De Alchemie van Veranderende Relaties

De_Alchemie_Van_Veranderende_Relaties

De Alchemie van Veranderende Relaties

Daar staat ze dan: 

2-aarde, krachtig in de middelste positie van het Nine Star Ki profiel van deze tweede Volle Maan van augustus. Als een koningin op haar troon neemt ze haar plek in. Of, beter gezegd, wil ze haar plek innemen. De plek van de alchemist die ze is, in hart en ziel. Alchemie is voor haar het belangrijkste ingrediënt in haar leven.

Maar de kwaliteiten van de middelste positie maken het haar moeilijk. 

Die positie zoekt de diepte op van de persoonlijke gevoelswereld en onbewuste. En nog dieper vindt er via deze positie een verbinding plaats met het collectief onbewuste.

2-Aarde laat het dit keer gaan over het archetypisch vrouwelijke en de meest archetypische vorm waarin dat vrouwelijke haar kwaliteiten kan laten zien: als moeder. 

2-Aarde vertegenwoordigt de oermoeder; in jezelf en in de wereld. 

In die middelste positie zakt het 2-aarde thema door alle lagen van verdediging en houvast heen. 

Het raakt aan waar je liever niet in geraakt wilt worden: de pijn die je ervaren hebt in je relatie met je moeder of van die met de oermoeder. Het kan ook raken aan de pijn die je ervaren hebt in jouw rol van moeder of, in eerdere levens, van oermoeder. 

De archetypische moeder heeft een belangrijke rol in de wereld.

Ze is Moeder Aarde, natuurlijk, maar ze is ook Sofia de godin van de wijsheid, de godin van de Wereldziel. Sofia fluistert je in wat je eigenlijk niet kunt weten maar wat desondanks waar is. Misschien wordt je relatie met de oermoeder of met je moeder gekenmerkt door geblokkeerde energie. Deze maand kan je je bewust worden dat hierdoor ook de toegang tot de innerlijke wijsheid van het persoonlijke en collectief onbewuste enigszins geblokkeerd kan zijn. Je voelt dat die wijsheid er is, maar je hebt er niet direct toegang toe.

Die relatie met de innerlijke wijsheid kan ook nog op een andere wijze geblokkeerd zijn geraakt.

Eeuwen en eeuwenlang wordt de vrouwelijke wijsheid al in twijfel getrokken en (voornamelijk door mannen) met angst bekeken. Vrouwen hebben het inzetten van hun ware kwaliteiten moeten bekopen met martelingen, verkrachtingen, brandstapels en te water latingen. Vrouwen zijn, behalve door gnostici en de Katharen, vooral op ‘religieuze gronden’ verkettert en gedemoniseerd. Dus is het logisch dat je als vrouw hebt geleerd je mond te houden, je wijsheid voor je te houden of misschien in twijfel te trekken, en de magische kwaliteiten van de archetypische moeder vooral niet in te zetten. Want voor je het weet sta je weer op een volgende brandstapel die tegenwoordig trouwens Facebook of Instagram heet.

Alchemie? Vrouwen zijn ware alchemisten!

Zij zijn letterlijk in staat om de voorwaarden te creëren waaronder materie en geest zich met elkaar kunnen verbinden. Zij ontvangen beide grootse krachten in hun moederschoot en laten zo toe dat nieuw leven geboren kan worden. Geen wonder dat die kracht massaal door verkrachtingen ontkracht wordt. Het is de beste manier om een vrouw haar toegang tot haar innerlijke kracht, macht, magie en wijsheid te laten blokkeren. Daardoor is veel van die kracht, macht, magie en wijsheid verandert in iets donkers en duisters; het heeft het donkere vrouwelijke in het leven geroepen dat zucht, steunt, manipuleert en haar magie op onzuivere wijze inzet.

Deze maand vraagt dat je aandacht!

Onverdeeld! Want in tijden waarin een nieuwe wereld het licht wil zien, zijn er vrouwen nodig die weten wat hun kracht, macht, magie en wijsheid is en dat ook in kunnen en durven zetten. Vrouwen die de alchemist in zichzelf hebben aangeroepen en wakker geroepen en niet bang zijn dat te leven. Vrouwen die hun relatie tot kracht, macht, magie en wijsheid zodanig veranderd hebben, dat deze weer geïntegreerd zijn en bruikbaar worden.

2-Aarde in de tweede positie van het Nine Star Ki profiel van deze tweede Volle Maan van augustus drukt je met je neus op de verborgen feiten. 

In die tweede positie kan je niet anders dan onder ogen zien waar je feitelijk bang voor bent, zodat je je relatie daarmee kunt veranderen. Als gevolg daarvan verandert de relatie met je zelf en je innerlijk weten. En dat is een waar alchemistisch proces!

Eigenlijk leef je dan het leven van de ware alchemist.

Die is en blijft op zoek naar verfijning van haar kennis en blijft schaven en sleutelen aan de vaardigheden die nodig zijn om die kennis in te zetten en toe te passen. Op dat pad van voortdurende ontwikkeling, liggen absoluut ook stootsteentjes en struikelblokjes. Maar net zoals 2-aarde deze maand in die middelste, diepgaande positie de confrontatie aangaat met angsten, trauma’s en blokkades die een ware inzet van de innerlijke wijsheid in de weg zitten. Zo gaat de ware alchemist elke uitdaging op haar pad te lijf met kennis, al verworven vaardigheden, ervaring, moed en doorzettingsvermogen. 

Want als je je leven niet ziet als een groot ritueel van persoonlijke groei, sterf je een zachte dood achter de geraniums. 

Dat grote ritueel van persoonlijke groei is ook altijd zeer nadrukkelijk aanwezig in mijn leven. Nu heeft dat geleid tot het besluit om te stoppen met het fysiek lesgeven van de opleiding Nine Star Ki & Feng Shui. Andere vormen krijgen nu de ruimte om zich te ontwikkelen. Andere kanten van mij zullen zich gaan laten zien. Dichterbij. Minder groot en groots misschien. Wel nog eerlijker, authentieker en intenser. Meer innerlijke kracht, macht, magie en wijsheid. Meer alchemie. Dat zul je terugzien in de winkel. Je gaat het ook terugzien in de Inspiratiesessies die op de schop gaan. Nu zijn ze even uit de agenda. In het nieuwe jaar komen ze terug in een nieuwe vorm die beter past. Ik kijk naar binnen en zie de alchemie van een veranderende relatie met mezelf. Met mijn Zelf!

Wil jij ook je innerlijke wijsheid leren kennen en de alchemie van een veranderende relatie met jezelf ervaren? Boek dan een Nine Star Ki consult!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *