Nine Star Ki – De Energetische Rode Draad in je Leven

Nine-Star-Ki-Rode-Draad-Nina-Elshof-Feng-Shui

Nine Star Ki – De Energetische Rode Draad in je Leven

Graag neem ik je in deze blog mee verder de wondere wereld van Nine Star Ki in en leg ik uit hoe Nine Star Ki energetische patronen van je leven ontsluit.

Ik krijg steeds vaker vragen van mensen over hoe ze meer inzicht kunnen krijgen in de patronen waarin hun leven verloopt en of dat gebaande, voorbestemde paden zijn of dat daar nog dingen open in zijn en veranderd kunnen worden. Ze hebben het gevoel dat de reguliere westerse astrologie hen daarbij onvoldoende inzicht kan verschaffen én dat deze te ingewikkeld is om instant te begrijpen. En of ik ze niet kan helpen met dat ‘vijf elementen dingetje dat ik doe’. Goede vraag! Uiteraard kunnen mensen daarvoor bij mij terecht voor een persoonlijk consult. Als je wilt kun je daarvoor hier een afspraak maken.

Vijf Elementen Dingetje

Met het ‘vijf elementen dingetje’ wordt gedoeld op Feng Shui natuurlijk en meer in het bijzonder op Nine Star Ki. Dit is de oudst bekende vorm van astrologie die niet uitgaat van de planeten en hun standen ten tijde van je geboorte, maar van een wisselwerking tussen kosmische invloeden van die planeten en de realiteit van het aardse leven. Je zou kunnen zeggen dat NineStarKi de invloed van planeten en hun standen in een meer toegepaste vorm uitlegt die meer aansluit bij onze aardse werkelijkheid.

We zijn immers wezens met een kosmische oorsprong die, gehuld in Hollandse melkchocolade, onderhevig zijn aan aardse wetten waaraan niet te ontsnappen valt. Die aardse wetten zorgen bijvoorbeeld voor een gestaag toenemende desintegratie van onze cellen waardoor we hangbillen en hangogen krijgen, bubbels en bobbels op plekken waar je die niet wilt en kleur langzamerhand uit ons lijf verdwijnt, te beginnen met het haar.

[inlinetweet prefix=”‘” tweeter=”” suffix=”‘”]We zijn wezens met een kosmische oorsprong![/inlinetweet]

Spirituele Groei

Daarnaast echter vindt er, als het goed is, een proces plaats van gestaag toenemende inzichten, ervaringen en levenswijsheden die bijdragen aan de groei van ons bewustzijn en ons spirituele lichaam en ons juist innerlijk kleuren. Als je het goed doet compenseert dus de groei van je bewustzijn de aftakeling van je lichaam.

Een leuke en prettige bijkomstigheid hiervan is dat als je je meer bewust wordt van allerlei spirituele zaken, je het lichaam ook steeds minder belangrijk gaat vinden; je aandacht verschuift van buiten naar binnen. In het algemeen een goede zaak waarbij Nine Star Ki absoluut een handje kan helpen.

Want hoe zit dat nou, je wordt geboren en dan? Is er een plan? Is er een doel? Waaróm wordt je eigenlijk geboren? En als er een reden is waarom je geboren wordt, waarom wordt dat dan niet meteen vanaf het begin duidelijk gemaakt? Wie heeft je persoonlijke gebruiksaanwijzing weggegooid of op zijn minst op een onvindbare plek verstopt?

Nou, uh, niemand anders dan jijzelf natuurlijk.

Achtergrond

Om dat te begrijpen neem ik je mee naar de filosofische achtergrond van Nine Star Ki astrologie. Die gaat er namelijk van uit dat je als ziel heel veel levens in heel veel verschillende lichamen leeft. Je wordt keer op keer opnieuw geboren. Niet om telkens in een mooier en fraaier lichaam terecht te komen, maar juist om als ziel jezelf te leren kennen en verder te ontwikkelen. Daarvoor is het nodig dat je in veel verschillende situaties belandt zodat je lekker veel kunt leren. Zonder crisis geen ontwikkeling namelijk of, zoals mijn oma zei, ‘zonder wrijving geen glans’.

Het begint al heel jong, als je net geboren bent: de eerste crisis is het afscheid van het zachte waterbedje waarop je lekker lag te dobberen in de veilige, warme baarmoeder. Daarbuiten is het namelijk koud! En tochtig! En beslist niet zacht en veilig! Die eerste crisis en hoe je moeder daarmee omgaat, leert je al hoe het er in de wereld aan toegaat. Je leert of er iemand is die snapt wat een ramp je net hebt ondergaan en dat dat geboren worden geen pretje is en die je daarom met zoveel mogelijk warmte en liefde probeert te omhullen als maar mogelijk is om je gerust te stellen. Of je leert dat het niet zo veilig is en je het allemaal in je eentje moet oplossen en begrijpen.

Vanaf de allereerste ademteug is het leven op aarde één aaneenschakeling van kansen om wijzer te worden en uitdagingen om te kiezen hoe je met die uitdaging omgaat. Leer je of negeer je? Voel je of vecht je? Kun je wat buiten je gebeurt verinnerlijken zodat je binnenwereld er door verrijkt wordt? Of projecteer je je ellende op die buitenwereld in de hoop dat het dan allemaal over gaat en het allemaal vanzelf beter wordt?

Nine-Star-Ki-Rode-Draad-Nina-Elshof-Feng-ShuiNine Star Ki – De Energetische Rode Draad in je Leven

Nine Star Ki gaat uit van de keuze voor het leerproces en probeert een handreiking te doen om dat leerproces beter te begrijpen. Het is eigenlijk een soort rode draad die het patroon laat zien dat in jouw unieke en persoonlijke gebruiksaanwijzing getekend staat. De gebruiksaanwijzing waarin staat wat jouw persoonlijke leertraject is en welke hulpmiddelen, talenten en vaardigheden je ter beschikking staan om alle uitdagingen het beste het hoofd te bieden.

Want naast dat het leven een leerproces is van vallen en opstaan, is het ook het toneel waarop je naar beste kunnen in een hoofdrol kunt schitteren. We hebben over het algemeen veel aandacht voor al dat gedoe en de niet leuke dingen van het leven. Daardoor wordt vergeten dat we al heel veel levens geleefd hebben en dus al heel veel dingen geleerd hebben. Als het goed is tenminste. 😉

[inlinetweet prefix=”‘” tweeter=”” suffix=”‘”]Nine Star Ki is een soort rode draad die het patroon laat zien dat in jouw unieke en persoonlijke gebruiksaanwijzing getekend staat.[/inlinetweet]

Leerprofiel

Je bent dus niet alleen geboren met een persoonlijk leerprofiel, maar ook met talenten en kwaliteiten die je al eerder verworven hebt. Naar mijn idee worden die vaak enorm onderschat. Je gaat naar school en daar moet je je conformeren aan wat er op dit moment cognitief van je verwacht wordt. Je wordt de maat genomen in de vorm van toetsen en rapportcijfers die slechts een miniem gebied van de vermogens waar je mee geboren wordt, beschrijven.

Er is geen school die een proefwerk heeft waarin je empathie getoetst wordt. Of je spirituele inzicht om maar wat te noemen. Terwijl dat vaardigheden zijn waar je levens lang op geoefend hebt om je die eigen te maken. Wie we als ziel zijn als we geboren worden, wordt volledig over het hoofd gezien! Alsof je niemand bent, een onbeschreven blad. Maar dat zijn we niet. Als we geboren worden zijn we alles wat we al eerder geweest zijn en we ooit zullen worden. En ja, onherkenbaar verpakt in Hollandse melkchocolade.

[inlinetweet prefix=”‘” tweeter=”” suffix=”‘”]Je bent niet alleen geboren met een persoonlijk leerprofiel, maar ook met talenten en kwaliteiten die je al eerder verworven hebt.[/inlinetweet]

Archetypische Basisvaardigheden

Veel van wat je te leren hebt in dit leven kun je categoriseren. Je kunt het opdelen in hoofdonderwerpen, in archetypische basisvaardigheden om het maar zo te noemen. Daarbij zijn details in eerste instantie minder van belang. Zo kun je leren zwemmen bijvoorbeeld en is het minder van belang of je de schoolslag aanleert of de borstcrawl, als je maar leert zwemmen.

Zodra je je verder ontwikkelt in het zwemmen kun je meer in detail treden en verschillende technieken aanleren. Je kunt zelfs leren om een specialist te worden in een bepaalde techniek en er Olympische medailles mee winnen. Dat vraagt wel om na het aanleren van de basisvaardigheid, verder te ontwikkelen. Door middel van focus, training en herhaald oefenen ontwikkel je je zo verder tot het gewenste Olympische niveau.

Negen Hoofdcategorieën

Het leven bestaat voor een groot deel uit het herkennen en verbeteren van je archetypische basisvaardigheden. Deze archetypische basisvaardigheden heeft Nine Star Ki onderverdeeld in negen hoofdcategorieën.

Hoe je omgaat met het verzorgen van je lichaam, inclusief het tot je nemen van voedsel bijvoorbeeld. Hoe je je verhoudt tot anderen en het sociale gedrag dat je daarbij ten toon spreidt. De wijze waarop je leert. Maar ook de mate waarin je bereid bent iets te willen leren door te verwerken wat je overkomt. Hoe je omgaat met je emoties en met die van anderen. Of en hoe je jezelf aan de buitenwereld laat zien. Welke plek je in wilt nemen in je familie. De vernieuwende impuls die je met je geboorte aan die familie geeft en de rol die de familie in je leven speelt. Je vermogen om anderen te laten meedelen in alles wat je verworven hebt.

Hoe je religie en spiritualiteit een plek in je leven geeft. Of juist kiest voor een focus op ratio en geld. En de mate waarin je het kind in jezelf kunt koesteren zonder kinds te worden. Net als bij het zwemmen is het in eerste instantie alleen van belang dat je de basisvaardigheid aanleert. Als je nooit leert om met je emoties om te gaan bijvoorbeeld, kan dat tot een behoorlijke handicap in je leven worden. Het is een basisvaardigheid die noodzakelijk is om je goed door het leven heen te kunnen bewegen. Als je het juist erg leuk vindt om met emoties om te gaan en je wilt je er verder in verdiepen. Misschien kun je je er wel in specialiseren en het tot therapeut schoppen. Dat kun je dan beschouwen als jouw persoonlijke variant op de Olympische medaille.

[inlinetweet prefix=”‘” tweeter=”” suffix=”‘”]Het leven bestaat voor een groot deel uit het herkennen en verbeteren van je archetypische basisvaardigheden.[/inlinetweet]

Differentiaties

Wat je in eerste instantie binnen het kader van die hoofdcategorieën kunt leren is voor iedereen gelijk. De wijze waarop je leert en hoe je je binnen zo’n categorie ontwikkelt is heel persoonlijk. Het is ook afhankelijk van hetgeen je door je omgeving wordt voorgeleefd én van de vaardigheden die je zelf al meebrengt uit een vorig leven. Hieruit ontstaan de differentiaties waardoor we als mensen allemaal zo verschillend zijn en tegelijkertijd toch ook zoveel overeenkomstige basiskenmerken bezitten. En het zijn deze differentiaties waarmee je zelf kleur geeft aan je leven.

Nine Star Ki Profiel

Goed, even terug naar die archetypische basisvaardigheden en de negen hoofdcategorieën zoals Nine Star Ki die hanteert. Het is namelijk niet zo dat je vanaf je geboorte meteen met die negen categorieën aan de slag moet. Welke wel voor jou persoonlijk van belang zijn, wordt weergegeven door het Nine Star Ki profiel. Dit profiel wordt berekend aan de hand van je geboortedatum en bevat drie cijfers. Elk van die cijfers verwijst naar een van de hoofdcategorieën. Over dit profiel lees je hier meer.

Het eerste cijfer wordt bepaald aan de hand van het jaar waarin je geboren bent. Tel hiervoor alle cijfers van het geboortejaar bij elkaar op. Blijf net zolang vereenvoudigen totdat er een getal onder de tien overblijft. Dus:

1959 = 1+9+5+9 = 24

24 = 2+4 = 6

Of:

1972 = 1+9+7+2 = 19

19 = 1+9 = 10

10 = 1+0 = 1

De uitkomst van deze optelling, het rode cijfer, trek je af van 11, dat is een gegeven.

Dus:

11 – 6 = 5

Of:

11 – 1 = 10

10 = 1+0 = 1

In de voorbeelden is de uitkomst het blauwe getal, in het eerste voorbeeld de 5, in het tweede voorbeeld de 1.

Als je geboren bent vóór 15 januari, moet je als jaar van geboorte, rekenen met het jaar voorafgaand aan je geboortejaar. Ben je bijvoorbeeld geboren op 5 januari 1961, dan is het rekenjaar dat je gebruikt het jaar 1960. Ben je geboren op 14 januari 1979, dan is het rekenjaar dat je gebruikt het jaar jaar 1978.

Voor iedereen die geboren is tussen 15 januari en 15 februari moet een tabel geraadpleegd worden. Als je in de comment je geboortedatum vermeld, zal ik het juiste cijfer voor je uitrekenen.

35 gedachten over “Nine Star Ki – De Energetische Rode Draad in je Leven”

  1. Hi Jeannette,
   Het is inderdaad mijn intentie je mee te nemen in de wereld van NineStarKi. Ik hoop dat het zo veel inzichten mag genereren!

 1. Moggu lieve Nina, na schoon schip en de naweeen hiervan (week geleden stond ik nog mijn zaak volledig te strippen op deze dag)……Tijd voor bezinning en nieuwe ronde, nieuwe kansen! Ben zo benieuwd wat het leven nog van mij wil <3
  Ik ga met je mee en mijn nummer is 1 "hoekánditookanders;)" We beginnen weer bij EEN <3
  Nú heb ik eindelijk tijd eens naar Zutphen te komen, wél beetje jammer dat je mijn zaak nooit hebt gezien, in levende lijve. Gelukkig via social media beetje indruk gekregen natuurlijk. Dat is voor jou genoeg Nina, jij ziet meer met je scherpe blik.
  Dikke knuf en tot snel, liefs MarTine <3

  1. Het afsluiten van het één, opent mogelijkheden voor het andere. Fijn dat je er zo positief in kunt staan! Weer beginnen met één. Mooi!
   Ik hoop van harte je hier in Zutphen een keer te mogen ontvangen.
   Veel liefs!!

   ps: stuur je me voor de zekerheid je geboortedatum even, dan kan ik hem even voor je checken.

  1. Dag Cynthia,
   Dank je. En het wordt nog interessanter!
   Jouw eerste getal is 4. Uitleg volgt vanzelf in het blog.

 2. Hoi Nina,

  Bedankt voor je nieuwsbrief, erg interessant allemaal! Het raakt precies waar ik me nu in het verdiepen ben!

  Mijn geboortedatum is 17 januari 1965. Graag je advies.

  Bedankt, Jeannet Bos

  1. Dag Jeannet,
   Dank je. Blij dat het aansluit bij wat je aan het doen bent.
   Jouw eerste getal is 9. Uitleg volgt uiteraard in mijn blogs.

 3. Goedemorgen Nina,

  Erg interessant!! Ik kan wel wat inzicht in bepaalde situaties gebruiken haha.
  Mijn geboortedatum is 08-10-1973. Fijn dat je mijn cijfer wil berekenen!
  Groetjes en bedankt!

  1. Dag Nancy,
   Dank je, fijn dat het je interesseert!
   Jouw eerste getal is 1, van 1-water. Dit element zal ik in mijn volgende blog kort toelichten.

 4. Dag Nina,

  Met grote belangstelling volg ik je nieuwsbrieven en pluis deze helemaal uit. Ik vind ze zo interessant ook al begrijp ik de materie niet altijd. Ligt misschien aan mijn leeftijd en twijfel soms of ik bij je doelgroep hoor. Mag ik je vragen wat mijn getal is?
  Mijn geboortedatum is 07-05-1946.
  Ben zeer benieuwd en dank je bij voorbaat voor je moeite!

  1. Dag Annie,
   Dank je wel voor je belangstelling. Fijn dat je de nieuwsbrieven en blogs zo interessant vindt. Ik hoop dat gaandeweg je toch wat meer inzicht zult krijgen in de materie.
   Jouw eerste getal is 9-vuur.
   En graag gedaan hoor!
   Hartelijke groet,
   Nina

 5. Pingback: LuniSolair eert het vrouwelijke - Feng Shui by Nina

 6. Hai Nina, super interessant allemaal. ik volg je op de voet!
  Mijn geboortedatum is 24-01-1963
  Groetjes, Els

 7. Imke van der Kooij

  Goedemiddag Nina, Prachtige website met veel informatie. Ik lees het graag en ben blij met je nieuwsbrieven.
  Ik komt er niet goed uit met het berekenen van mijn Nine Star Ki getallen. Ik ben geboren op 31-01-1960. Kun en wil je mij s.v.p. helpen met de berekening?
  Alvast hartelijk bedankt,

  M.vr.gr. Imke

  1. Dag Imke,
   Dank je wel voor je complimenten! Ik vind het ontzettend fijn om informatie over mijn werk, over Feng Shui en Nine Star Ki te delen met anderen. Dus dan is het fijn om te lezen dat je er blij mee bent.
   Jouw Nine Star Ki profiel is 5-9-1. Dat wil zeggen 5-aarde, 9-vuur, 1-water.
   Hartelijke groet, Nina

 8. Hallo Nina, ik heb dit vandaag pas ontdekt, en wat vind ik dit interessant zeg!
  Mijn geboortedatum is 05-02-1970.
  Klopt het dat mijn profiel hout 3 is?

  Lieve groet,

  Angelique

  1. Dag Angelique,
   Er valt in de wereld van Nine Star Ki veel te ontdekken! Heb je al gezien dat ik elke maand een blog schrijf over de Nine Star Ki energie van de volle maan? Die lees je hier. En elk jaar schrijf ik de tendensen op van wat het nieuwe jaar in petto heeft, dat vind je hier.

   Wat jouw persoonlijke Nine Star Ki profiel betreft, dat is 3-5-3 oftewel 3-hout, 5-aarde, 3-hout.
   Hartelijke groet, Nina

 9. Miranda Molhoek

  Hoi! Ik ben heel benieuwd maar een begin februari kind. Wil je in jouw tabel kijken? 5 februari 1978
  Dank je wel!

 10. dank voor je inzichfen Nina
  Mijn geboortedatum is 2 juni 1960 om 16.00 uur smiddags.
  Klopt het dat mijn getal dan 4 is?

 11. Hallo, mijn geboorte datum is 10-02-1971, zou u deze voor mij kunnen uitrekenen, want ik had begrepen dat er voor deze periode een tabel geraadpleegd moet worden voor de juiste energetische geboortejaar of ik kon het hier vermelden,
  alvast bedankt!
  gr Laura

  1. Dag Laura, dan is het eerste getal (het jaargetal zoals we dat noemen) van je Nine Star Ki profiel, 2-aarde. Je hele profiel is zelfs 2-2-5. De energetische invloed van het Nine Star Ki profiel van de volle maan van november met z’n twee 2-aarde’s op jou is dan ook groot.
   Hartelijke groet, Nina

 12. Eunice Koppers

  Goedemiddag Nina,
  Heel boeiend deze materie van het geboortedag. Ooit eerder met de trillingswaarde van het getal kennis gemaakt. Daarin mijn geboortedag berekend. Ik ben benieuwd of hier enige overeenkomst bestaat met Nine Star Ki.
  Mijn geboortedag/jaar is: 30-04-1950 opgeteld komt ik op 22 = 4
  In de trillingswaarde van de getallen zijn 11 en 22 meestergetallen die je nog dient te verkleinen.
  Hoe kijk jij hiernaar wat is mijn geboortegetal volgens jou?

  Warme hartegroet,
  Eunice

  1. Hi Eunice, dank je. Ja, dat is het ook. Ik vind het fantastisch om mee te werken! Numerologie is een heel andere benadering dan waar Nine Star Ki mee werkt en niet te vergelijken met elkaar, omdat Nine Star Ki zich richt op de stand van sterren ten tijde van je geboorte. Dat is een andere oriëntatie dan op de trillingswaarde van een getal.
   Harte groet, Nina

  1. Dag Freddy, het getal 11 ontstaat vanuit het gemiddelde van de 10 Hemelse Stammen en 12 Aardse Takken. Dat zijn de invloeden waar we als mens hier op aarde aan blootgesteld worden, je zou kunnen zeggen dat het de ritmes zijn van hemel en aarde, die in ons hun beslag krijgen. Het is een beetje technisch en het voert te ver om hier een hele verhandeling over dit thema te houden, maar die 11 is dus een gegeven. Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *