Feng Shui is een manier van leven die de wereld een stuk begrijpelijker maakt

Elk jaar weer opnieuw maken tal van studenten in Nederland eenzelfde stressvolle periode door: examentijd. Daar doen we van de Feng Shui Academie natuurlijk vrolijk aan mee. 😀

Toetsen

Het is belangrijk om te toetsen; niet om iemand de maat te nemen, maar om over en weer bevestigd te zien dat het goed zit met de kennis die is opgedaan. Dat de student er klaar voor is om Feng Shui te gaan toepassen in de huizen, de woonkamers, de keukens en de werkkamers, de ateliers, slaapkamers en kantoren van anderen. Ruimtes van mensen die zijn vastgelopen in hun huis en misschien ook wel in hun leven. Mensen die graag een verandering, een verbetering, een transitie willen van wat niet meer werkt, wat niet meer past, van wat hen niet meer verder helpt in het leven maar juist vasthoudt in wat ooit geweest is.

Het zijn mensen die op zoek zijn naar een harmonieuzer leven. Een leven dat meer in balans is met de wetten, patronen en cycli van de natuur en dat beter aansluit op hun eigen wetten, patronen en cycli.

Dat toetsen doen we door halverwege het opleidingsjaar een tentamen af te nemen. Door op twee-derde van het jaar een casus te geven die uitgewerkt moet worden in een praktijkadvies-scriptie. En door als klap op de vuurpijl de theorie te toetsen in een examen.

Inwijding

Het zijn proeven van bekwaamheid, inwijdingen als het ware. Het zijn bevestigingen dat de student een andere fase in gaat, op een andere manier -een Feng Shui manier- naar de wereld en de omgeving kan kijken. Het bevestigt ook dat de student er klaar voor is om zijn of haar bijdrage te leveren aan het verbeteren van de wereld door de directe leefomgeving van gewone mensen een stuk aangenamer en harmonieuzer te maken. ‘The Architecture of Happiness’ is een geweldig boek van filosoof Alain de Botton, waarin hij haarfijn en in zijn karakteristieke heldere bewoordingen uitlegt dat het uitmaakt waar je door omringd wordt. Dat dat effect heeft op hoe je je voelt, hoe je je gedraagt en hoe je omgaat met jezelf en anderen.

Een betere wereld begint dus helemaal niet in de politiek of in een boardroom, maar juist thuis, in je eigen huis. “Je komt niet ver als je niet dichtbij begint” zei Krishnamurti. Het is mijn motto geworden, mijn leidraad om te doen wat ik kan. Zo voorkom ik dat ik wanhopig en machteloos zit te wachten tot er om me heen iemand iets gaat doen om de wereld te redden. Mijn huis is een reflectie van mezelf en ik ben een work in progress. Dus is mijn huis dat ook.

Onderzoek

Elke keer als ik iets tegenkom in mijn huis dat voor mijn gevoel niet meer klopt, onderzoek ik waarom dat is. Wat het met me doet en hoe het komt. Altijd weer levert het aangaan van zo’n irritatiefactor mooie inzichten en informatie op over hoe ik dingen anders kan doen, welke mogelijkheden er zijn en welke stappen ik kan maken. Zowel in mijn huis als in mijn leven. Elke keer is het weer een kleine proeve van bekwaamheid om te kijken of ik Feng Shui wel echt snap en ook toepas. Het is, juist ook in de huidige, roerige tijden die ook mijn leven niet ongemoeid laten, altijd een houvast.

Feng Shui is voor mij een manier van leven geworden, een filosofie die een extra dimensie opent waardoor alles er heel anders, veel begrijpelijker uitziet.

Daarom start ik in september weer met een nieuwe opleiding. Met nieuwe inzichten om te delen, met rijkere ervaringen en voorbeelden waarmee ik je uitleg hoe Feng Shui werkt en hoe je het kunt herkennen. En met nog meer mogelijkheden voor jou om ook een extra dimensie aan je leven toe te voegen.

Hoe ervaar jij dit? Ben je toe aan deze stap naar verdieping?

Hoewel de tendensen in de wereld laten zien dat het tijd is voor verandering, kun je uiteindelijk alleen zelf het antwoord geven wat voor jou klopt.
Maar als je;

  • instaat wilt zijn om in heldere woorden de impact van vorm, materiaal, kleur en omgeving op onze beleving en welbevinden te kunnen benoemen,
  • op een constructieve manier je eigen onderbuikgevoelens en waarnemingen wilt analyseren en duiden,
  • met een dieper begrip en inzicht je eigen omgeving in balans wilt brengen en je leven wilt vormgeven,
  • en wellicht ook anderen wilt helpen om antwoord te vinden op vragen over wonen en leven en hen helpen naar persoonlijke harmonie en een hoger welbevinden,

dan is de opleiding Conceptual Feng Shui Professional voor jou zeker een passende stap! Een die je niet alleen het inzicht en de kennis oplevert maar vooral ook de vaardigheid geeft om op jouw manier bij te dragen aan een betere wereld.

Ik start in september met twee groepen van elk 20 nieuwsgierig gedreven deelnemers aan deze reis. Zolang er nog plek is, kun je je tot en met 31 augustus aanmelden. Hierna sluiten de deuren en starten we pas in 2020 weer.

Wanneer je voor vrijdag 5 juli besluit mee te doen, krijg je €250,- korting op het totale lesgeld.

Klik hier voor alle info, kortingsvoorwaarden en je aanmelding.

 

 

 

[za_divider style=”solid-line” margin_top=”10px” margin_bottom=”10px” width=”100%” height=”1px” position=”center” color=”#9ca9ad”]

© Feng Shui by Nina. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *