Water, wat een element!

Water_Wat_Een_Element

Water, wat een element!

Water bevloeit de akker en laat zaad ontkiemen. Het is de bron van ieders potentieel en lavend voor de dorstigen. Het sleurt ook je hele hebben en houwen mee en laat het fundament van je leven vastlopen in een dikke, vette laag blubber. Of het druppelt sneaky door een scheurtje in het dak of een kier in de muur je huis binnen om daar stiekem, verborgen schade aan te richten die je misschien pas na een hele tijd ontdekt.

Water maakt ook alles vloeibaar doordat het oplost.

Dus dingen die zijn vastgelopen kunnen weer stromend gemaakt worden met behulp van water. Het brengt flow in je leven, ook op momenten waarop je zelf liever wat vastigheid zoekt. Want water borrelt op als het vindt dat het de tijd daarvoor is. Dat kun je bijvoorbeeld herkennen in emoties die je ineens over kunnen nemen; emoties horen ook bij het element water namelijk.
Het kan ook dat wat vast en duidelijk zou moeten zijn, juist vaag maken. Als je een tekst geschreven hebt op een stuk papier en je laat er water opvallen, vervaagt de inkt tot een onleesbaar geheimschrift dat zijn boodschap voor je verborgen zal houden.

Want dat is ook water, het is het element van de geheimen.

Van het verborgene, van wat in potentie aanwezig is. Maar dus ook van alles dat het daglicht niet kan verdragen en stiekeme dingen doet. Zoals sneaky zijn weg vinden je huis in waar je het liever graag droog wilt houden. Of vanuit de achterhoede zaken beïnvloeden en manipuleren.

Dit jaar staat het element water in de positie van 2-aarde in de Ba Gua van 2023.

Volgend jaar is dat weer anders inderdaad, maar zover zijn we nog niet.
2-Aarde is het element van het huiselijk geluk, van de relatie en van het bouwen aan een fundament in je leven door goed voor jezelf te zorgen, je goed te voeden en, waar nodig, de dingen te leren die je verder brengen in het leven.

De ontmoeting van de emoties met het levensaspect ‘relatie’ van 2-aarde, is niet zo’n gelukkige.

Althans, in eerste instantie niet. Dat betekent dat deze ontmoeting tot emotionele toestanden kan leiden met als gevolg een vastlopen in de water-aarde blubber van die relatie. Want als water de stabiliteit zoekende relatie van 2-aarde tot blubber maakt, steekt onzekerheid en angst (water) de kop op.

Angst of je nog wel kunt vertrouwen op de relatie.

Angst voor wat je te wachten staat als die relatie bezwijkt onder verstopte, ondermijnende emoties.

Deze ontmoeting van water en aarde biedt echter ook een kans!

De kans om voor jezelf duidelijkheid te krijgen. Bijvoorbeeld over welke emoties bij jou een rol spelen in het ondermijnen van de 2-aarde stabiliteit. Welke emoties maken dat je juist niet de juiste gezonde voeding voor jezelf kiest? Welke emoties laten je je toevlucht nemen tot eten dat die emoties dempt? Welke informatie zou je moeten leren om verder te komen in je leven? Welke emoties laten je lessen niet accepteren omdat je denkt dat je het toch niet zult kunnen leren of begrijpen? Welke gevoelens vertrouwen de liefde van je leven niet? Welke emoties laten je daardoor als een sneaky detective op zoek gaan naar signalen die dat wantrouwen bevestigen?

Niet alleen staat 1-water dit jaar in de positie van 2-aarde.

In het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van 29 september speelt 1-water ook een centrale rol. In februari speelde het element 1-water weliswaar ook een rol in de Volle Maan energie. Maar dat was nog maar aan het prille begin van dit energetische jaar. Toen was het water nog niet zo nadrukkelijk aanwezig. Nu, nu de herfst nadert en de energie van het seizoen meer en meer naar binnen keert, kan de invloed van 1-water zich krachtiger doen gelden.

Dus kom je meer emoties tegen in alles wat met het element 2-aarde te maken heeft.

Letterlijk kom je meer water tegen in je leven en in je huis wellicht. Het zijn signalen die uitnodigen om dat hele spectrum van 2-aarde kwaliteiten eens onder de loep te nemen. Daarmee kun je voorkomen dat ze overspoelt worden door het water dat ineens doorbreekt.

De aandacht nu voor het element water is ingegeven doordat de natuur de beweging van deze energie volgt.

Het regent weer. Gelukkig. Voor nu dan even weer. In oktober wordt het weer allemaal anders. Maar daarover later meer. Ook de hele uitwerking van het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van september volgt nog zoals je van me gewend bent.

Nu dus de water uitnodiging van dit moment.

Goed om mee aan de slag te gaan vanuit de wetenschap dat in november het element 1-water wederom een belangrijke rol zal spelen in de Nine Star Ki energie van de Volle Maan van die maand. Wat je nu doet, zal je straks geen last meer geven.

Oh, en leuk om te weten, de Q&A videootjes komen terug!

Tijdens de vakantie lieten we er eentje zien die wat ouder, maar nog steeds actueel is. Daar hebben we zulke leuke reacties op gehad dat we die graag weer nieuw leven in willen blazen. Heb je een vraag stuur een mail naar info@ninaelshof.com.

Het kan gaan over een ruimte in je huis, over een element of over een uitdaging waar je tegenaan loopt. Of stel je vraag in de comments onder dit blog en ik neem het mee in een Insta live.

5 gedachten over “Water, wat een element!”

 1. Fijn om te lezen. Wat het bij mij oproept:
  Het element water heeft een grote rol gespeeld tijdens mijn recente vakantie in Zweden. Daar was het voor mij teveel aanwezig.
  En grappig: ik ben net klaar met een ontwerp voor het middengedeelte van een begraafplaats met het element water als thema.

 2. Hoi Nina, grappig genoeg miste ik nog iets in je opsomming.
  Water kan ook heeeeel dankbaar over je huis uitgestort worden 🙂 en een bosbrand blussen.

  Leuk je Q&A initiatief.

  Groet,
  Wim

  1. Ha lieve Wim, oh ja, die bosbranden. Wat kan water dan heilzaam zijn! Letterlijk een zegening. In jullie geval kwam het ook nog eens letterlijk uit de hemel vallen. Alsof je opnieuw (of voor het eerst, kan ook) gedoopt bent. Ja, die vraag en antwoord sessies vonden mensen leuk, dus halen we weer van stal. Ik heb nog zoveel te vertellen en met de hulp van vragen van mensen, krijgt dat allemaal een beetje richting. Harte groet, Nina

 3. Zo leerzaam om dit steeds te lezen. Wat water bij mij oproept dit jaar is dat het extra belangrijk is voor me dat ik goed drink…vooral (puur en zuiver) water. Ook zwemmen heeft een prominentere plek gekregen. Ik merk dat het me beter in de flow houdt. Waarschijnlijk heeft het zaadje (hout 4) extra water nodig om in een aarde reeks te groeien.

  1. HI Anne-Marie, dankjewel. Genoeg water drinken is een van de methoden om afvalstoffen af te voeren, waardoor je minder vatbaar wordt voor van alles en nog wat. Goed om in gedachten te houden nu het griep en verkoudheidsseizoen weer op de drempel staat. Zwemmen wil ik ook weer meer gaan oppakken. Moet nog even zien hoe ik dat inpas in mijn leven, die flow gaande houden vind ik ook belangrijk namelijk. Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: