Time-Map 2015 – Volle Maan van Februari

Time-Map 2015 – Volle Maan van Februari

Met een dag vertraging weliswaar, maar hierbij alsnog de Time-Map voor de Volle Maan van februari. Doordat de Feng Shui Academie gaat verhuizen naar een nieuwe locatie in een oud, historisch pand in de binnenstad van Zutphen, zijn mijn dagen momenteel gevuld met schuren, plamuren, hakken, breken en verven. Als ik niet onder de verf zit, dan ben ik wel bedekt met een laagje stof; meestal beide tegelijk. Vooral dat stof pleegt een aanslag op de helderheid en snelheid van denken en schrijven. De Nederlandse vertaling van het januari bericht laat derhalve ook even op zich wachten (maar komt wel!).

Dit jaar wordt de Time-Map gebaseerd op het Nine Star Ki profiel van de dag van Volle Maan. Een momentopname in de tijd, net als de vorige Time-Maps, maar nu verbonden met de mij zo dierbare Vijf Elementen waar ik vanuit de Feng Shui en Nine Star Ki zoveel mee werk. Het is een experiment en ik hoor graag van jullie terug hoe je deze uitleg van de energetische blauwdruk van het Volle Maan moment beleeft en ervaart. Schroom niet om je commentaar te posten! Ook als je er geen snars van snapt… verbetering is altijd mogelijk: zonder wrijving immers geen glans.

Februari – 3 februari 2015 in Leeuw – Sneeuwmaan – Kiemkracht: Scheiden van plannen naar uitvoerbaar en niet uitvoerbaar

Het Nine Star Ki profiel van vandaag is: 4 – 6 – 3 – het kenmerk is uitbundigheid versus schuldgevoel

De energieflow van dit profiel start in de derde positie, bij de 3 van 3-Hout. Deze positie is verbonden met de energie van het handelen, van het dingen doen en in actie komen. Dat betekent dat de energie van de Volle Maan je uitdaagt om iets te gaan doen. Stilzitten is geen optie. De wijze waarop je tot actie wordt aangezet wordt bepaald door het element 3-Hout die dit keer het karakter van dit handelen bepaald. 3-Hout is de ideeënrijke, fantasievolle ongeduld die met zijn inspirerende woorden prachtige droombeelden en visies (of visioenen) kan oproepen. Dat is allemaal nogal abstract en kan de neiging hebben om alle kanten op te schieten. 3-Hout mist de focus om richting te kiezen waardoor het wellicht allemaal wat veel kan worden, vooral in het hoofd. Zo’n chaotisch hoofd dat aanspoort tot handelen zorgt zonder meer voor verwarrende situaties en wellicht wat overhaaste, spontane en ondoordachte actie. Het is allemaal goed bedoeld, maar kan wat onhandig uitwerken.

Vanuit deze derde positie wordt de verbinding gelegd met de eerste positie waar 4-Hout resideert. Meer Hout energie dus, meer beweging, groei, expansiedrift maar gelukkig wat minder ongeduld. De eerste positie is verbonden met je algemene verschijning, dus hoe je als gehele mens overkomt. 4-Hout heeft een karakter dat zich toont in zijn vermogen om te verbinden; zowel zaken als mensen. Het is de grote ambassadeur, de handelsreiziger die zaken en mensen aan zich en met elkaar weet te (ver)binden. Daardoor is het mogelijk dat er interacties kunnen ontstaan die je zelf in je eentje niet voor mogelijk had gehouden. Ook is 4-Hout de altruïstische en uitbundige weldoener die uitdeelt vanuit de overvloed hij zelf ervaart. Dat is dus niet per definitie financiële overvloed, maar kan evenzogoed een andere vorm of gedaante aannemen.

De samenwerking tussen deze 3-Hout en 4-Hout beweging leidt tot een enorme beweeglijke, energieke situatie die menigeen slapeloze nachten vol fantastische ideeën kan bezorgen, of kan aanzetten tot onrustige plannenmakerij. Het zorgt er in ieder geval voor dat een nieuwe kijk op je leven kan ontstaan.

Om die mogelijkheid goed te benutten is het echter zaak dat de middelste positie – die verbonden is met je diepste binnenste (onderbewuste) èn de kernkwaliteiten van je ziel – op een juiste wijze ingezet wordt. Het element 6-Metaal dat in deze positie staat, draagt het karakter van de strenge, op eerlijkheid, zuiverheid en oprechtheid gerichte – innerlijke – leider. De vraag die dit element in deze positie oproept is in hoeverre jijzelf leiding geeft aan je eigen leven, of dat je geleid wordt door motieven vanuit je diepste binnenste, je onderbewuste. 6-Metaal kan helpen hier te zuiveren en niet gezonde of ondermijnende verbindingen met het verleden (trauma’s, onverwerkte emoties, vervelende ervaringen) scherp onder ogen te zien en je er geestelijk van te bevrijden.

Om de energie beweging van de elementen 3-Hout en 4-Hout op een productieve wijze met die van 6-Metaal te verbinden, is het nodig om de elementen Vuur en Aarde te hulp te roepen. Vuur kan je uitdagen om jezelf nu eindelijk eens te laten zien in je volle glorie en passie. Vuur stelt je de vraag: ‘Durf jij je te laten zien zoals je werkelijk bent? Durf jij zuiver en puur vanuit je hart te handelen en dit te volgen?’ Aarde daagt je uit handen en voeten te geven aan al die fantastische dromen en idealen. Aarde stelt je de vraag: ‘Kun je in het hier en nu blijven en loop je niet weg voor de verplichtingen en verantwoordelijkheden die het leven van het leven met zich meebrengt? Durf je de volgende stap aan door je idealen ook daadwerkelijk op de aarde neer te zetten door ernaar te gaan handelen?’

Het inzetten van deze elementen Vuur en Aarde kan je helpen uitbundigheid in groei en vernieuwing toe te laten, zonder schuldgevoel dat veroorzaakt wordt door gedrag uit de kinderkamer.

7 gedachten over “Time-Map 2015 – Volle Maan van Februari”

 1. Lieve Nina,
  Ik herken het 3-6-4- patroon volledig,in mijn “Doen en Laten ”
  dankjewel en sterkte en good luck bij de renovatie en transformatie !!
  XXX Wolf

 2. Jeanne Gerards

  Dag Nina,
  De werking van 3- en 4-hout met 6-metaal is heel merkbaar, maar vooral verhelderend hoe je mij aanspoort om mijn eigen vuur en aarde element te activeren. Ik kan het gebruiken!
  Dank je wel voor al je leermomenten.
  Liefs Jeanne

 3. Helaas snap ik niet alles inderdaad, maar als ik op een andere manier ”intune” op je woorden, via een andere frquentie dan snap ik het wel, en voel ik de werking van 3- en 4 – hout en 6-metaal heel goed. Heel bijzonder. Dank voor je mooie blog en veel succes met de verhuizing !

 4. Dit is PRECIES(!!) hoe de afgelopen 2 dagen er voor mijn gevoel doorheen zijn gejast, bizar! Uitbundigheid vs. schuldgevoel ten top! Maar ben dan ook een 3-Hout type en Leeuw 😉 Gelukkig heb ik gekozen voor de passie in het hier en nu! Ik lig er nog wakker van… Bedankt Nina!! en succes met de nieuwe locatie in Zutphen!

 5. Ik kan het nog niet helemaal plaatsen, maar misschien komt dat nog. Kun je iets zeggen over hoe lang dit werkt? Of is dit alleen voor die ene dag?
  Succes met schilderen!

 6. Martien Dalessi

  Hallo lieve Nina, verwondert verbaast en verrassent. Wat is dit herkenbaar!
  Geeft inzicht in waar en hoe ik op dit moment onderweg ben. Bevestigd dat wat ik nu besloten heb daadwerkelijk helder en juist is.

  Vraag, bij het lezen van deze volle maan eschrijving of mensen zonder enige kennis van N.S.K. het inzicht kunnen krijgen wat de strekking is van dit blog.

  Voor mijn geld dank voor de verwondering en verbazing. Groet uit en met de energie van liefde Martien Dalessi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *