Ontwikkel je eigen, unieke vorm van Feng Shui

In Feng Shui is een Manier van Leven die de Wereld een Stuk Begrijpelijker Maakt schreef ik over het belang van tentamens, examens en scripties. Het leven zit er vol mee, met dat soort testen. Van veter-strik-diploma’s, rij-examens en zwemdiploma’s, tot de-eerste-keer-voor-je-schoonouders-koken. Het zijn vormen van inwijding, testen van kennis, proeven van bekwaamheid waarmee je laat zien dat je snapt waar je mee bezig bent en dat voor jezelf ook bevestigd krijgt.

Proces

Na de opleiding tot Conceptual Feng Shui Professional, die een heel jaar duurt, is het behalen van een diploma natuurlijk een opluchting. Inderdaad het bewijs dat je het ‘echt kunt’. De ervaring leert echter dat na het opleidingsjaar, het leren pas echt begint. Want de opleiding zoals de Feng Shui Academie je die aanbiedt, vormt je niet naar een bepaald model.

De opleiding is veel meer een uitnodiging aan je eigen kwaliteiten om zich te laten zien en te ontvouwen en biedt je houvast in het ontwikkelen van je eigen, unieke vorm van Feng Shui. Jij bepaalt uiteindelijk hoe Feng Shui voor jou werkt. Het fundament daartoe wordt gelegd binnen de kaders en veilige ruimte die de opleiding tot Conceptual Feng Shui Professional daarvoor schept. Die leert je niet om blind regels uit het hoofd te leren, maar om een proces van ontdekken aan te gaan.

Jij

Binnen Conceptual Feng Shui laten de kwaliteiten van de individuele Professional zich namelijk verenigen met de algemene principes van een filosofie die zich door de eeuwen heen op basis van kennis en ervaring, keer op keer bewezen heeft als toepasbaar op elke situatie en voor elk mens. Maar jij bent degene die de vorm van die toepassing bepaalt. Dat vraagt er dus om dat je, na het behalen van het diploma, er mee aan het werk gaat. Dat je Feng Shui gaat ervaren, doorgronden en ondervinden in de toepassing daarvan. Deels gebeurt dat al tijdens de opleiding, als je in studiegroepen elkaars huizen gaat analyseren. Het overgrote deel gebeurt echter als je de wereld ermee tegemoet treedt.

Wind en Water

Dan leer je hoe je moet reageren op Feng -de wind- en Shui -het water-. Jij bent het bootje dat dobbert op een groot meer, kwetsbaar voor de nukken van de wind en gevoelig voor de stroming van het water. Het lijkt aanvankelijk dat je niet weet hoe je sturing moet geven aan je boot. Hoe je een storm moet doorstaan en hoe je de oever kunt bereiken waar je naartoe wilt varen.

Tijdens de opleiding leer je de kwaliteiten en het vermogen van jouw boot ontdekken. Je leert waar het van is gemaakt en hoe het reageert op de wind en het water. Je leert de stromingen om je heen te herkennen als de levensaspecten die zich in je leven aandienen en die zich niet altijd laten voorspellen. Je leert hoe de wind waait, de wind die onzichtbaar is en totaal onvoorspelbaar. Je leert hoe deze de krachten van de spirituele wereld in je leven brengt en onrechtmatigheden uit je leven weg kan blazen. En je leert je koers te bepalen zodat de krachten van de wind en het water je op de meest optimale wijze ondersteunen, in plaats van dat ze je overspoelen en je er door ten onder gaat.

Dan ben je niet meer hulpeloos, maar een krachtig mens die begrijpt hoe de cycli in de natuur werken. Die de patronen die zich herhalen in het leven doorziet. En die daarmee zichzelf en ook anderen verder kan helpen in het samenwerken met wat er is.

 

 

 

[za_divider style=”solid-line” margin_top=”10px” margin_bottom=”10px” width=”100%” height=”1px” position=”center” color=”#9ca9ad”]

© Feng Shui by Nina. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *