Time-Map 2015 – Volle Maan van April

Dit jaar wordt de Time-Map gebaseerd op het Nine Star Ki profiel van de dag van Volle Maan. Een momentopname in de tijd, net als de vorige Time-Maps, maar nu verbonden met de mij zo dierbare Vijf Elementen waar ik vanuit de Feng Shui en Nine Star Ki zoveel mee werk. Het is een experiment en ik hoor graag van jullie terug hoe je deze uitleg van de energetische blauwdruk van het Volle Maan moment beleeft en ervaart. Schroom niet om je commentaar te posten! Ook als je er geen snars van snapt… verbetering is altijd mogelijk: zonder wrijving immers geen glans.

For the English version click here.

Omdat we in 2015 in het jaar leven dat door 3-Hout gedomineerd wordt, zul je dit element elke maand terug zien komen in het Nine Star Ki profiel. Alleen de getallen in de tweede en derde positie zullen wijzigen. Omdat 3-Hout dit jaar de leidende rol heeft in de energetische bewegingen, tref je hier een uitgebreide uitleg aan van dit element. Volgende maand zal ik de 4-Hout versie verklaren.

April – 04 april 2015 in Weegschaal – Maan van het Ontwaken of Zaad Maan – Wedergeboorte: Het nieuwe krijgt echt vorm, men heeft vertrouwen dat het zich goed ontwikkelt

Het Nine Star Ki profiel van vandaag is: 3 – 4 – 4 – het kenmerk is liefdevolle, gelijkwaardige verbinding versus ontlading van stressvolle energie

De Maan van het Ontwaken is de naam die oude tradities aan deze Volle Maan hebben toegekend. En dat klopt helemaal. Het Nine Star Ki profiel van deze Volle Maan laat zien dat er een tomeloze hoeveelheid Hout energie aanwezig is: alleen maar Hout. Een belangrijk kenmerk van dit element is dat het letterlijk de kop boven de grond uit wil steken. Het ontwaakt uit de winterslaap, zoals de natuur nu ook laat zien. Het springt als een dartel lam door de wei, barst met tomeloze energie uit zijn knop, groeit om het groeien en beweegt om het bewegen. 3-Hout houdt van verrassingen en snelle dingen. Zo handelen 3-Hout mensen ook; nog snel even dit of dat. Maar ook reageren ze snel, impulsief en wispelturig op dingen uit hun omgeving. 3-Hout mensen vergeten nog wel eens de stap voor stap methode. Die snelheid en impulsiviteit domineert het hele jaar 2015, maar deze Volle Maan worden daar de nodige schepjes, in de vorm van het dubbele 4-Hout, bovenop gedaan: de druk neemt toe en het voelt alsof je in een hogedrukpan zit.

De energieflow van dit Nine Star Ki profiel start in de eerste positie, bij 3-Hout. De eerste positie is verbonden met je algemene verschijning, dus hoe je als gehele mens overkomt. Dat betekent dat de energie van de Volle Maan je uitdaagt om je helemaal te laten zien; barst maar uit je knop en dartel maar door de wei. De vraag is nu niet óf je je laat zien, maar hóe je je laat zien. 3-Hout is de ideeënrijke, fantasievolle ongeduld die met zijn inspirerende woorden prachtige droombeelden en visies (of visioenen) kan oproepen. Dat is allemaal nogal abstract en kan de neiging hebben om alle kanten op te schieten. 3-Hout mist de focus om richting te kiezen waardoor het wellicht allemaal wat veel kan worden. 3-Hout houdt van verrassingen en snelle dingen. Zo handelen 3-Hout mensen ook; nog snel even dit of dat. Maar ook reageren ze snel en impulsief op dingen uit hun omgeving. 3-Hout mensen vergeten nog wel eens de stap voor stap methode.

Daar schuilt het gevaar. Door de aanwezigheid van enkel en alleen Hout energie deze Volle Maan, ontstaat er een potentieel explosief mengsel, dat weinig nodig heeft om tot ontploffing te komen en graag een bom legt onder de fundamenten van de gevestigde orde. Vooral snel en bits reageren op acties van anderen kan de emoties hoog doen oplopen. 3-Hout is binnen de Feng Shui verbonden met het levensthema Familie. Nu staat het Paasweekend voor de deur, een weekend waarin de kans groot is dat je je familie zult opzoeken. Door de elementen die nu actief zijn, is het aan te raden heel voorzichtig te zijn met je reacties op anderen. Beheers de flap-uit neiging van de 3-Hout energie door verantwoording te nemen over wat je zegt, anderen niets te verwijten en ook de behoefte om in het contact met anderen stressvolle en agressieve energie te ontladen, te vermijden. Vermijdt kritische en wraakzuchtige gedachten; ze zijn 3-Hout niet vreemd. Hout wortelt in de aarde en groeit door zich te voeden met water. Het element Water is verbonden met het verleden, met emoties en je gevoelswereld. Doordat er deze Volle Maan alleen maar Hout in het Nine Star Ki profiel aanwezig is, wordt er dus veel Water door de wortels van Hout naar boven gezogen. Dus veel emoties, zaken uit het verleden en dingen uit je onderbewuste kunnen hierdoor aangeraakt worden. Hout brengt het boven de oppervlakte en haalt de emotionele kop uit het zand. Je kunt je voorstellen dat dat in een familie-setting mogelijk tot problemen kan leiden. Als je echter de energie van Hout gebruikt om een oude situatie te vernieuwen, dan zet je de mooie kwaliteiten van Hout op een gunstige manier in. Richt je op de mooie kwaliteiten van dit element.

3-Hout sprankelt en is origineel en authentiek. Het zit vol ideeën en beschikt over een groot probleemoplossend vermogen. Het wil vernieuwen en het houdt enorm van onvoorwaardelijke gelijkwaardigheid en is buitengewoon altruïstisch ingesteld. Als je die kwaliteiten verbindt met de 4-Hout in de tweede én derde positie, dan kun je het vermogen van 4-Hout om te verbinden, zowel zaken als mensen, op een gunstige manier inzetten om de vernieuwingsdrift van 3-Hout in goede banen te leiden. 4-Hout is de grote ambassadeur, de handelsreiziger die zaken en mensen aan zich en met elkaar weet te (ver)binden. Daardoor is het mogelijk dat er interacties kunnen ontstaan die je zelf in je eentje niet voor mogelijk had gehouden. Dit weekend zou heel goed de kiem gelegd kunnen worden voor een definitieve verandering van ons economisch en maatschappelijk stelsel. Enerzijds omdat 3-Hout oude structuren opblaast. Anderzijds omdat er een ongelooflijk potentieel aan vernieuwende en verbindende energie aanwezig is. Sleutelwoorden zijn daarbij: verbinding, samenwerking, gelijkwaardigheid, altruïsme en vernieuwing. De basis die afgelopen dagen gelegd is voor het nucleaire akkoord met Iran, is hier een voorbeeld van. Het terugfluiten van de top van ABN Amro met betrekking tot de exorbitante beloning die zij zichzelf hadden toebedeeld, is een ander voorbeeld.

Wat kun je doen om zoveel Hout energie in goede banen te leiden? Neem Rust! Mediteer, tel tot tien voor je antwoord geeft, leg je hand op je hart als het je teveel wordt zodat je weer contact maakt met het orgaan van de liefde, las een pauze in, wees voorzichtig, blijf neutraal en behoud je innerlijke balans.

Fijne Pasen!

8 gedachten over “Time-Map 2015 – Volle Maan van April”

 1. Pingback: Time-Map: Nine Star Ki profile of the April Full Moon | Nina Elshof Feng Shui

 2. Lisa Doğan - Star

  Ha lieve Nina, dank-je-wel opnieuw voor deze ontluikende blog. Heerlijk om te lezen en zó herkenbaar. Nu wachtend om te beginnen met m’n nieuwe job en idd. ja, vol ongeduld met een niet te temmen enthousiasme om m’n eerste stapjes weer te zetten in een “nieuwe wereld”. Wat een uitdaging! Kijk met heel veel belangstelling uit naar je volgende blog. Liefs vanuit het zonnige Turkije waar je o zo welkom bent. .

  1. Lieve Lisa,
   Dank je wel voor je reactie. De tendens van iets nieuws dat wil beginnen en popelend van ongeduld in de startblokken staat, is door het hele jaar heen voelbaar. Protesten tegen het oude (de bankbonussen, de Maagdenhuis bezetting etc.) laten zich niet meer weg relativeren. Kunst is om de weg van het nieuwe te volgen, vol moed en overgave en zonder de oude angst. Vrij van (negatieve) ervaringen uit het verleden. Het is mooi dat jij dat doet! Inspirerend voorbeeld voor veel anderen. Het hout in je kan ook niet anders. 🙂
   Ik kom graag een keertje buurten!
   Liefs, Nina

 3. Dag Nina, door drukte en van alles nog wat, kom ik vandaag de 12e april pas toe aan de Time-Map te lezen. Het is altijd weer zo interessant om het te lezen, daarom ga ik er ook echt voor zitten. En hoe toepasselijk is het deze keer weer. Ikzelf ben sinds enkele weken enorm bezig met vernieuwingen in en rondom het huis, alhoewel ik geen notie had van deze hout- energie. Ook de uitleg van de elementen vind ik zeer verhelderend.
  Dank voor iedere keer weer het toezenden van de Time-Map.

  Hartelijke groet,

  Ria Jansen

  1. Dag Ria,
   Geeft niks hoor dat je wat later deze blog leest. Het kan ook achteraf helpen om een situatie te begrijpen en te duiden.
   Fijn dat je het allemaal verhelderend vind. Mijn intentie is ook inderdaad om uitleg en inzicht te geven in de grotere bewegingen om ons heen. Zodat je je niet langer ‘slachtoffer’ hoeft te voelen, maar vanuit bewustzijn met deze bewegingen om kunt gaan.
   Groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *