Immateriële weelde. Weelde die op natuurlijk wijze voortvloeit uit het proces van groei. Persoonlijke groei. Persoonlijke vernieuwing. 

4-Hout beheerst ook de wereld van de gulheid en altruïsme die altijd de universele wet volgt van behoud van energie; wat je in staat bent om te geven, zal je niet alleen vormen maar ook bij je wederkeren. Energie is nooit verspild. Als je doel om te groeien, om persoonlijk te groeien en tot ontwikkeling te komen, geworteld is in overvloed in plaats van tekort, als je in staat bent om te delen zonder een vergoeding te verwachten, dan zul je slagen en succesvol zijn.

Extremen

In dit profiel fungeert 4-hout ook als mediator tussen de extremen van vuur en water. Tussen yang en yin. Het archetypische mannelijke en het archetypische vrouwelijke. En tussen licht en duisternis. Zoals de zonnewende, staat 4-hout op het keerpunt tussen extremen en overbrugt de kloof zodat een voorspoedige voortgang wordt gegenereerd, in plaats dat een wanhopig vernietigende strijd tussen tegenpolen zich voltrekt. Het is exact dezelfde voortgang die je meeneemt naar waar je naartoe dient te gaan. Naar het licht.

Voorspoedig

Deze zonnewende volle maan zal zich zeer behulpzaam tonen in het in beroering brengen van emoties, overtuigingen en gewoontes die niet langer je doel dienen. Als je je eenmaal op het pad van duisternis naar het licht, van onbewust naar bewustzijn hebt begeven, is er geen weg terug meer. Je kunt niet langer terug naar situaties die je ontgroeit bent. Naar situaties die je niet langer dienen. Zoals deze voorspoedige voortgang van de Nine Star Ki energie van deze volle maan al laat zien, is het een perfect moment om blokkades te overwinnen, kloven te overbruggen en om je hart te openen en nieuwe mogelijkheden en groei in je leven uit te nodigen.

Deze zonnewende volle maan zal zich zeer behulpzaam tonen in het in beroering brengen van emoties, overtuigingen en gewoontes die niet langer je doel dienen.

Intentie

Dus waar ben je mee aan het werk om je er (meer) bewust van te worden? Welke delen van jou zijn er klaar voor om getransformeerd te worden en zijn er (bijna) klaar voor om het daglicht te aanschouwen? Welke nieuwe mogelijkheden staan klaar om dat te vervangen wat je ontgroeit bent? Neem wat tijd alleen  en gebruik de naar binnen gerichte energie van het moment om te verwerken wat is geweest, om los te laten wat zijn functie verloren heeft en om je intenties helder te krijgen. Deze zonnewende volle maan is een uitstekend moment om deze nieuwe intenties als zaadjes te planten zodat ze kunnen wortelen in de compost van wat is geweest.

 

Lieve mensen,

Dank jullie allemaal voor alle lieve reacties en hartelijke feedback die jullie gestuurd hebben! Het wordt zeer gewaardeerd! 

Ik wens jullie allemaal fijne Kerstdagen en een schitterend Nieuw Jaar! Moge de kracht van het licht met je zijn en je begeleiden door de donkere tijden die in het verschiet liggen. Meer daarover in mijn Nine Star Ki Voorspellingen voor 2019, die binnenkort te verwachten zijn!

Much love, light and laughter, always,

Nina

 

Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan moet je het citeren en linken aan deze blog en de website. Dank je wel voor je steun en voor het delen van mijn werk! Dat waardeer ik zeer en jou ook! Dank je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *