Zo boven, zo beneden – zo binnen zo buiten: het is een en al verbinding.

01112023_Zo_Boven_Zo_Beneden_Zo_Binnen_Zo_Buiten_Het_Is_Een_En_Al_Verbinding

Zo boven, zo beneden – zo binnen zo buiten: het is een en al verbinding.

Verbinding. Het is een sleutelwoord om de energetische tendensen van 2023 te duiden. Over het algemeen beschouwen we het woord ‘verbinding’ als fijn en positief. Maar oprecht in verbinding zijn, betekent in verbinding zijn met alles, niet slechts met een selectie die je welgevallig is. In verbinding zijn met zowel boven als beneden, zowel binnen als buiten; dat vraagt veel onvoorwaardelijkheid. Maar als dat lukt vindt er een soort elektrificatie plaats: alles gaat fonkelen en schitteren. De mooiste kleuren openbaren zich en fijnste gevoelens sprankelen door je cellen heen.

Helaas, aan die onvoorwaardelijkheid schort het nog wel eens.

Er is veel ‘moeten’, veel ‘denken’ ook. Allemaal nodig om een beetje een gevoel van zekerheid te krijgen met betrekking tot het leven. Die optimale, 100% verbinding laat zich echter niet zomaar verklaren. Sterker nog, er ligt een irrationele logica ten grondslag aan processen die een natuurlijk verloop hebben. Dat wil zeggen dat ze niet perse meetbaar of berekenbaar zijn en zich niet of nauwelijks laten controleren. Terwijl ze toch kloppend zijn.

Het leven brengt wat er nodig is.

Niet alleen om je in leven te houden. Het leven brengt ook wat nodig is om je ontwikkeling te stimuleren en je te ondersteunen in je proces van individuatie. Dit proces van individuatie gaat over het je bewust worden van jezelf. Daarnaast gaat het ook over het je bewust worden van jezelf als onderdeel van het geheel, het collectief. Het brengt, als het goed is, een bewustzijnsverandering op gang. En het is dat veranderde bewustzijn waarmee je opnieuw keuzes kunt maken over hoe je je wilt verbinden en ook met wat en met wie.

De Nine Star Ki tendensen dragen informatie aan die je daarbij kunnen helpen.

Voor mij helpt het schrijven en samenstellen van de Nine Star Ki tendensen. Het weer opnieuw afstemmen op een nieuw energetisch jaar helpt me om weer opnieuw af te stemmen op de natuurlijke beweging van energie die universeel aanwezig en beschikbaar is.

Deze beweging van energie is cyclisch.

Dus elke keer krijg je opnieuw kansen en mogelijkheden die te vergelijken zijn met wat je eerder hebt ervaren. En toch verandert de vorm. Die evolueert mee met onze persoonlijke ontwikkeling. Het is dus geen hamsterwiel waar je in gevangen zit, maar een spiraal waarin de energie weliswaar rond gaat, en zich tegelijkertijd ook ontwikkelt tot een ander niveau. Die bewegingen van energie nemen de vorm aan van energetische patronen die zich als het ware laten lezen als het weer. Als je daar goed in bent, (zoals ik) kun je een energetisch weerbericht maken voor het energetische weer dat er aan zit te komen. Net als bij het gewone weerbericht, helpt bijvoorbeeld een stormwaarschuwing je voor te bereiden op wat komen gaat.

Welnu, wat gaat er komen?

Er komt een ontwikkeling aan die ons als collectief uitnodigt aan het zetten van een volgende stap. Een stap die in het teken staat van ‘verbinding’. Een stap die (als het goed is) het besef genereert dat we allemaal familie zijn. Iedereen hoort er bij, iedereen is gelijkwaardig. Je maakt immers deel uit van een elektrisch heelal, een elektromagnetisch universum waarin we allemaal een partikel zijn in een groot veld van pulserende energie.

Verbinding is een groot woord, maar begint dichtbij.

Namelijk bij jezelf. Denken dat tijd lineair is en je daardoor een ‘kans’ die voorbijkomt mis kunt lopen, is een illusie van deze tijd. Een illusie die mede veroorzaakt wordt doordat menigeen de verbinding met het natuurlijke ritme van tijd, met het ritme van de natuur is kwijtgeraakt. Te beginnen met de natuurlijke ritmes van het eigen lichaam.

We zijn heel hardhorend geworden als het die natuurlijke ritmes betreft. Als we moe zijn nemen we een pil of een blikje rode stier, in plaats van dat we gaan rusten. Als het donker wordt en het lichaam behoefte heeft aan slaap, zetten we apparaten aan met blauw licht dat wakker maakt. Als we aan de dag beginnen en het lichaam brandstof voor die dag nodig heeft, is haast het antwoord op honger. Dat brengt het lichaam meteen in survival modus en veroorzaakt stress, chagrijn, snaaizin en caffeïne zucht. En als je als vrouw je maandelijkse moment hebt van even niets moeten willen, moeten we ons ‘vermannen’ ( ja, ja, what’s in a word!) om toch maar door te gaan.

Het is best zoeken hoor, naar die onvoorwaardelijke verbinding.

Ik doe mijn best om naar mijn lichaam te luisteren. ’s Avonds doe ik rustig aan. Dan werk ik bij voorkeur niet. En als het toch noodzakelijk is, bijvoorbeeld als ik de online Q&A van de Feng Shui opleiding geef, dan zorg ik ervoor dat het niet later wordt dan negen uur. Zodat ik daarna nog tijd heb om te ontspannen voordat ik naar bed ga.

De belangrijkste maaltijd van de dag nuttig ik niet ’s avonds, maar ’s ochtends.

Mijn ontbijt is eenvoudig maar voedzaam, zodat ik daar een tijdje op kan functioneren. Natuurlijk eet ik wat met de lunch, maar die is bij voorkeur lichter dan het ontbijt. En de avondmaaltijd is eerder een snack dan een echte maaltijd. Als ik wel eens uit eten ben geweest en in de avond meer heb gegeten dan ik gewend ben, levert me dat altijd een onrustige slaap op. Mijn lichaam ligt dan te stampen om al dat voedsel te verteren, terwijl het juist uit wil rusten en niet meer wil werken.

De mate waarin je in verbinding bent met jezelf, zegt iets over je vermogen om in verbinding te zijn met het geheel.

Wat dat betreft brengt het energetische weer in 2023 veel hoop en mogelijkheden. Het confronteert echter ook met ons onvermogen om onvoorwaardelijk in verbinding te zijn met de rafelranden van het leven. Met die mensen die niet ‘succesvol’ zijn. Die niet ‘geslaagd’ zijn of die regelrecht door velen als een ‘mislukking’ worden gezien. Terwijl dit ook mensen zijn die onderdeel uitmaken van het geheel. Zij maken deel uit van de mensenfamilie waar we allemaal onderdeel van zijn en een plek in innemen!

Misschien weet je nog niet goed wat jouw plek in die familie is.

Feit is wel dat de plek op de bank achter een scherm in ieder geval niet de juiste is! Het nieuwe jaar vraagt om actie van iedereen die daartoe in staat is. Het vraagt om verbinding. De 4-hout energie van 2023 leeft ons voor dat alles met elkaar in verbinding staat en nodigt uit om dat ook te leven! De eerste reactie op de uitnodiging die jij kunt ondernemen, is van de bank afkomen en deelnemen aan het Nine Star Ki Event op 22 januari, live in Driebergen!

Waarom?

Omdat het echte mens zijn op het spel staat en we de indoctrinatie, die er de afgelopen drie jaar ingeslopen is, alleen echt kwijt kunnen raken als we samen zijn met andere mensen. Andere mensen die ons kunnen helpen herinneren aan ons eigen mens zijn. Want mens zijn doe je samen. Ik doe het graag samen met jullie! Kom en meld je aan: https://bit.ly/NSK2023voorrang

2 gedachten over “Zo boven, zo beneden – zo binnen zo buiten: het is een en al verbinding.”

 1. Beste Nina, met heel veel belangstelling lees ik altijd de nieuwsbrieven en vaak print ik ze ook nog. Ook hier ga ik mij weer verder in verdiepen. Ik ben 80 geworden en kan door verschillende infarcten niet meer naar Zutphen komen en ook is mijn digitale vaardigheid beperkt.
  Wat ik je wil vragen is het volgende; nl. de eetgewoontes, die je hanteert. Zou je daar iets meer over willen en kunnen uitleggen? Die avondmaaltijd neem ik nog wel eens na 21:00 uur, dus graag zou ik een andere eetgewoonte willen proberen.
  Verder wil ik nog opmerken dat ik jaren terug in Alkmaar een cursus Feng Shui en Nine Star Ki heb gevolgd, ik vind het uitermate belangrijk en volg dus met veel belangstelling wat je me mailt. Hartelijke groet, Antje en dank je wel.

  1. Hi Antje, dank je wel voor je reactie. Het doet me deugd te lezen dat je mijn nieuwsbrieven met belangstelling leest. Dank je wel daarvoor!
   Wat die eetgewoontes betreft, heb ik ervaren dat mijn lichaam beter functioneert als ik ’s avonds een lichte maaltijd gebruik en vooral niet te laat. In ieder geval nooit na zessen. Vroeger dacht ik dat het goed was om ’s ochtends niets te eten en pas een eerste maaltijd met de lunch te nuttigen. Totdat ik echt begon te merken hoe me dat op een negatieve manier beïnvloedde. Sindsdien ontbijt ik warm, meestal met havermoutpap, een flinke schaal vol. Mijn spijsvertering is traag (dat is bij iedereen anders en goed om je daar ook op af te stemmen) en draagt er ook mede aan bij dat een avondmaaltijd veel tijd en energie vraagt om verteerd te worden.
   Maar, nogmaals, het is ook van belang naar je eigen spijsvertering te kijken. Is die traag of juist heel snel.
   Als je je eetgewoontes wilt veranderen is het denk ik goed om te proberen eerst meer (en het liefst warm) te ontbijten en je avondmaaltijd wat meer naar voren te halen. Stapje bij beetje! Niet ineens plotsklaps zo’n eetgewoonte veranderen en om vijf uur gaan eten, dat vindt het lichaam niet fijn. Maar gewoon eerst beginnen met een uurtje eerder eten en dan na een week of twee drie weer een uurtje eerder. Telkens een beetje minder op je bord ’s avonds en dat compenseren met je lunch. Kijk maar eens hoe dat gaat. Stapje voor stapje. Easy does it!
   Dank je wel dat je me volgt, ik voel me vereerd!!
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *