Volle Maan April – Scherpe Wending

Volle_Maan_April_Scherpe_Wending

Volle Maan April – Scherpe Wending

Grenzen worden opgezocht en overschreden.

Een Volle Maan kent elke maand haar eigen dynamiek. Deze dynamiek leg ik uit met behulp van Nine Star Ki en de negen verschijningsvormen van de Vijf Elementen. Deze maand speelt het element 6-Metaal een belangrijke rol. 6-Metaal is het element dat geassocieerd wordt met religie, politiek (ook een soort religie), rechtspraak en wetgeving, en spiritualiteit. Dit element regeert ook over grenzen. Over het opwerpen ervan, over het beschermen ervan en ook over het overschrijden van grenzen.

Dat brengt me bij het Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van april.

Het profiel is 4-6-3, dat wil zeggen 4-hout, 6-metaal, 3-hout. Het element 6-metaal neemt in dit profiel een dominante positie in; het staat in de middelste positie die de binnenwereld en de ziel vertegenwoordigt. Maar bovenal staat het ongeaspecteerd omdat metaal als element in conflict is met de energie van 4- en 3-hout en dus geen aspecten maakt met een van deze elementen. Het is er niet mee verbonden.
Concreet betekent dit dat het element 6-metaal ongrijpbaar en onbenaderbaar is in de positie van de binnenwereld die het in dit profiel heeft ingenomen.

Goed nieuws of niet?

Ja en nee.

Nee.

6-Metaal zwaait ook de scepter over de wereld van het geld, en over strijd en oorlog. In de middelste positie van het Nine Star Ki profiel van deze Volle Maan, staat hij ongeaspecteerd en is hij zo onbereikbaar dat hij daar rustig zijn eigen gang kan gaan. Niemand die hem daar een halt toe kan roepen of tot de orde kan roepen.

Ja.

Want die onbereikbaarheid van 6-metaal in de middelste positie van dit Nine Star Ki profiel, betekent ook dat we als individu, als individuele autoriteit, de kans krijgen zaken een halt toe te roepen.

Het is interessant om te onderzoeken voor jezelf op welke wijze het thema ‘grenzen’ en het vermogen om keuzes te maken en ergens een punt achter te zetten, zich laten zien in je leven. Elk persoonlijk Nine Star Ki profiel kent zo z’n uitdagingen. Dat betekent dat de één moeiteloos gedisciplineerd ergens een punt achter zet. Terwijl een ander besluitvorming eindeloos blijft uitstellen.

Nieuwsgierig naar hoe dat voor jou werkt? Ontdek het met hulp van de e-cursus Nine Star Ki. Deze maand krijg je er met de code  ‘vrolijkvoorjaar’ €25,= korting op! Je vindt de e-cursus op onze aanbod-pagina.

2 gedachten over “Volle Maan April – Scherpe Wending”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *