Jij bent het medium. De opkomst van een nieuw tijdperk

medium, nieuw tijdperk, aquarius

‘Wat er nu van ons gevraagd wordt is het overwinnen van de lagere niveau’s van bewustzijn. Die niveaus die ons vanuit die onzichtbare werkelijkheid in hun greep houden ten behoeve van eigen gewin.

Dat vraagt dat jij en ik bewust de keuze moeten maken ons te verbinden met die onzichtbare werkelijkheid en onze verantwoording moeten nemen voor wat we aantreffen.

Het vraagt ook dat we verantwoording nemen door moreel gewogen besluiten te nemen waar besef voor het geheel en de samenhang der dingen blijkt. Besluiten die niet leiden tot meer likes, of meer volgers, of meer geld. Maar die helpen om op een passende en bescheiden manier, maar ook zonder terughoudendheid!, die onzichtbare wereld te gaan ontdekken en er mee te leren werken.

Met vallen en opstaan, want laten we wel wezen, we hebben nog een hoop te leren voor we onze creatie-kracht met full-power in kunnen gaan zetten. En let wel, we hoeven het niet alleen te doen!(…) Weet dat hoe meer mens jij wordt, hoe minder onmenselijk de ander kan blijven.’ uit deel drie van De opkomst van een nieuw tijdperk; de hemel is hier.

Nu zijn we inmiddels aanbeland in een nieuw tijdperk.

De spreekwoordelijke zon van Aquarius is boven de horizon verschenen. En alhoewel het nog steeds schemerig is, en de zon nog lang niet vol en hoog aan het firmament staat, kan er toch al een ander licht geworpen worden op wat eerder nog ongrijpbaar was. En denk niet dat dat iets is van recente datum!

Naast de schimmige schemerfiguren die op laag-bij-de-grondse wijze aan de haal zijn gegaan met alle prachtige, nieuwe mogelijkheden. Zijn er ook mensen die al zestig jaar of langer, bezig zijn geweest om de wereld op een positieve manier voor te bereiden op het verbinden met de onwerkelijke werkelijkheid; de wereld achter de tastbare werkelijkheid, die hemel op aarde. Dat zijn mensen die dat concreet hebben gemaakt op een bewuste en lichte manier en vooral ook door het voor te leven.

Dankzij die mensen die het concreet hebben gemaakt is het bewustzijnslicht steeds helderder gaan schijnen.

Eckhart Tolle is zo iemand. Maar ook C.G. Jung, Rupert Sheldrake, Swami Vivekananda (die yoga naar het Westen bracht), Jed McKenna, Madame Blavatsky, Rudolf Steiner en James Redfield zijn mensen die elk op hun eigen manier kennis over de wereld achter de tastbare werkelijkheid voor ons toegankelijk hebben gemaakt. Er zijn natuurlijk nog veel en veel meer mensen die dat gedaan hebben. Pim van Lommel heeft een gouden inkijk gegeven in het leven na de dood met zijn boek ‘Eindeloos Bewustzijn’. Het zeer serieuze en wetenschappelijke onderzoek van Jim B. Tucker naar reïncarnatie en herinneringen aan vorige levens, heeft dit onderwerp ook bij neurologen onder de aandacht gebracht en op de kaart gezet.

Het zijn mensen die ervoor gekozen hebben om de veiligheid van het midden en van een gekend bestaan te verlaten.

En aan de rand van dat bestaan, van een cultuur, van een denkwijze, over bestaande grenzen heen te kijken en de onwerkelijke werkelijkheid op het grensvlak van hier en daar te onderzoeken. Het zijn die overgangsgebieden waar de sjamaan woont en zijn werk doet, de wijze zijn woorden formuleert, de yogi zijn boom vindt en de heks haar heling inhoud geeft. Maar dat niet alleen; wat zij daar hebben gevonden geven ze terug aan de wereld en aan de mensen.

Op het grensvlak tussen oud en nieuw, tussen water en land, bos en weide, hemel en aarde, nacht en dag zijn prachtige dingen te ontdekken. Maar om die te zoeken èn te vinden is de moed nodig om te breken met wat je kent en om je op onzeker terrein te begeven.

Yoga, droomwerk, regressie therapie, analytische psychologie, Ayurvedische technieken, meditatie, Feng Shui, Nine Star Ki,

morfische resonantie. Het zijn technieken en handvatten die beschikbaar zijn gekomen doordat er mensen zijn geweest die in het grensgebied zijn gaan wonen.

Dit zijn mensen die bewust privileges hebben geweigerd om onafhankelijk te kunnen blijven. Ze hadden lang geen status en geen politieke of wereldlijke macht. Zij waren de gekkies, de ‘bijzonderen’, de ‘aparten’ die zich bezighielden met wat voor het gros van de mensen nog onwerkelijk en ongrijpbaar was. Zij werden lang slechts door een kleine groep mensen begrepen en gewaardeerd. Deze mensen zijn de pioniers van deze nieuwe tijd; ze zijn de breekijzers van de oude tijd. Zij zijn het die ons nu kunnen laten zien hoe het anders kan: zij leven dat al veel langer dan deze omslagjaren 2020 en 2021.

Wij moeten nu de moed opbrengen om niet alleen deze overgangsgebieden te betreden, maar ook om deze mensen te ontmoeten.

Zij zijn het die kunnen helpen om vertrouwd te worden met de wereld van het onbekende. Zij kunnen ons gidsen en de weg wijzen in een schemergebied waarin wij nog stekeblind zijn. Het afgelopen jaar hebben ook wij noodgedwongen het midden van ons persoonlijke gekende bestaan moeten verlaten. Als het goed is hebben we geleerd wat echt is en waarde heeft, en wat niet. We zijn door een krachtige kosmische stuwing naar de randen, de overgangsgebieden geduwd van het leven en de samenleving die we gecreëerd hadden.

Nu staan we op de grens, aan een rand en als we goed kijken, ergens tussenin. Vallen we in het diepe of kunnen we beide werelden in een harmonische ontmoeting in onszelf laten wonen?

 

De pioniers van deze nieuwe tijd hebben heel concrete en praktische handvatten ontwikkeld.

Zij hebben handreikingen gedaan om je met die wereld achter de werkelijkheid kennis te laten maken en je te leren hoe je je ermee kunt verbinden zodat je er mee kunt werken. Het zijn deze technieken die die wereld voor je ontsluiten en hanteerbaar maken.

Deze pioniers leren je in die wereld te navigeren zonder jezelf of de aarde uit het oog te verliezen. Want op het kweken van fluffy-bunnies zit niemand te wachten!

Zij leren je op het grensvlak, in het overgangsgebied tussen hemel en aarde, je mannetje te staan en vertrouwd te worden met wat beide werelden te bieden hebben.

Ze leren je om jezelf te zien als mens die als intermediair tussen hemel en aarde, beiden met elkaar verbindt.

Ze leren je te zien dat je het medium bent waarin hemel en aarde samenkomen, waarin yang en yin elkaar vinden, waarin het hoofd en het hart samen een nieuwe weg inslaan.

2021 Vraagt daarom van je om op het scherp van de snede enkel dat te doen dat zuiver en integer is.

Om het laag niveau van puur eigenbelang, om je heen en in jezelf, te overstijgen.

Om jezelf te overwinnen en keuzes te maken met je hoofd die getoetst worden aan de integriteit van je hart. Want hoe meer mens jij wordt, hoe minder onmenselijk de ander kan blijven.

Welkom in het veld.

In de wereld, de werkelijkheid achter de tastbare werkelijkheid. Welkom in de wereld waarin gedachten manifest kunnen worden.

 

Ik ben heel benieuwd wat mijn schrijven bij je oproept en losmaakt.

Doe mee aan het gesprek en deel het in de reacties hieronder. Ik vind het leuk om van je te horen en samen leren we van elkaar!

Nina

 


Lees ook;

deel 1; De opkomst van een nieuw tijdperk

deel 2; Welkom in het veld

deel 3; De Hemel is hier


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

14 gedachten over “Jij bent het medium. De opkomst van een nieuw tijdperk”

 1. Dit raakt me Nina, heb me altijd anders gevoeld.
  De laatste maanden valt alles samen van wat ik geleerd heb in mijn leven. Ga nu doen wat ik wil en waarvoor ik hier ben. Volg mijn gevoel meer dan ooit, en wat stroomt het hierdoor.
  Beiden kanten zijn zo voelbaar, de struggel en het stromende. Geeft wisselende gevoelens en emoties. Voel dat er zoveel gebeurd en zie het ook in de wereld.
  Heb vaak ook idd het idee dat ik het allemaal van een afstand bekijk. Bedankt voor je blogs ze zijn zo verhelderend en duidelijk.
  Liefs Chantal

  1. Hi Chantal, Welkom bij de club zou ik zeggen. “Here’s to the crazy ones. Proost op de gekken. De buitenbeentjes. De rebellen. De onruststokers. Degenen die niet op hun plaats zijn. Degenen die dingen anders zien. Zij zijn niet gek op regels. En ze hebben geen respect voor status quo. Je kunt ze citeren, het met ze oneens zijn, ze verheerlijken of kwaad over ze spreken. Zo’n beetje het enige dat je niet met hen kunt doen, is ze negeren. Omdat zij dingen veranderen. Zij brengen het menselijk ras vooruit. En terwijl sommigen ze zullen beschouwen als de gekken, zien wij genieën. Omdat mensen die zo gek zijn om te denken dat zij de wereld kunnen veranderen… degenen zijn die het doen. Think different (niet Think differently, maar different, als in Think Beauty) is Apples reclameslogan uit 1997”
   Het mooie is dat je eigenlijk niet op zoek hoeft naar wat je hier te doen hebt, als je gewoon bent die je behoort te zijn. Dan komt dat doen vanzelf. Harte groet, Nina

 2. Dag Nina, waar háál je jouw woorden vandaan? Fantastisch! Afgelopen zondag en zojuist FB live van vandaag beleefd.
  Zie je zelf nog wel wat je dit jaar al gegeven hebt? Ik heb bijna moeite om je bij te houden
  Hartelijke groet
  Astrid

  1. Hi Astrid, Hihi, tja, uhm. Daar heb ik geen woorden voor. :D. Ja, er is al veel geproduceerd dit jaar, dat realiseer ik me wel. En we zijn nog niet eens door de eerste maand heen. Dus ja, je kunt dit jaar nog meer van me verwachten. Stay tuned zou ik zeggen. Overigens bepaal je zelf het tempo hè. Je kunt me ook ‘uit’ zetten. 🙂 Ben wel benieuwd wat al die woorden bij je teweeg brengen. Zou je daar iets over willen zeggen? Harte groet, Nina

 3. Mede dankzij jouw interpretaties en aanmoediging ben ik gaan schrijven over mijn proces van het afgelopen jaar. Om het voor mezelf helder te krijgen, er woorden aan te geven, de inzichten steeds verder in te laten dalen, begrip te krijgen voor hoe het werkt en dat het allemaal bij mij begint. En ervoor te gaan staan, open en kwetsbaar, door het te delen op fb. Mijn allereerste zoommeeting van gisteren was eerst spannend, en uiteindelijk een fijne ervaring door het contact en de uitwisseling. Hartelijk dank!

  1. Hi Sonja, Dat is tof zeg! Dit is het, wat je nu doet. Gaan staan voor wie je bent, inclusief je kennis, je ervaringen, je vragen en onzekerheden, en dat delen zodat een ander er iets mee kan. Bijvoorbeeld het verder brengen, in ontwikkeling, of in het delen met weer anderen. Deel je hier wat het je oplevert? Ik ben benieuwd namelijk. Harte groet, Nina

 4. O wat geeft dit steun en vertrouwen op de goede weg te zijn! Dankjewel nina!
  Zuiverheid is wat mijn gids benadrukte de afgelopen dagen.. en naar buiten durven treden met de connectie die ik maak met de ongeziene wereld.

  1. Hi Joyce, Fijn dat je zo enthousiast bent over wat ik geschreven heb en dat het je vertrouwen geeft. Neemt niet weg dat we wel in een proces zitten waarin we nog heel erg wakker moeten blijven over wat er om ons heen gebeurt hoor. Zuiverheid en waarachtigheid vormen daarin een goede leidraad. Herken jij dat ook?
   Harte groet, Nina

 5. Ok,
  Elke keer dat ik denk dat ik geen bevestiging meer nodig heb verschijnt er weer iets op mn pad.
  Hoe dan?
  De juiste woorden op het juiste moment zicht en voelbaar.
  Dank je wel!
  Harte groet Carola

  1. Hi Carola, Volgens mij blijven we leren, raken we nooit uitgeleerd. Althans, dat is hoe ik het ervaar. Dan lees je weer iets, of ziet iets, of iemand zegt iets tegen je waardoor er ineens weer nieuwe inzichten ontstaan. Maakt mij altijd heel blij. En het maakt me blij als anderen daar ook blij van worden. Dank je wel.
   Harte groet, Nina

 6. Hebben wordt Zijn en dat is Fijn en eind aan de Pijn. Iedere dag opnieuw nieuwe ronde nieuwe kansen in een wereld vol Genoeg. Dat is voor mij de hemel op aarde. Genieten de sleutel tot Geluk. Adem in, adem uit. Er is altijd een weg. Bewustwordingsproces gaat vanzelf, kost wel Tijd, voor de een meer dan voor de ander. Inspiratie helpt, motivatie nog meer en alles combineren leidt tot inzicht is mijn ervaring . Vibraties, energie en informatie leidt naar Balans in ieders Leven, geeft rust. Ben blij dat steeds meer jongeren aan yoga etc. doen. Alles komt goed, alles komt altijd goed als je leeft in het Nu. Dank je wel Nina voor je verhelderende blogs.

  1. Hi Marga, ha, wat mooi wat je schrijft: hebben wordt zijn! Zo ervaar ik het ook. En ja, alles komt goed, maar dat betekent niet dat je lui achterover kunt leunen om af te wachten wat er gebeurt. Naar mijn idee is een innerlijke, actieve onderzoekshouding ook belangrijk. Dat voorkomt dat je ongemerkt meegesleept wordt in het narratief van iemand anders.
   Harte groet, Nina

   1. Hi NIna,

    Dank je wel voor je antwoord. Klopt, mijn ervaring is dat als je je talenten en ervaring kunt benutten je daar energie van krijgt en er vanzelf dingen op je pad komen. De richting bepaalt iedereen zelf. Balans daar gaat het om is mijn ervaring.
    hartelijke groet, Marga

    1. Hi Marga, het heen en weer bewegen tussen wat je voelt en wilt enerzijds, en wat zich aandient anderzijds is een ware pas de deux. Zonder dat wat zich aandient wordt het tenslotte allemaal maar saai. 😀
     Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: