Time-Map 2016: Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van januari

Birth and Rebirth Nina Elshof Feng Shui

De Nine Star Ki voorspelling voor 2016 wordt donderdag 4 februari gepubliceerd.

De Volle Maan van 24 januari laat haar licht schijnen op het bijbehorende Nine Star Ki profiel 3 – 3 – 5. Dit is de laatste Volle Maan van dit 3-Hout jaar, dat startte op 19 februari 2015. Het is de tweede keer dat dit Nine Star Ki profiel voorbijkomt binnen de tijdsspanne van dit Chinese jaar en het is feitelijk de vijfde keer dat het profiel met een dubbele 3 in combinatie met 5 actief is; in februari hadden we 3-5-3, in maart 3-5-3, in mei 3-3-5, in november 3-5-3 en nu in januari 2016 opnieuw 3-3-5. Het verklaart veel van de spanningen die velen ervaren hebben afgelopen jaar. De spanning tussen het oude (5-Aarde) en het nieuwe (3-Hout) of, om het in termen van archetypisch uit te drukken: de spanning tussen de vader en de zoeker. Ik ben begonnen me te verdiepen in de archetypes zoals Toni Wolff en C.G. Jung beschreven hebben en ik wil ze graag verder onderzoeken. Het komende jaar zal ik proberen om een nieuwe dimensie aan dit Nine Star Ki – Volle Maan blog toe te voegen door de uitleg zo nu en dan te verbinden aan deze archetypes voor zover ik dit op een zinnige manier kan doen. Heb dus een beetje geduld met me en schrijf alsjeblieft je commentaar en opmerkingen op: ik hoor heel graag wat jouw gedachtes en reflecties hierover zijn.

For the English version click here.

24 Januari 2016 – 01:47am UTC in Leeuw

Het Nine Star Ki profiel van vandaag is: 3 – 3 – 5 – Haar kenmerken zijn het ingeklemd zitten tussen het verleden (5-Aarde) en de toekomst (3-Hout).

Het Nine Star Ki profiel van deze Volle Maan brengt opnieuw een bezoek aan de spanning die we het gehele afgelopen lunisolaire jaar hebben kunnen voelen en dat een aantal keren bleef opduiken. Het gaat allemaal over het naar voren willen bewegen en het nieuwe uitnodigen maar tegelijkertijd ervaren dat je onbekwaam of onmachtig bent om dat te doen vanwege oude, vastgezette, conservatieve, sociale, traditionele of ouderlijke beperkingen en conditioneringen. Of deze beperkingen nu werkelijk aanwezig zijn of alleen de donkere hoekjes in onze geest en onderbewuste bezet houden, maakt niet uit voor het effect dat ze hebben; we worden er, linksom of rechtsom, door gehinderd. Dit profiel gaat, hoe je het ook bekijkt, over het ingeklemd zitten tussen het verleden (5-Aarde) en de toekomst (3-Hout) waardoor je het heden als een frustrerende gevangenis van het nu beleeft. Ja, dat is irritant en het kan veroorzaken dat 3-Hout zich tot zijn boze en energieke kant wendt, de kant die verbonden is met de krijger die graag ten strijde trekt. Meestal om het goede te bevrijden, maar soms ook vanuit ergernis over de oppositie of die nu goed of slecht is. 3-Hout verbrijzelt graag de altaren van het oude, daarbij vergetend dat deze ook een waardevol en solide fundament vormen waarop het nieuwe gebouwd kan worden. Al voorwaarts strevend, strevend om het nieuwe en spannende geboren te laten worden, is 3-Hout zowel de rebel als het kind dat erg ongeduldig zijn weg naar buiten zoekt en vecht, naar de ruimte en naar de vrijheid.

Op een bepaalde manier is 3-Hout zich erg bewust van zijn oorsprong: zonder het (hopelijk) liefdevolle samenkomen van zijn ouders zou het niet in het leven gekomen zijn. Er is dus een diep en sterk gevoelde verbondenheid met de wortels van ons bestaan deze Volle Maan, of deze nu wortelen in bloedverwantschappen of in relaties die we zelf gecreëerd hebben. Tegelijkertijd is er een sterk gevoeld verzet tegen deze zelfde wortels omdat ze ons op één plek vasthouden en in de ogen van 3-Hout dringend toe zijn aan transformatie. Erkennen dat we ook een vorm van vastigheid, een vorm van voedingsbodem nodig hebben om alle nieuwe dingen die we willen bereiken te ondersteunen, is als het erkennen dat we een boom met zijn wortels in de aarde moeten planten om het hem mogelijk te maken naar de hemel te groeien.

Birth and Rebirth Nina Elshof Feng Shui
Birth and Rebirth

Dus als je iets wilt bereiken in het komende jaar, is het nu de tijd om een saai, aards stukje werk te verzetten en de boel op orde te brengen, je rekeningen te betalen, je verantwoording te nemen die horen bij het leiden van een aards bestaan en je groei te gronden. Get your act together! Hou van je fysieke leven! Het is de laatste kans voordat, in februari, we in de wereld van een nieuw lunisolair jaar duiken dat een heel ander energetische karakter heeft en waar nu de voorwaarden voor worden gecreëerd.

Maak je huis schoon, zorg dat je lichaam ondersteunt wordt door een gezond regime van voldoende rust en slaap, een gezond dieet en voldoende beweging. Wees je er ook van bewust dat je soms de sociale gemeenschap nodig hebt die je verder helpt. Het alleen zijn waar 3-Hout erg van houdt, kan niet altijd alle problemen in zijn eentje oplossen. Neem dus de tijd om in contact te blijven met familie, vrienden en je sociale omgeving; het zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen. En bovenal: blijf je best doen! 3-Hout houdt er erg van om te ontsnappen alleen vanwege het ontsnappen. Het houdt er enorm van rond te dwalen of dat nu letterlijk is of in de wereld van het spirituele of van de fantasie; 3-Hout is snel afgeleid en verveeld zich al helemaal snel. 5-Aarde in het profiel van deze Volle Maan, is de volle opposite van alles wat 3-Hout laat zien. Maar daarin laat 5-Aarde zien wat nodig is om te leren en wat we in onszelf tot ontwikkeling moeten brengen om te voorkomen dat we onszelf verliezen in teveel nieuwig, alternatief, idealistisch, rebellerend iets dat niemand begrijpt. Waak voor het smelten van je vleugels!

Ja, 5-Aarde kan voor sommigen lijken op de saaie, conservatieve, sociaal ingestelde moeder of vader die zich werkelijk zorgen maakt om je sociale omstandigheden en status die je bereikte resultaten reflecteren; stom voor sommigen, veilig en vertrouwd voor anderen. De twee 3-Hout elementen zouden maar wat graag daarvan weg rennen en er zich van bevrijden. Er schuilt echter een belangrijke les in de telkens wederkerende combinatie van 3-Hout & 5-Aarde: het is goed om oude en saaie regels en gewoontes over boord te gooien en om ons leven te zuiveren. Het is echter ook goed om een veilig en stevig fundament te scheppen dat onze nieuwe ontwikkeling ondersteunt. Mediteer over welke onderdelen van je oude jij mogen vertrekken en welke je ankeren in een fundament van ervaringen, waardoor je waarde, autoriteit en zelfvertrouwen kunt toekennen aan je kennis en dat daardoor een stabiliserend effect heeft op je ontwikkeling, maar er geen belemmering voor vormt. Kom terug van je ego-vlucht naar de zon en leer om met de krachten van het aardse rijk te werken: het zal je helpen om je tot ware magiër van het leven te ontwikkelen!

13 gedachten over “Time-Map 2016: Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van januari”

  1. Mooi Nina! Stukjes ook herkenbaar van afgelopen weken, recalcitrantie die ook jou niet ontgaan zal zijn. En inderdaad, me berusten in het aardse, het fysieke leven dat we hebben gekregen, die grond onder onze voeten, dat helpt de dingen in perspectief te zien. Waar ik zelf altijd veel waarde aan hecht en kracht uit put is:
    “First do what’s necessary. Then do what’s possible. Suddenly you will manage the impossible.”
    -Francis of Assisi.
    Fijne zondag morgen! Liefs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *