Time-map 2014 – Volle Maan van December

December – 6 december 2014 13:27 uur in Tweelingen – Maan van de Langste Nacht – Loslaten: Afsterven van het oude om kracht te verzamelen voor het nieuwe

The Wounded Healer
The Wounded Healer

Alsof tijd niet bestond afgelopen jaar, zo voelt het voor mij nu ik deze laatste Time-map van het jaar over de Volle Maan schrijf. Het voelt wat melancholisch om te beseffen dat alweer een jaar voorbij is gegaan. Een jaar waarin zo ontzettend veel gebeurd is dat me van Himmelhoch jauchzend naar zum Tode betrübt bracht. Ik geloof dat iedereen dit jaar ervaren heeft als een jaar van voorbereiding om van start te kunnen gaan in een nieuwe richting of op een hoger ontwikkeld niveau. Elke voorbereiding vergt hard werken, toegewijde oefening, discipline en een enorme hoeveelheid wanhoop over het onder ogen zien van de eigen beperkingen, of die nu tussen je oren zitten of die je fysiek ervaart. Nu is het moment om al deze voorbereidingen los te laten zodat de toekomst zichzelf kan ontvouwen. Een atleet die zich heeft voorbereid op een heel belangrijke wedstrijd, en die nu eindelijk aan de start staat, weet dat hij zich moet ontdoen van de last van de voorbereiding. Zodat zijn geest en hijzelf hiervan bevrijd wordt om daardoor volledig in het hier en nu te kunnen zijn waarin alle aandacht, energie en concentratie gericht kan worden op het formuleren van een antwoord op wat gaat komen.

Deze Volle Maan nodigt je uit om precies dat te doen: het loslaten van alles wat je naar deze positie heeft geleid en je in deze staat heeft gebracht, zodat je voldoende daadkracht kunt ontwikkelen om het nieuwe van start te laten gaan. Dus aan de ene kant vraagt deze energie je om in de onzekerheid te stappen om je volledig te openen voor een nieuwe versie van jezelf. Terwijl je tegelijkertijd de pijn ondergaat van de dood van de oude versie van jezelf. Je kunt dit een moment van crisis noemen, een finale test waarin je al dan niet in staat bent om te overleven op een moment in de tijd waarin je alleen nog afgescheidenheid ervaart van hetgeen waar je tot nu toe op hebt vertrouwd en dat je mede gevormd heeft; loslaten van alles dat zekerheid bood, loslaten van zowel gedachte als emotionele patronen die mede je identiteit hebben gevormd.

Om jezelf naar een hoger niveau van zelf-realisatie en individuatie te brengen vraagt de bereidheid om jezelf te initiëren in de diepere lagen van pijn die zowel een obstakel vormen voor deze nieuwe ontwikkeling als een onbewuste drijfveer vormen voor veel van je acties. Eigenaar worden van je pijn, van je wanhoop, van je onzekerheid bevrijd je van de macht die deze emoties over je uitoefenen, waardoor je ze kunt integreren en transformeren en ze je beter van nut kunnen zijn.

Dus je hebt je huiswerk gedaan. Je hebt getraind. Je hebt tijd besteed aan meditatie. Je hebt je innerlijke dieptes onderzocht. Je hebt je gefocused op het laten gebeuren van positive dingen. Je hebt je vijanden omarmd. Je verslavingen onder controle gebracht. Je harde overtuigingen verzacht. Je hebt je hart geopend (echt geopend) voor de liefde van je leven. Je hebt jezelf overgegeven aan het weten dat je niets weet. En nu is alles dat je nog te doen staat dat allemaal los te laten en om te beseffen dat jij (je kleine jij) niet de regie voert over je leven. Alleen je ziel weet waar ze heen wil gaan, wat ze wil zijn, wat ze hierna wil doen. En misschien is dat wel helemaal niets.

Deze Volle Maan nodigt je uit om:
▪ Al je voorbereidingen los te laten die je de indruk hebben gegeven dat je controle hebt over je leven en over al het andere.
▪ Alle stukjes en beetjes die je een gevoel van veiligheid verschaffen en die je helpen om je identiteit te bevestigen, los te laten. Of dat nu je auto is, of je relatie, of de sociale positie die je verworven hebt.
▪ Al je zelf-ondermijnende gedachte patronen los te laten. Patronen die je ook gebruikt om daar je identiteit aan te ontlenen maar tegelijkertijd verhinderen dat er zich iets nieuws kan aandienen.
▪ Al de mechanismen los te laten die verhinderen dat je echt met aandacht aanwezig kunt zijn in je hart. De enige plek waar je je ziel kunt ontmoeten en je met haar kunt verbinden.

Het is tijd om je verbinding met je hart te helen en daardoor je verbinding met je ziel. Meer niet.

Ik wens je een Prettig Kerstfeest!

4 gedachten over “Time-map 2014 – Volle Maan van December”

  1. Hey Nina, ik heb je time maps 2014 met aandacht en met veel plezier gelezen, dank je wel hiervoor! Ook mbt NSK veel herkenning! Ben benieuwd wat 2015 ons zal brengen. Alvast de beste wensen voor het komende jaar! Hart.gr.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *