2023: Een Eerste Terugblik: 5-aarde in 6-metaal

2023_Een_Eerste_Terugblik

2023: Een Eerste Terugblik vanuit de Nine Star Ki

Volgens Keltische traditie zijn we al aan een nieuw, energetisch jaar begonnen.

Voor de Kelten is Samhain (Halloween) wat voor ons Oud&Nieuw is. Het is het moment in het jaar dat een nieuw begin ingeluid wordt.
Daar zijn we nog wel even van verwijderd; desalniettemin nadert het einde van het jaar met rasse schreden. Tijd voor de inmiddels traditionele terugblikken op het energetische 4-hout jaar 2023.

En, mijn hemel, wat was het een intensief jaar!

Erger nog dan de stevige breekijzer-jaren 2020 en 2021! Toen hadden we in ieder geval nog een soort van ‘gemeenschappelijke’ vijand. Nu wordt het vijand-beeld geprojecteerd op alles wat beweegt. En daar wordt vervolgens dan ook met overtuiging op geschoten.

Een Eerste Terugblik:

In het Nine Star Ki magazine 2023 schreef ik een quote van Paul Levy. “War is an epidemic of madness.”

Een waanzin die we zowel in de Oekraïne als in het Middenoosten waarheid zien worden. Gelijktijdig begint duidelijk te worden dat, zoals ik schreef, ‘de macht (5-aarde) zijn grenzen (6-metaal) ontmoet.’ Het is in dat kader opmerkelijk dat er ineens veel meer sympathie lijkt te zijn voor de Palestijnse kant van de zaak en de roep om Israël’s macht (5-aarde) te beteugelen (6-metaal), toeneemt.
Begrijp me goed; ik ben absoluut tegen geweld, van welke kant het ook komt, en daarbij is de Israelisch-Palestijnse zaak buitengewoon gecompliceerd. Neemt niet weg dat het ook duidelijk een strijd is tussen David en Goliath en dat Goliath niet meer de onverdeelde steun krijgt als voorheen.

Ondertussen is het niet zo menslievende Iran voorzitter geworden van de Verenigde Naties.

En klinkt er van alle kanten de roep om het ter discussie stellen van deze benoeming en zelfs het terugdraaien ervan. De VN ligt als organisatie, ondermeer vanwege corruptieschandalen, al langer onder een vergrootglas, maar nu wordt de druk op de VN verder opgevoerd. Hillel Neurer van UNWatch (overigens zelf niet vrij van belangen) stelt via X de VN de vraag: “Why did you name the Islamic Republic of Iran as Chair of the UN Human Rights Council Social Forum, starting on Nov. 2nd? How can you elevate a regime that beats, blinds, tortures & rapes women who demand their rights? Where is the logic? Where is the morality?”

Op 8 september 2000 is de Milleniumverklaring aangenomen door de Algemene Vergadering van de VN.

Vervat in die verklaring zijn de Milleniumdoelstellingen. Interessant in dit kader is dat een van de acht kernpunten van die Milleniumdoelstellingen is: ‘gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen’. De geloofwaardigheid en de integriteit (6-metaal kwaliteiten) van de VN staan met deze benoeming van Iran absoluut ter discussie. Hierdoor wordt de bijna (ongemerkte) onverzadigbare honger naar macht (5-aarde in een negatieve vorm) van de VN om uit te groeien tot een mondiale overheidsinstantie (5-aarde) ineens veel duidelijker. Gelukkig maar, want daardoor kan ook de VN misschien wel tegen de grenzen van zijn macht aan gaan lopen.

Dichter bij huis is de macht van Mark Rutte ook tegen een grens aan gelopen.

“Ik vind zelf ook dat ik eerder had moeten stoppen” zei hij tijdens een uitzending van Den Haag FM. Hij geeft aan: “Er zijn altijd argumenten waarom het niet zonder jou kan”, waarmee hij duidelijk te kennen geeft, wat de rest van Nederland al langer weet, dat hij met zijn machtspositie over grenzen heen is gegaan. Een negatieve kwaliteit van 5-aarde is namelijk dat iemand in een machtspositie ervan uit gaat dat niemand anders het beter kan dan jij.
“Die (Yesilgöz, NE) gaat niet zo ver als ik gegaan ben.” Is dit de wijsheid die met de jaren is gekomen? Of is er iets anders aan de hand? Ik denk dat we te maken hebben met een staaltje campagnestrategie waarbij er gewerkt wordt aan het creëren van afstand (6-metaal) tussen Rutte en zijn opvolger. Want Rutte heeft als een ware zwaan-kleef-aan een enorme reeks aan ellende aan zijn broek kleven. Nalatenschap waar een nieuwe leider graag een streep onder wil zetten (6-metaal) en niet mee geassocieerd wil worden.

Ik wil graag nog even wat dieper op Rutte in gaan.

Op 17 februari 2021 schreef ik in mijn nieuwsbrief: “Al eerder heb ik eens geschreven dat Rutte zijn carriére ná Nederland aan het voorbereiden is, vermoedelijk een interessante positie in Europese kringen. Betekent dat dat hij met het niet nakomen van toezeggingen, volgens een andere agenda opereert dan de openbare?” Nu blijkt, opgetekend door de NOS, dat Rutte, ondanks eerdere ontkenningen, toch hogerop wil: “Overigens erkende Rutte vandaag voor het eerst dat hij toch een internationale functie ambieert. Hij zei dat zijn kansen op dit moment beperkt zijn, omdat er weinig functies vacant zijn en er ook vrouwelijke kandidaten zijn.” Ongetwijfeld zullen de kansen voor hem aangepast worden.

Dit alles zijn allemaal verschillende vormen waarin de 5-aarde in de positie van 6-metaal tendens, tot uitdrukking komt.

Ongetwijfeld zijn er meer te bedenken. Dichtbij misschien, in je eigen familie of werkomgeving. Of wat verder weg, in Canada bijvoorbeeld, waar de macht van Trudeau tegen grenzen aan loopt en tanende is. Een hele reeks politieke onhandigheden zijn daar de oorzaak van, met als kers op de taart een hooglopende ruzie met India over de moord op Canadese sikh Hardeep Singh Nijjar. Zonder harde bewijzen heeft Trudeau India beschuldigd achter deze aanslag te zitten, wat ertoe heeft geleid dat zelfs de traditionele bondgenoten de VS en Engeland, Trudeau hierin in de kou laten staan. Het grappige is trouwens, dat van Trudeau is gezegd dat hij over dezelfde Teflon kwaliteiten beschikt als Mark Rutte. En dat zij beiden 6-metaal in hun profiel hebben!

Kortom, traditionele machten of bolwerken van macht, hebben het dit jaar zwaar te verduren gehad.

Het past in bij de algemene energetische tendensen van 2023, die, onder aanvoering van het element 4-hout, een nieuw toekomstperspectief willen omarmen. Een waarin gelijkwaardigheid, verbinding en natuurlijke groei en ontwikkeling centraal staan.

Volgende week behandel ik het element 6-metaal dat dit jaar in de positie van 7-metaal staat.

Wordt vervolgd dus! En, heb je vragen over deze terugblikken, schroom dan niet om ze te stellen onder deze blog of in reply op deze mail.

De volgende terugblikken kun je nog verwachten:

15 november: 6-metaal in 7-metaal
22 november: 7-metaal in 8-aarde
29 november: 8-aarde in 9-vuur
6 december: 9-vuur in 1-water
13 december: 1-water in 2-aarde
20 december: 2-aarde in 3-hout
27 december: 3-hout in 4-hout
3 januari: 4-hout in 5-aarde

PS:

Menigeen gebruikt het traditionele Nine Star Ki Event als een houvast om energetisch door het nieuwe jaar te laveren. Ik krijg dan ook de nodige vragen van mensen of er nog een Nine Star Ki Event komt. Het antwoord: JA! Stuur een mail naar info@ninaelshof.com en je krijgt informatie over de opzet van dit Event. Een opzet die de energie van het 3-hout jaar van 2024, in alle vormen eer aan doet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *