Patronen begrijpen? Of in glazen bollen kijken en theeblaadjes lezen?

Glazen_Bollen_Kijken_Theeblaadjes_Lezen_Of_Patronen_Begrijpen

Glazen bollen kijken, theeblaadjes lezen of patronen begrijpen?

Mensen denken soms dat ik in een glazen bol kijk en er met een hengeltje willekeurig wat informatie uitvis die ik dan tijdens het Nine Star Ki Event presenteer. Of dat ik de theeblaadjes lees die in mijn kopje achterblijven. Terwijl de kracht van wat ik doe ligt in het herkennen en begrijpen van patronen.
Zondag 22 januari sta ik op het podium van Antropia in Driebergen om voor de veertiende keer de Nine Star Ki tendensen van het nieuwe jaar te presenteren. Goed moment om wat uitleg te geven over wat ik precies doe en waarom het zo vaak zo treffend klopt.

Nine Star Ki is een filosofische methode die helpt om het leven te begrijpen door naar cyclische ritmes en patronen te kijken.

Het ziet geen enkele gebeurtenis als op zichzelf staand. Integendeel, het plaatst elke beweging, elk voorval, elk ‘toeval’ binnen een grotere context van bewegingen en gebeurtenissen. Het verbindt het kleine met het universum en het universum met het kleine. Het laat je weer ervaren dat je niet alleen staat, maar dat je verbonden bent met alles om je heen. Met de natuur, het universum en bovenal met de maatschappij en de medemens.

Op persoonlijk niveau geeft Nine Star Ki je inzicht in het contract dat je getekend hebt met het universum voor wat je komt leren en komt brengen in dit leven.

Met de presentatie van de Nine Star Ki tendensen voor een nieuw jaar koppel ik de informatie die die grotere cycli te vertellen hebben, aan een nuchtere en praktische uitleg en aan de Westerse archetypenleer van Jung.

Met andere woorden, met de kwaliteiten die de elementen ons aanreiken via hun aanwezigheid in de grotere cycli, drukken zij een stempel op, zeg maar, de stemming en teneur van een jaar. Wij mensen reageren daarop, niet willekeurig, maar ook vanuit bepaalde patronen. Als die twee bewegingen elkaar ontmoeten ontstaat vanuit die ontmoeting de vorm die dat aanneemt en die zijn weerslag krijgt zoals in de ‘Het Aanzien van..’ boeken samengevat wordt.

Alleen doe ik dat niet, zoals die boeken, achteraf maar voorafgaand aan het jaar.

Energie beweegt zich in bepaalde patronen, noem het frequenties.

Elk patroon, elke frequentie, heeft een bepaalde kwaliteit en een bepaald karakter. Duizenden jaren geleden zijn mensen in India begonnen deze patronen te herkennen en er woorden aan te geven. Vanuit India is deze methode naar China gemigreerd en van daar naar Japan waar het verder verfijnd is en geworden is tot wat nu bekend is als Nine Star Ki; negen sterren energie.

Jung ontdekte dat in hoe mensen zich gedragen en op dingen reageren, ook patronen, noem het frequenties, te herkennen zijn.

Hij noemde dat de archetypen. Hij heeft, vanuit zijn kennis als psychiater van de psyche en zijn belangstelling voor Oosterse filosofieën, al een verband gelegd tussen wat mensen beweegt, hoe zij reageren op impulsen van buiten en de patronen die daarin te herkennen zijn. Letterlijk heeft hij beschreven dat archetypen diepliggende patronen zijn die door mensen heen bewegen. Later zijn er meer vereenvoudigde vormen van deze kennis ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld Human Design.

Het beschrijven en uitleggen van die patronen is exact wat Nine Star Ki ook doet.

Alleen past Nine Star Ki geen vereenvoudiging toen, maar baseert zich op de pure, duizenden jaren oude waarnemingen die nog steeds gestand doen. Nine Star Ki noemt die patronen ‘de vijf elementen’ en ‘de negen verschijningsvormen van de vijf elementen’. Het zijn concepten die een hele set van karakteristieke kenmerken en eigenschappen omvatten. Het element ‘hout’ bijvoorbeeld, wordt gerepresenteerd door het beeld van een boom. Een boom reikt diep met zijn wortels in de aarde en met zijn takken naar de hemel. Daarmee staat de boom, het element ‘hout’ dus, symbool voor verbinding. Niet alleen tussen aarde en hemel, maar ook met andere organismen waar een boom vaak een symbiotische verbinding mee aangaat. Daarmee representeert het element ‘hout’ eveneens de natuur en organisch gegroeide structuren.

Als het element ‘hout’ zich voordoet in het archetype van een mens, toont zich dat eveneens in karakteristieke kenmerken.

Zoals dat het lastig is voor zo iemand om (lang) stil te zitten. Net zoals een boom voortdurend beweegt, er hangt bijna nooit ook maar een blaadje stil aan een boom, zo heeft de mens waar het energetische patroon van hout-energie doorheen beweegt, behoefte aan afwisseling, beweging en af en toe een uitdagende storm om het spreekwoordelijke dode hout uit de kruin te blazen.

Wat ik doe met de duiding van de energetische tendensen voor een nieuw jaar, is de patronen van de grotere cycli samenvoegen met hoe mensen op deze tendensen naar alle waarschijnlijkheid zullen reageren.

Ook weer vanuit de elementenleer van Nine Star Ki en de archetypenleer van Jung. Geen hocus pocus dus, maar toepassing van kennis, opgedaan door inmiddels bijna dertig jaar ervaring met de elementen en 15 jaar studie van het Jungiaanse gedachtengoed. Samengevat zou je kunnen zeggen dat ik het energetische weerbericht samenstel zodat je je kunt voorbereiden op regen, storm, zonneschijn of nachtvorst.

We bevinden ons in een enorme turbulente tijd.

Deze wordt teweeg gebracht door energetische stormen, ontstaan doordat we een enorme shift maken van de ene grote naar de andere grote energetische cyclus. Die turbulentie zorgt voor ongekende verwarring, chaos, veranderingen in patronen en bewegingen in het sociale weefsel die onbekend en niet vertrouwd zijn.

Weten wat de energetische tendensen van 2023 brengen, helpt om overeind te blijven waar anderen ontworteld raken.
Het helpt om te schuilen als de krachten even te heftig worden en te hard van de toren blazen, om vervolgens in de luwte je voor te bereiden op het moment dat die krachten buiten adem raken. Kennis nemen van die energetische tendensen van 2023 laat duidelijk worden wat ons te doen staat en op welke wijze we dat het beste kunnen doen en ook wanneer. Kennis nemen van die energetische tendensen van 2023 helpt te voorkomen dat je in je bikini en op je teenslippers in een sneeuwstorm belandt, maar je op tijd beschermt en de juiste maatregelen weet te treffen.

Ja, we gaan een mooi en hoopvol jaar tegemoet.

De grote energetische stormen zijn echter nog niet gaan liggen! En het is duidelijk dat het niet de vraag is of ze spreekwoordelijke orkanen, tsunami’s en aardbevingen veroorzaken, maar wanneer. Ik kan me nog goed de slogan herinneren van een postbus-51 campagne ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’. Nu zouden we dat hartstikke seksistisch noemen natuurlijk. Ik wil hem daarom breder trekken: ‘Een slim mens is op zijn toekomst voorbereid’. En die toekomst begint met elke keuze in het nu.

Maak nu je keuze om deel te nemen aan het Nine Star Ki Event op 22 januari, live in Driebergen!
Kom en meld je aan: https://bit.ly/NSK2023voorrang

PS:
Meer informatie over Nine Star Ki en de mogelijkheid om meer te leren met de e-cursus of volledige opleiding in Nine Star Ki, vind je op onze website.

4 gedachten over “Patronen begrijpen? Of in glazen bollen kijken en theeblaadjes lezen?”

 1. Hoi Nina, jouw berichten vind ik altijd heerlijk om te lezen! Zo ook deze. En wat zou ik graag weer eens naar jouw jaar voorspelling komen. Maar het is de verjaardag van onze jongste dochter, en dan ben ik graag thuis. Was het weer in Op Hodenpijl dan was het me wellicht gelukt, maar het mooi Zutphen is deze dag te ver. Is er ook een opname van jouw event die ik achteraf zou kunnen aanschaffen en bekijken? Live is natuurlijk beter, maar dit zou voor mij next best zijn deze keer. En wie weet voor meedere mensen

  1. Hi Eveline,
   Dank je wel voor je fijne reactie. Verjaardagen van kinderen zijn super belangrijk! Het Nine Star Ki Event was dit keer overigens in Driebergen, makkelijk bereikbaar in het midden van het land. En ja, er zijn opnames gemaakt en ook alle teksten die ik geschreven heb ter voorbereiding, zijn beschikbaar in een e-book. We hebben het allemaal samengebracht in een Resume dat je hier kunt bestellen: https://bit.ly/NSK2023resume
   Harte groet, Nina

 2. Met veel plezier lees ik jouw nieuwsbrieven.
  Voor mij helemaal herkenbaar hoe mensen zich gedragen en op dingen reageren. Ook de patronen en de cyclische ritmes zijn me niet vreemd. “Alles is in het getal”. Alles is in energie. Pythagros wist het destijds al.
  De kosmos is een hogere brok wiskunde. Einstein heeft dit ook aangetoond.

  Door mijn passie voor getallen mocht ik ontdekken dat getal 5 een balansgetal is, het getal van communicatie en
  van de zintuigen. En communicatie is de sleutel van alle facetten in het leven. In de kaarten van Mll Lenormand is kaart nummer 5 (je raadt het al, de boom).
  De hogepriesters van weleer droegen al gouden borstplaten met 5 bepaalde edelstenen.

  In de praktische Numerologie die ik toepas zijn er 9 eindgetallen. Als Gelaat- en Karakterkundige kan ik de energieën die in het menselijke lichaam huizen aan de buitenkant waarnemen. Al deze energieën bepalen uiteindelijk de energie waarin de wereld zich bevindt. Op dit moment spelen de oorlogszuchtige energieën de hoofdrol zoals we overal op de wereld kunnen waarnemen.
  Saillant detail: Hoe hevig de storm ook is, ze gaat voorbij.

  Dankjewel voor jouw energetisch weerbericht.

  Hartegroet,
  Bertie

  1. Hi Bertie,
   Dank je wel voor je berichtje. Mooi hoe je beschrijft dat de kosmos een brok hogere wiskunde is. Daar kan ik me helemaal in vinden. Dat van die borstplaten met edelstenen is me bekend inderdaad. Veel van die kennis is gelukkig nog steeds aanwezig en vindt langzamerhand weer zijn weg naar het hier en nu.
   Numerologie is ook bere interessant. Eigenlijk hangt alles met elkaar samen. Voor mij persoonlijk is het heerlijk om me te verdiepen in de kennis van Nine Star Ki en de kwaliteit van de energie van de elementen die daarbij hoort.
   Harte groet,
   Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: