Time-Map 2016: Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van Juli

Het Nine Star Ki profiel van de volle maan van vandaag is die van de man-on-a-mission. De kracht daarvan is voor iedereen voelbaar. Het biedt de mogelijkheid de extra dimensie die een dergelijk profiel te bieden heeft, toe te voegen aan je eigen energetische structuur.

20 juli 2016 – 00:58 in Steenbok

Het Nine Star Ki profiel van vandaag is: 2 – 6 – 1. Haar kenmerken zijn om te leren van ervaringen en om dingen te manifesteren (2-aarde) vanuit het vermogen heldere en duidelijke keuzes te maken en richting te kiezen (6-metaal middelste positie) waardoor zuivering op het diepste niveau, zowel van jezelf als van het collectief onbewuste, kan plaatsvinden.

De vorige volle maan was al een bijzondere. Het was een moment waarop het licht van de volle maan dat de aarde overspoelde, samen viel met het licht van het zomersolstitium, de zomerzonnewende. Ook deze volle maan heeft bijzondere kenmerken. Het Nine Star Ki profiel dat hierbij hoort is dat van een man-on-a-mission. Daarnaast zorgen de planeten standen rondom de volle maan voor een bijzonder gestrest profiel dat in de afgelopen 500 jaar slechts één keer eerder voorkwam: in januari 1933 toen Hitler benoemd werd tot kanselier van Duitsland.

Fire-Dragon-Nina-Elshof-Feng-Shui

Het is zomer, het is warm en emoties raken makkelijk oververhit. Voeg daaraan de dans van de vuurdraak toe die met zijn hete, allesverzengende adem en woest zwiepende staart een spoor van dood, angst en verderf over de wereld trekt en je hebt een scenario waarin we hele domme, hele foute keuzes kunnen maken. Met name ingegeven door angst; de slechtste raadgever ever!

Angst wordt in het Nine Star Ki profiel vertegenwoordigd door het element 1-water in de derde positie. Het is het water dat niet alleen angst en emoties representeert, maar ook ‘het volk’ en het onbewuste, zowel van het collectief als dat van onszelf. In het diepe, donkere water houden zaken zich verborgen die we met ons dagbewustzijn maar moeilijk kunnen hanteren en die we maar wat graag, net als in de periode die volgde op Hitler’s benoeming, op anderen projecteren. Toen waren het de Joden die gedemoniseerd werden en die alle schuld van alle ellende in de schoenen geschoven kregen. Nu zien we een neiging ontstaan hetzelfde te doen in de richting van immigranten, asielzoekers, moslims en al die andere mensen waar we ons niet mee verbonden voelen.

Ja, we zijn niet allemaal hetzelfde. En nee, we zijn niet allemaal anders. We zijn mensen. We behoren tot één soort. We maken deel uit van hetzelfde enorm grote gezin (2-aarde) en zoals in ieder gezin zijn er leiders die als een vader en moeder de structuur van het gezin bepalen. En er zijn kinderen die moeten leren wat er te leren valt en die opgevoed moeten worden en gevormd moeten worden naar de idealen van de vader en de moeder. Vaders en moeders vertegenwoordigen per definitie echter ook waardes en waarheden die de gevestigde orde gevestigd houden, die de stabiliteit stabiliseren en die de macht daar houden waar hij nu is.

Dit Nine Star Ki profiel gaat enerzijds over de macht die de leiders in de rol van onze ouders (2-aarde en 6-metaal) hebben over de volgers, het volk (1-water), over ons. Het is een strijd tussen wat zich in de buitenwereld aan ons opdringt; 2-aarde en 6-metaal willen graag voor je bepalen in welke vorm ze je zien en welke regels je moet volgen enerzijds, en met wat je zelf, wat jouw ziel, ten diepste zou willen (1-water) anderzijds.

Om die vraag goed te kunnen beantwoorden is het belangrijk vooral naar de kwaliteit van het water element te kijken, omdat, zoals ik hierboven al schreef, in het water ook de grootste trauma’s en diepste angsten verborgen liggen. Ze liggen als Jaws op de loer om je vast te grijpen en onder water te trekken en te vermorzelen tussen hun enorme kaken om hun onstilbare honger naar bevestiging en erkenning te stillen.

Het water echter houdt ook je allergrootste talenten voor je verborgen die als schatten op de zeebodem op ontdekking wachten. Alles wat voor ontdekking nodig is, is je bereidheid in het diepe te duiken en de monsters die je tegenkomt op weg naar je schat, te zien en te erkennen als waardevolle onderdelen van jezelf. Ze hebben een functie! Ze hebben je ooit beschermd in een situatie die je op dat moment niet kon hanteren. Ze hebben ervoor gezorgd dat je emotioneel kon overleven en door kon gaan. Zij lieten hun tanden zien op een moment dat jij dat zelf niet kon. Ze verdienen je respect en aandacht. Dat is de enige manier om hen te temmen waardoor je jezelf een ongehinderde toegang tot de schatkisten vol moois en fraais kunt garanderen.

Op persoonlijk niveau is dat een hele klus. Op globaal niveau vergt het een immense inspanning!

Zijn we als mensheid voldoende geëvolueerd, hebben we voldoende van het verleden geleerd (2-aarde) om nu, in de huidige situatie andere keuzes te maken en een andere richting te kiezen (6-metaal)? We kunnen van anderen niet verwachten dat zij het duistere water van het collectief onbewuste induiken om daar de globale monsters te temmen. Dat kunnen we alleen voor onszelf besluiten. Daar komt de andere, bijzondere kwaliteit van het Nine Star Ki profiel van deze volle maan om de hoek kijken; die van de man-on-a-mission. Het Nine Star Ki profiel is er een waarin zich namelijk een energetisch patroon aftekent dat een geoefend oog vraagt om te herkennen. Het is een profiel dat afgunst maar ook angst oproept vanwege de grootsheid die het aanreikt en de eindeloze verantwoordelijkheden die erbij horen. Het is een profiel waar slechts enkelen mee geboren zijn.

Deze volle maan echter, biedt je voor een moment in de tijd toegang tot de energetische voordelen van dit profiel: je kunt nu besluiten om te gaan staan voor een leven in dienst van het leven, om je leven te wijden aan het manifesteren van een bezielde en volwassener versie van jezelf, om een missie te volgen die groter is dan jijzelf. Op die manier kun je actief de rol innemen als krachtige initiatiefnemer van verandering, kun je gaan staan voor waardes die anderen geen kwaad doen, waardes die geen gevaar vormen voor de wereld, waardes die bijdragen aan het vormen van een betere wereld, een wereld zonder geweld, haat en schijn-heiligheid.

Zo’n prachtig mooi profiel met al z’n voordelen, kent echter ook de verplichting om de verantwoordelijkheden die daarbij horen en waar menigeen voor weg zou vluchten, op je te nemen. Het begint met het jezelf kennen, verantwoording nemen voor wie je bent, het je in de onderwater wereld durven begeven en het onder ogen zien van je eigen monsterlijke angsten en trauma’s, en het vervolgens kunnen zien en uitdrukken van jezelf in pure liefde. Het vraagt je om de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen oneindige kracht en innerlijke wijsheid. Het vraagt om het ten toon spreiden van moed, het enige juiste antwoord op angst. Het vraagt je om zelf een leider te worden die een voorbeeld is voor anderen. Een leider die de goedheid en de positieve energie die in ieder van ons aanwezig is ankert en die altijd, onder alle omstandigheden, ook als er iemand voorkruipt bij de kassa of de laatste parkeerplaats inneemt, bereid is om zich op die goedheid en positieve energie te focussen.

Alleen dan kan de greep waarin de collectieve angst ons gevangen houdt, zijn macht over ons verliezen. Alleen zo vinden we een weg uit deze chaos. Alleen zo kunnen we laten zien dat we geleerd hebben van het verleden en dat we bereid zijn het dit keer anders te doen!

4 gedachten over “Time-Map 2016: Nine Star Ki profiel van de Volle Maan van Juli”

  1. Hoi Nina, dit spreekt me ook enorm aan. Ik ben geboren 2 januari 64 rond 8.30, waarschijnlijk iets vroeger. Wat zegt dit dan voor mij?

    1. Hi Hilde,
      Vanaf nu publiceer ik elke week een blog over NineStarKi, zodat langzamerhand duidelijk wordt wat de Volle Maan blogs voor jou persoonlijk kunnen betekenen. Als je het leuk vindt kun je je op deze blogs abonneren. Dan ontvang je automatisch bericht als er een nieuw artikel geplaatst is. Overigens is jouw eerste NineStarKi getal 1-water.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: