Lekker Klagen, Ruimte voor Rituelen en Verlicht Koken

09062023_Lekker_Klagen_Ruimte_voor_Rituelen_en_Verlicht_Koken

Lekker Klagen, Ruimte voor Rituelen en Verlicht Koken

Soms mis je de magie in huis, de magie van rituelen bijvoorbeeld. Soms is je huis een vervelende en beperkende stapel stenen. Een vierkante doos met stof, vuil, rommel, klemmende deuren, te weinig bergruimte en andere ellende. Niks veilige plek. Niks dak boven je hoofd. Eerder een last op je schouders èn in je agenda en portemonnee. Je zult er maar voor moeten zorgen, voor dat lastige stapeltje stenen dat van geen kant meebuigt of -werkt. Je zou er eigenlijk trots op moeten zijn, op dit tempeltje van je ziel. Maar nu even niet. Vandaag is je huis alleen een irritante brok zwaarte. Pffff

Het is niet leuk maar ook goed om dat even te voelen! Om echt hardop te zeggen: ‘Nee, vandaag ben ik niet blij met mijn huis!’.

Smijt de deur achter je dicht en keer je huis even de rug toe. Loop naar het bos, het weitje een eindje verderop, het park of de rivier om de hoek.

Soms is afstand nodig om los te kunnen laten, bijvoorbeeld hoe je tegen iets aan kijkt. Daardoor kun je ruimte creëren voor een andere kijk, een frisse blik, een nieuw ritueel dat kan helpen je weer thuis te voelen in je huis.

Het moment van de naderende herfst equinox nodigt uit eens na te denken door middel van welke rituelen je je leven meer houvast en inhoud zou kunnen geven. (in het Energetisch Week Bericht van 20 september a.s. zal ik daar nog uitgebreid op terugkomen).

Hieronder alvast een paar thema’s waar je je gedachten over kunt laten gaan.

Thema rust & ruimte:

Rust en Ruimte creëer je door alle ruimtes in je huis eens te ontdoen van alles wat niets te maken heeft met de functie van die ruimte. Haal de tv uit de slaapkamer, de computer uit de keuken, de fitness apparatuur uit de studeerkamer etcetera. Is dat wat teveel van het goede ineens, dan kun je het je ook eerst visualiseren; je stelt je in gedachten voor hoe de ruimte eruitziet zonder het apparaat. Visualiseren is een manier om het resultaat van een inspanning te zien alsof het al gebeurd is. Kijk wat het met de rust en de ruimte doet en dus ook met jezelf.

Thema eenvoud & dankbaarheid:

Door bij je huisgenoten of goede vrienden te informeren wat zij geweldig en aangenaam vinden aan jouw huis, kun je een andere kijk op je huis ontwikkelen en er met een frisse blik naar kijken. Het kan helpen en heel verrassend – maar ook confronterend – zijn om eens door andermans ogen naar je huis te kijken; het kan boeiende inzichten opleveren die je aandacht richten op hetgeen waar je dankbaar voor mag zijn en eerbied voor kunt betonen. Eerbied hebben voor je huis is een vorm van eerbied tonen aan jezelf!

Thema warmte & compassie:

Rituelen veranderen de intentie en de intensiteit waarmee je iets doet. Het is een buitengewoon simpel maar even effectief ritueel om een kaars aan te steken in de keuken als je eten gaat koken. Dat creëert bijna instant een sfeer van aandacht, warmte en compassie en geeft je een gevoel dat je met iets belangrijks bezig bent, wat uiteraard ook zo is. De kaars brengt niet alleen rust, hij zorgt er ook voor dat je meer met je aandacht bij het eten koken bent en de maaltijd met meer liefde bereid. Verlicht koken! Zo gemakkelijk is dat.

Meer tips om met behulp van rituelen je leven zachter en lichter te maken lees je in mijn eigen Feng Shui boek ‘Huis & Ziel’. Ik heb het geschreven in 2014 maar het is in al die jaren een bestseller gebleken want sinds de uitgave wordt het elk jaar weer in herdruk genomen! Of in het ‘Self Care & Rituelen’ boek van Inspirerend Leven waar ik een bijdrage aan heb geleverd.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *