Volle maan 20 oktober 2021

volle maan oktober 21

Volle maan 20 oktober 2021

Het Nine Star Ki profiel van deze Volle Maan is 6-6-5. Dat is 6-metaal, 6-metaal, 5-aarde.

De energie van deze Volle Maan keert met hernieuwde intensiteit terug naar het element dat 2021 domineert: 6-metaal.

Vorig jaar was een jaar vol onzekerheden, onduidelijkheden en voor velen ook vol angst. Afgelopen jaar werd, zoals ik al voorspeld had, een jaar dat gedomineerd werd (en nog wordt) door thema’s als zuiverheid, eerlijkheid en integriteit. Ook de angst is nog niet uit het script verwijderd, sterker nog, er worden allerlei maatregelen en onderwerpen uit de kast getrokken om de spanning op het thema angst, hoog te houden. Het woord dat zich bij uitstek voor dat karretje laat spannen, is het woord ’testen’.

Veel van die testen hebben betrekking op wat er om je heen gebeurt.

Of je ergens wel of niet bij hoort. Of je ergens wel of niet naar binnen mag. Buitengesloten worden triggert een van de grootste angsten die we maar kunnen bedenken: uitsluiting van de groep.

Maar hoe zit het met het testen van jezelf, het toetsen van wat er in jezelf gaande is?

Deze Volle Maan verlegt de focus van het testen om ergens naar binnen te kunnen en ergens aan mee te doen, naar het testen van jouw grenzen, je integriteit en de bewaking daarvan.

Kun je jezelf staande houden (5-aarde) als iedereen om je heen andere keuzes maakt dan jij?

Kun je jezelf staande houden als je tot de conclusie komt dat je je inzichten moet of wilt herzien?

Kun je jezelf staande houden als de essentiële informatie waar je je keuze op baseerde, verandert of onjuist blijkt?

Kun je jezelf staande houden als je ontdekt dat het respect dat je hebt voor jezelf, verbetering behoeft?

 

Het 6-metaal is een element dat doordringt tot de kern en daar, met haarscherpe precisie, het verval van sociale instituten en structuren bloot legt.

Met hetzelfde lampje waarmee het de weg kan wijzen, schijnt het op de onvolkomenheden waar we misschien wat al te gemakkelijk overheen zijn gestapt, bang om misschien het comfort van een schijn-evenwicht te verstoren.

Het is makkelijk om het verval om je heen te zien. Maar de uitdaging om het in jezelf waar te nemen en daar meester over te worden, is het verfijnen en polijsten van wat een beetje dof geworden is. 6-Metaal is je daarbij graag van dienst.

 

Het zeer uitgebreide Volle Maan Artikel van deze maand is beschikbaar voor leden van de Nine Star Ki Community, log hier in en lees verder in de leeromgeving. Nog geen lid? Meld je dan hier eenvoudig aan.

Ik ben benieuwd wat de energie van deze Volle Maan met je doet en hoe jij hier invulling aangeeft. Laat je het me weten in een reactie hieronder dit bericht? Jouw reactie geeft wellicht inzicht op iemand anders haar vraag, samen leren we van elkaar!

Liefs, Nina

 

lidmaatschap, Nine Star Ki community


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar mijn blog op de website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

4 gedachten over “Volle maan 20 oktober 2021”

 1. Dag Nina, Bedankt voor het begeleiden van de meditatie gisterenavond. Het was fijn om onder het luisteren naar jou, mijn overbodige en tegenwerkende gedachten los te laten. Daarvoor in de plaats kwamen optimistische inzichten. Mooi dat je altijd weer de moeite neemt om ons te voorzien van bemoedigende en verkwikkende denkbeelden en oefeningen. Dank ook namens Carin. De meditatie kwam in plaats van onze yogales, die verviel door de herfstvakantie. Soms moet iets gewoon zo zijn.

  1. Hi Alize, fijn om weer een reactie van je te lezen!! En wat fijn dat de meditatie heeft geholpen met waar je hulp bij nodig had. Ja, soms moet iets gewoon zo zijn. Veel dank voor je bemoedigende reactie!
   Harte groet, Nina

 2. Dank je voor je artikel. Heel boeiend. Wat deze energie bij mij te weeg brengt is dat ik nog onwrikbaarder in mijn overtuiging ben geworden. En rustiger juist. Ik ga waar mijn voeten mij brengen en laat mij mijn vrijheid niet ontnemen. Vorig jaar niet en nu ook niet.

  1. Hi Marion, dank je wel voor je reactie. Wat mooi dat je nu nog duidelijker weet dat je vrijheid zo belangrijk is. Go for it! Ik ben benieuwd waar je voeten je zullen brengen!
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *