Zelf – Creatieve Zelf – NineStarKi energie Volle Maan December

Omarm-Je-Creatieve-Zelf-Nina-Elshof-Feng-Shui kopie

Creatieve Zelf

De energie van het Nine Star Ki profiel van de volle maan van december, nodigt je uit je aandacht naar binnen te keren, sterker nog, om je aandacht af te keren van afleiding van buiten en om de puurheid en klaarheid te zoeken van je persoonlijke bron van kracht en potentie: jouw creatieve zelf.

Uniek

Het Nine Star Ki profiel van deze volle maan is 8-1-3; dat is 8-aarde, 1-water, 3-hout. De energetische cyclus in dit profiel start in de middelste positie waar 1-water deze maand verblijft die daarmee de sensitiviteit van de innerlijke onbewuste wereld benadrukt. Van daaruit wordt de verbinding gelegd met 3-hout in de derde positie, de positie van het handelen, van het naar buiten treden. 

Het naar buiten brengen van je wezenlijkheid en van wat je aantreft in de diepste diepten van de 1-water wereld in deze juist op diepte gefocuste tweede positie en door dit in verbinding te brengen met je ‘zijn’, is als het naar buiten brengen van jouw geschenk, dat wat jou uniek maakt, en om dit te delen met de wereld. Het is als het delen van de boodschap van datgene waar je ten diepste aan toegewijd bent. Alsof je handen en voeten geeft aan waar je over praat. Jazeker, het is een worsteling om onder te duiken in de diepte van je eigen (hulp)bron en om deze reis door je persoonlijke onderwereld te overleven. Maar het zal de moeite waard zijn! Luctor et emergo!

Toekomst

Deze stroom van energie laat zich niet eenvoudig controleren en kan je gemakkelijk onderuit halen. Het kan ook heel gemakkelijk je bestaande zekerheden oplossen en als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. 3-Hout in de derde positie echter, laat zich graag voeden door deze ietwat oncontroleerbare water energie. Hout absorbeert het water en maakt er maximaal gebruik van door er dromen en visies voor de toekomst mee te bouwen die totaal verschillend zijn van wat ons nu bekend is. Want zoals het nu is, kan het niet langer doorgaan.

Pasgeboren

3-Hout helpt om je initiële innerlijke potentie tot groei en wasdom te brengen. Het heeft geen handleiding nodig, het leeft gewoon, het groeit en gedijt. Net zoals een pasgeboren baby zich totaal niet bezig houdt met hoe het moet leven, het leeft gewoon, zonder angst of terughoudendheid. 

Zelf Inzicht

Maar gezonde groei vraagt om begeleiding. Het vraagt om (zelf) inzicht en scherpzinnigheid om te beslissen welke tak mag groeien en welke je moet snoeien. Bewuste keuzes maken door excessieve of overbodige groei terug te snoeien, zal het hele organisme van de boom ten goede komen. Groei vraagt je inzicht om te herkennen wat gezonde groei bevordert en wat juist je levensenergie misbruikt en uitput. 

Vertrouwen

De energie van het Nine Star Ki profiel van de volle maan van december gaat ook over vertrouwen. Heb jij vertrouwen in de richting waarin jouw groei zich wil en moet ontwikkelen? Zonder vooraf bewust te weten waar dat eindigt? Om de bron waaruit die groei put, ongehinderd te laten stromen? De uitdaging is om te voorkomen dat angst, voor wat mogelijk aan ellende boven komt drijven, het stromen en tot ontwikkeling brengen van je potentieel dat met dezelfde stroom aan de oppervlakte komt, tegen zal houden.

Moed

Dat vraagt om de nodige moed. En dat vraagt om het ontwikkelen van wat broodnodige 9-vuur energie die je helpt om de cyclus van dit profiel heel te maken en om 8-aarde in de eerste positie te bereiken, die je het solide fundament van oeroude wijsheid, de wijsheid van het lichaam, kan bieden als houvast. Daar kun je rust vinden en ook de zekerheid dat het goed is zoals het is. En ook als het niet goed is, is het goed zoals het is. 

Vulkaan

Het vraagt om moed om echt in jezelf, in je zelf, te geloven en om tijd, energie en aandacht te besteden aan dat wat een podium zoekt om zich te presenteren. Het ontkennen, onderdrukken of devalueren van je creatieve zelf-expressie is als het activeren van een tijdbom die je in een vulkaan laat zakken. Het is niet de vraag óf de boel uit elkaar klapt, maar wanneer. In principe kun je het eren van je creativiteit beschouwen als een eerbetoon aan jezelf. Het is een manier om liefde zijn weg te laten vinden naar je hart. 

Verwerking

Maar dan is er 8-aarde. Het element dat wijsheid en houvast biedt, maar ook al z’n opties zorgvuldig afweegt en het moeilijk vindt om voor de meest voor de hand liggende, eenvoudige oplossing te gaan. Liever wil het overal rekening mee houden en alles in overweging nemen. Dus wikt en weegt het en neemt het de tijd om te contempleren voordat het een besluit neemt, welk besluit dan ook. Dit deel van het proces vraagt ook om je vertrouwen. Je kunt je geen weg door het proces van verteren heen forceren. Je moet vertrouwen hebben in het proces. Het maakt niet uit hoe lang er voor nodig is om het jaar, je leven tot zover, te verwerken en te verteren voordat je tot een uitkomst, een conclusie of een inzicht komt. Het enige dat dit proces vraagt is dat je vertrouwen hebt dát er een uitkomst, een conclusie of een inzicht komt.

Omarm-Je-Creatieve-Zelf-Nina-Elshof-Feng-Shui

Liefde

Dus wacht je en vertrouw je. Je vindt vertrouwen in het proces. Je staat het jezelf toe om onder te duiken in de diepste, donkerste diepten van je innerlijke water wereld. En je komt weer boven vervuld van hoop en nieuwe ideeën om in de toekomst tot ontwikkeling te brengen. De uitdaging hierin bestaat niet uit het wachten, het vertrouwen hebben, noch uit het overwinnen van angst of ongeduld. De echte uitdaging dat dit profiel met zich meebrengt, is gelegen in de uitdaging om liefde voor jezelf te omarmen, liefde voor je creatieve zelf. We kunnen bergen veroveren, rampen overwinnen, oorlogen en plagen overleven, maar het allermoeilijkste om te doen is om jezelf lief te hebben en om de eigen creativiteit te accepteren, te ondersteunen en te bevestigen.  

4 gedachten over “Zelf – Creatieve Zelf – NineStarKi energie Volle Maan December”

 1. Annelies Rhebergen

  “De energie van het Nine Star Ki profiel van de volle maan van december, nodigt je uit je aandacht naar binnen te keren, sterker nog, om je aandacht af te keren van afleiding van buiten en om de puurheid en klaarheid te zoeken van je persoonlijke bron van kracht en potentie: jouw creatieve zelf”.

  Wat ik mooi vind aan de eerste alinea is dat het zo past bij de tijd van Advent, waarin we vanaf zondag 1 december verkeren.
  De tijd van verwachting, stilte, innerlijk horen, luisteren van wat er komen gaat richting de Kersttijd met daarna de heilige nachten naar Driekoningen toe.

  Mijn ervaring is dat wanneer het lukt om deze drie ‘deugden’, moed, vertrouwen en gelatenheid toe te passen juist in deze tijd in een in de buitenwereld hectische tijd rondom alle feesten het mij een innerlijke rust geeft waar ik tijden op kan bouwen. De Adventtijd en ook de Lijdenstijd zijn voor mij heel speciaal, ijkpunten in het jaar om naar binnen te keren en gelaten te zijn. Steeds ervaar ik dat er in deze tijd iets nieuws ontstaat in mezelf, in mijn omgeving, enzovoort. De kunst is om je niet mee te laten slepen in de hectiek van de buitenwereld, dan verslaap je mijns inziens wat er echt innerlijk van je gevraagd wordt.

  Hierbij getransformeerd in muziek hoe ik deze tijd ervaar: https://www.youtube.com/watch?v=wBkkbu2LZjw

  Met een warme groet,
  Annelies

  1. Dag Annelies,
   Dank je wel voor je reactie, ik herken me in wat je schrijft. Deze tijd van advent, en straks van de heilige nachten, is een tijd ook voor mij van inkeer. Alhoewel het steeds meer moeite kost om die ruimte te bewaken! Maar het is zo waardevol en levert zoveel op, dat het me ook geen moeite kost om in mijn agenda te strepen en de leegte leeg te houden. Mooie muziek ook! Dank voor het delen.
   liefs, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *