Slapen 2.0 met Feng Shui in je slaapkamer

En? Hoe heb jij vannacht geslapen?

 

Slapen is zo belangrijk! Zonder een goede nachtrust ondermijn je je hele gezondheid. Sterker nog, wie slecht slaapt gaat eerder dood!*  Dus besteden we veel geld en aandacht aan het uitzoeken van het juiste bed. En wordt er evenzoveel moeite besteed aan de inrichting van de slaapkamer.

Toch slapen we, ondanks die dure bedden en fraaie interieurs, met z’n allen slecht. Erg slecht. Bijna 1 op de 3 Nederlanders kampt met slaapproblemen. Jij misschien ook?

In een slaapkamer ga je lekker in je bed liggen om tot rust te komen en om je weer op te laden. Of om tv te kijken, een boek te lezen of om seks te hebben met je lief.

Maar de slaapkamer is vooral bedoeld om ‘s nachts de indrukken die je overdag hebt opgedaan te verwerken en te ordenen in je hoofd. Dat wordt wel eens vergeten. Het is namelijk een erg belangrijke taak die, indien niet goed uitgevoerd, kan leiden tot achteruitgang in je rationele en intellectuele vermogens. Slaapdeprivatie is een goede methode om iemands mentale kracht te breken. Maar niet alleen dat, door chronisch slaaptekort neemt de kans op het ontwikkelen van allerlei klachten, zoals bijvoorbeeld Alzheimer, toe!**

Het belang van een goede nachtrust is daarom groot. De slaapkamer is dan ook een belangrijke ruimte die vanuit Feng Shui zorgvuldige aandacht verdient.

Voor Happinez.tv verteld Nina hoe je met Feng Shui je slaapkamer omtovert tot een oase van rust. De uitzending bekijk je hier. En speciaal voor de Feng Shui Academie ging Nina dieper in op de Feng Shui inzichten die bijdragen aan een goede nachtrust.

 

Als je de uitzending(-en) hebt bekeken zijn we erg benieuwd; wat heb jij gedaan om jou slaapkamer tot een plek van rust en ontspanning te maken? Leuk als je dit met ons deelt in de reacties!

* Bron: Henning Tiemeier, onderzoeksleider ERGO-slaaponderzoek, Erasmus MC in artikel AD
**Bron: Sharon Ooms, Radboud Alzheimer Centrum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *