Missie? Een appelboom twijfelt niet aan zijn missie

Een_Appelboom_Twijfelt_Niet_Aan_Zijn_Missie

Missie? Een appelboom twijfelt niet aan zijn missie

Vorige week was ik in Veldhoven om daar een lezing te geven.

De zaal zat vol. Het publiek was betrokken en enthousiast. En ik vertelde over de energetische tendensen van dit jaar. Het hoort een beetje bij mijn persoonlijke missie.

Terwijl ik daar stond realiseerde ik me het belang van het doorgeven van kennis en ervaringen.

Ik realiseerde me hoe belangrijk het is om inzichten te delen, op welke wijze dan ook, zodat het anderen verder kan helpen in hun ontwikkeling.

We beseffen dat niet altijd, vooral niet als we zelf knie-diep in het ondergaan van een ervaring zitten die niet leuk is.

Een crisis, hoe groot of klein, hoe diepgaand of oppervlakkig ook, is namelijk nooit leuk. Maar wel waardevol om te ondergaan ook al begrijp je in het moment zelf niet het waarom ervan.

Gisteren was wederom zo’n moment waarop dat tot me doordrong en die de realisatie die ik in Veldhoven had, bevestigde.

Ik was aan het winkelen met mijn dochter en kleindochters die deze week in Nederland zijn. We hebben samen Pasen gevierd, we graven vijvers, spelen spelletjes, koken en eten samen en genieten van het familie zijn. Het winkelen hoort daarbij. Enerzijds omdat in de Zweedse middle of no-where de winkelstraten niet voor het oprapen liggen. Anderzijds omdat het Nederlandse bloed toch kruipt waar het niet gaan kan.

Op een zeker moment, we lopen ergens in een winkel, vertel ik over het moment dat ik mijn eerste BH kocht.

Mijn moeder was er niet bij om te helpen. Dus maakte ik de fout om een BH te kopen in zo’n vreselijk hard-blauwe kleur dat deze overal doorheen zichtbaar was. Daar liep ik dan op school, met een rood hoofd van schaamte, onwennig over het dragen van een BH. En met een duidelijk aftekenende super blauwe BH die uiteraard veel aandacht trok van alle jongens in de klas, waardoor mijn hoofd nog roder werd.

En toen kwam het!

Mijn oudste kleindochter reageerde op dat verhaal door te zeggen dat ze het fijn vond dat ik die ervaring had opgedaan, omdat ik daardoor haar kon behoeden voor het maken van dezelfde fout. Het maakte me even heel erg stil, zoveel onbevangen, ware jeugdige wijsheid.

We begrijpen in het moment zelf niet altijd het waarom van een pijnlijke ervaring.

En soms duurt het zo’n vijftig jaar voordat het kwartje valt. En heel soms duurt het zo lang dat we het vallen van het kwartje in dit leven niet meer meemaken. Dat devalueert de ervaring echter geenszins! Het is slechts een uitnodiging om in te zien dat niets verloren gaat en alles van waarde is. Nu of straks.

Dat is ook precies waar de energie van dit jaar over gaat.

De wereld zoals we die kenden dondert in elkaar waar we bij staan. Dat levert, hoe groot of klein, hoe diepgaand of oppervlakkig ook, crises op waar we enorm veel ervaring door opdoen. Geen idee misschien waarom of waarvoor. Totdat je het beeld erbij haalt van een appelboom, de metafoor van de 4-hout energie die dit jaar domineert.

Ferm doorstaat deze boom de voorjaarsstormen en de aanslagen van Koning Winter.

Het trotseert de weerbarstigheid van de knop die open moet knappen. Enkel en alleen omdat er diep in zijn kern een beeld aanwezig is van de toekomst, van waar het naartoe moet. Een beeld van een weelderige kruin, vol glanzend rijpe appeltjes waarmee in de herfst een zoete oogst binnengehaald kan worden.

De vorming van zo’n krachtig beeld is wat nu gevraagd wordt.

Zonder gene, zonder terughoudendheid is een krachtig beeld noodzakelijk van een ongekend ideale toekomst. Zonder angst, zonder voorzichtigheid worden we uitgedaagd dat beeld levendig in onszelf tot wasdom te laten komen. Ondanks de ‘voorjaarsstormen’ en de aanslagen van ‘Koning WEF’ die we ferm moeten doorstaan. Ondanks dat we de weerbarstigheid van onze eigen op knappen staande knoppen dienen te trotseren.

Missie? Een appelboom twijfelt niet aan zijn missie.

Dat zouden wij ook niet moeten doen!

Mijn missie is het een bijdrage te leveren aan de shift die we moeten maken.

Hiermee wil ik bijdragen aan de transformatie van de wereld die we collectief ondergaan en waarvan de uitkomst bepaald wordt door het niveau van bewustzijn van mensen zelf en van hun intentie. Het is ook een uitkomst die bepaald wordt doordat mensen zoals jij en ik, ons bewust worden van onze scheppingskracht.

Dit is wie ik ben en wat ik leef. Dat is relevanter dan een opsomming van dingen die ik gedaan heb. Die leggen de focus op status. Door te vertellen wie je bent en wat je wilt, leg je de focus op intentie. Mijn intentie is de weg te openen naar een nieuwe, betere, spiritueel bewuste wereld waarin geen plaats is voor misbruik in welke vorm dan ook. Een wereld waarin elke vorm van leven gewaardeerd wordt en de universele levenswetten geïntegreerd en gerespecteerd worden.

Mijn hulpmiddelen zijn Nine Star Ki en Conceptual Feng Shui.

Op zaterdag 22 april aanstaande kun je daarmee kennismaken. Zowel met mij en mijn missie, als de hulpmiddelen Nine Star Ki en Conceptual Feng Shui. In een middag vol interessante kennis krijg je inzichtgevende stof tot nadenken en motiverende inspiratie. Daarom hebben we zo’n middag ook een Inspiratiesessie genoemd. Kort, bondig en rijk aan voedende informatie. Aanmelden doe je hier.

4 gedachten over “Missie? Een appelboom twijfelt niet aan zijn missie”

 1. Hoi Nina, ik lees trouw je nieuwsbrieven en deze springt er voor mij nu uit. Ben opgevoed met het idee dat status belangrijk is om ‘gezien’ te worden. Nu met 64 jaar begin ik in Portugal iets nieuws : mijn/onze missie, waarbij jouw appelboom-vergelijking me ‘raakt’ Dank je wel
  Liefs, Wim

  Ik zou de kleur van je BH bij onze ontmoeting niet meer weten , hi,hi 🙂 🙂 ondanks dat water uit een brandslang veel zichtbaar maakt 🙂
  Ik wens je alle goeds

  1. He Wim!
   Fijn dat je nog steeds mijn nieuwsbrieven leest. Dank voor zoveel trouw!
   Wat geweldig dat je iets nieuws begint!
   Hahaha, ja, die brandslang….. en nog zoveel meer ervaringen die we delen. Ik koester ze!
   Heb het goed lieve Wim.
   Harte groet, Nina

 2. Lieve Nina,
  Vier dagen verschillende kleinkinderen op logeervakantie in de caravan gehad.
  Zo fijn om al die mooie rijpe appeltjes mee te geven.
  Het zijn herinneringen voor het leven. Ik vind het fijn om dat te doen . Ondanks dat ik nu wel moe ben.
  Bedankt voor je mooie schrijven.

  Groetjes Ingrid Strijbosch

  1. Lieve Ingrid,
   Ha, kleinkind-appeltjes. Ze zijn zo geweldig (vind ik als oma dan). Heerlijk om ze om je heen te hebben, maar ook heerlijk als de rust weerkeert!
   Harte groet, van oma tot oma, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: