Welkom in het veld. De opkomst van een nieuw tijdperk.

tijdperk, welkom, veld

In deel 1 van De opkomst van een nieuw tijdperk eindig ik met: ‘Wat heeft dat nu te maken met de werkelijkheid achter de tastbare werkelijkheid? Het is precies die overgang, van het ene naar het andere tijdperk, die die onzichtbare wereld achter de tastbare werkelijkheid zichtbaar begint te maken. Het licht van een nieuw tijdperk maakt dingen zichtbaar die er al wel waren maar die alleen de nachtdieren konden zien. Wij konden dat met onze fysieke ogen nog niet zien. Maar dat gaat nu veranderen.’ In het diepe duister ben je stekeblind. Maar als het begint te schemeren wordt zichtbaar wat de nacht verborgen hield.

Stap voor stap hebben we voorzichtig kennisgemaakt met een wereld achter de tastbare werkelijkheid.

Een wereld die onwerkelijk is en toch ook weer niet. Die kennismaking is eigenlijk op een heel concrete manier tot stand gekomen. Ik kan het woord ‘link’ schrijven en dat betekent dan iets. Bijvoorbeeld dat iets gevaarlijk is, of dat er sprake is van een verbinding. Tegelijkertijd is het inmiddels normaal geworden en hebben we onbewust geaccepteerd dat dat woordje je door middel van een klik óp dat woord, je naar een ander verhaal, een andere website, een andere wereld brengt. Daarmee is dat woordje ‘link’ de toegang geworden tot een andere werkelijkheid die achter dat woordje verborgen ligt.

Ongemerkt zijn er meer van dat soort, inmiddels, algemeen geaccepteerde veranderingen onze tastbare werkelijkheid binnengeslopen.

De wereld áchter een website is die van de cookies en algoritmes die onzichtbaar aanwezig zijn en op afstand hun werk doen en waarvan het resultaat vervolgens weer concreet zichtbaar wordt op ons scherm.

Nooit eerder was er zoveel overtuigend bewijs dat een virtuele werkelijkheid niet nep en ongrijpbaar is, maar een overheersend en ingrijpend effect heeft op de werkelijkheid waar we ons fysiek in bevinden.

Sterker nog, die virtuele werkelijkheid is zo echt dat ze zich laat vertalen in klinkende munt of in agressief misbruik.

Tijdens de opkomst van een nieuw tijdperk, is er ook het moment van schemering.

De nacht is nog niet helemaal geweken, de zon is nog niet helemaal zichtbaar. De werkelijkheid achter de tastbare werkelijkheid bevindt zich in een tussenfase van zichtbaar worden en is daarom nog schimmig. In deze schemerfase zijn het helaas de schaduwfiguren, de schaduwen die in de wereld van de nacht en in de wereld van het onbewuste wonen, die als eerste aan de haal gaan met wat zich aandient. Het zijn figuren die gedreven worden door een lager niveau van bewustzijn en werkzaam zijn in een wereld waar nog weinig licht aanwezig is. Het dark web is daar een zeer schokkend en expliciet voorbeeld van.

Maar het is dus ook de schimmige wereld van de cookies en algoritmes die je gedrag vastleggen en exploitabel maken.

Sinds de opkomst van de digitaliseren zijn we dat aan den lijve gaan ondervinden. Digitale surveillance is schering en inslag. Spoof mails en phishing zijn eerder regel dan uitzondering geworden. En ook de privacy-schendende houding van menig algoritme is een ongewenste bijkomstigheid waarvan het financiële resultaat in de zakken van slechts enkelen terecht komt.

In de aanloop van de komst van een nieuw tijdperk hebben we heel naïef de opkomst van digitalisering omarmt.

Maar we zijn vergeten zaken als integriteit en ethiek in beschouwing te nemen. Nu de onwerkelijke werkelijkheid van een digitale overheersing en de ‘Big Brother is Watching You’ waarschuwing van George Orwell werkelijkheid is geworden, worden we gedwongen deze onwerkelijkheid serieus te nemen. We worden gedwongen onze verantwoording te nemen voor wat we onbewust gecreëerd hebben en hebben laten gebeuren. We worden gedwongen verantwoording te nemen voor een onwerkelijke werkelijkheid.

Het is niet langer mogelijk om weg te kijken en te doen alsof de wereld achter de tastbare werkelijkheid niet bestaat.

Alsof we niet van alle kanten in de gaten gehouden worden.

De eerste stappen in die onwerkelijke werkelijkheid zijn nog steeds sterk verbonden met onze concrete en tastbare werkelijkheid.

Met andere woorden: je moet een concrete en fysieke handeling verrichten door bijvoorbeeld met je muis dat woordje ‘link’ aan te klikken. Of door een zoekopdracht in te voeren, of via je bonuskaart je koopgedrag te laten registreren, om die andere werkelijkheid te ontsluiten of te activeren. Er bestaat een sterke verwantschap tussen oorzaak en gevolg die je ook kunt herleiden. Ook al weet je niet precies wat er ‘achter de schermen’ gebeurt.

Dit alles vormt eigenlijk de eerste onhandige poging om grip te krijgen op het ongrijpbare.

Houvast te krijgen op iets waar je eigenlijk niet de grip op kunt uitoefenen zoals je gewend bent wanneer je een appel pakt of een spijker in de muur slaat. Maar langzamerhand leren we het te begrijpen. De een wat sneller dan de ander. De ontwikkeling van het world wide web en alle digitale verbindingen die van daaruit gelegd zijn en worden, vormen daarom een logische fase in de ontwikkeling van de mens waarin we van het ene naar het volgende tijdperk evolueren.

Dit volgende tijdperk, van Aquarius, is het tijdperk van het in verbinding zijn met alle denkbare realiteiten.

En het beter leren begrijpen hoe energie, materie en psyche verbonden zijn en op elkaar inwerken. Het gaat daarbij ook over realiteiten, werkelijkheden dus, waarvan we denken dat die nu niet bestaan. Zoals de wereld van de ziel en de etherische wereld waarin alle levende wezens met elkaar kunnen communiceren en met elkaar verbonden zijn. Maar dus ook die wereld, die nu nog schemerig is en waar onze persoonlijke en collectieve schaduwen wonen. Zoals in het individueel en collectief onbewuste.

Het leren werken met en in een digitale en virtuele werkelijkheid hoort bij de lessen die we te leren hebben.

De digitale wereld reikt vingeroefeningen aan voordat we aan het echte werk gaan beginnen. We mogen nu nog even klunzen met die algoritmes. Zodat we leren om integer te handelen en om integere keuzes te maken. En om de gevolgen van die handelingen te ervaren.

Als je je wens voor een nieuwe tv om zet in een online zoekopdracht is de kans heel groot dat je vervolgens een bombardement van advertenties en spam over je heen krijgt. Zelfs als je daar niet om gevraagd hebt. Je intentie, je wens, wordt uitgezet in die digitale, onzichtbare werkelijkheid, maar komt via je scherm weer bij je terug. Dit is een onschuldig oefenen in oorzaak en gevolg. Het wordt al anders als je op zoek bent naar een nieuwe relatie. Nu kun je online nog iemand van je scherm swipen. Dat wordt anders als je in staat bent om echt iemand in je leven en op je bank te manifesteren, die je vervolgens weer van die bank af moet zien te krijgen als die niet bevalt.

Dankzij de ogenschijnlijk onwerkelijke werkelijkheid van de digitale wereld kan, weliswaar nog onbewust, het besef indalen dat we meer zijn dan enkel het fysieke lijf waar we in rond wandelen.

Het is bijna voor iedereen al normaal geworden te beseffen dat je een digitale persoonlijkheid hebt die zelfs kan blijven bestaan als je fysieke lichaam overleden is. De stap naar het besef dat je meer bent dan alleen je fysieke lichaam, dat er een energieveld is, een ziel, wordt daarmee kleiner gemaakt.

De volgende stap is het besef dat je met dat energieveld, met die ziel, niet alleen de werkelijkheid achter de tastbare werkelijkheid in beeld kunt krijgen. Maar ook dat je daarmee creatie kracht ter beschikking krijgt. De volgende stap is dat je je ervan bewust wordt dat, net zoals in de digitale wereld elke muisklik tot een tastbare reactie leidt, in de werkelijke wereld ook elke gedachte, intentie of wens tot een tastbare reactie leidt en materie wordt.

Welkom in het veld.

Welkom in de wereld, de werkelijkheid achter de tastbare werkelijkheid. Welkom in de wereld waarin gedachten manifest kunnen worden. Net zoals, woorden, wensen, intenties en gebeden.

In deel 3 lees je verder!

 

Voor nu ben ik ben heel benieuwd wat mijn schrijven bij je oproept en losmaakt.

Doe mee aan het gesprek en deel het in de reacties hieronder. Ik vind het leuk om van je te horen en samen leren we van elkaar!

Nina


Lees ook;

deel 1; De opkomst van een nieuw tijdperk

 


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

19 gedachten over “Welkom in het veld. De opkomst van een nieuw tijdperk.”

 1. Beste Nina,
  Wat een goed stuk; mooi hoe je de stappen naar bewustwording omschrijft en heel herkenbaar. Lang geleden heb ik “1984” gelezen en ik herken het nu in onze dagelijkse realiteit. In het boek “Brave New World” van Aldous Huxley worden mensen in hun slaap worden geconditioneerd. Dat zie ik ook gebeuren door de media, behalve dat dit gebeurd als we wakker zijn, of slapen we toch?
  Het mooie ervan is dat als je je bewust wordt van de kracht van je brein , je kan scheppen wat je wil.

  Groetjes, Monique Viool

  1. Hi Monique, Dank je wel voor je reactie. Huxley was geniaal en ‘1984’ verontrustend. Helaas zijn we heel geleidelijk de werkelijkheid in gegleden die zij beschreven hebben. We zijn slapend wakker. We denken dat we helemaal ontwaakt zijn, maar dat is naar mijn idee dus niet zo. Maar goed, bij een zonsopkomst worden we langzaam wakker, dat is dit tijdperk ook denk ik zo. Hoe zie jij dat?
   Harte groet, Nina

 2. Hallo Nina
  Wat een mooi stuk weer. En het voelt zo juist.
  Ik denk inderdaad ook dat we steeds meer wakker worden. Dat we ook steeds meer zien van de wereld wat niet oke is.
  Ook dat we steeds meer ontdekken over gedachten kracht en manifesteren.
  Ik hoop op een wereld vol licht liefde en harmonie. Waar mensen elkaar met respect behandelen en er voor elkaar zijn.
  Het lijkt nu net of we elkaar steeds minder respecteren en tegen elkaar zijn zodra we een andere mening hebben. Dat zal ook eerst donkerder worden voor het licht wordt.
  Onbegrijpelijk blijf ik het vinden hoe klakkeloos mensen blijven volgen en niet zelf kritisch zijn en dat ook niet lijken te worden als anderen wel kritisch zijn. Het schept alleen maar weerstand lijkt het wel.
  Ik had nooit kunnen bedenken dat mensen elkaar zo kunnen onderdrukken , maar dat is misschien nodig voor er betere tijden komen.
  Het is nog nooit zo donker geweest of het wordt altijd wel weer licht……duurt lang…..nu graag

  Liefs Marjan

  1. Hi Marjan, Dank je wel! Langzaam worden we wakker inderdaad, maar sommige mensen houden van uitslapen :-). Weet wel dat in een wereld vol licht, er ook veel schaduw aanwezig is! Hoe hoger de zon staat, hoe duidelijker de schaduw zich aftekent namelijk. Die twee horen bij elkaar. Ik denk dat het voor veel mensen lastig is om dat te beseffen, maar dat denken integreren zorgt wel voor heelheid. Tja, en er zullen altijd mensen zijn die vanuit een lager ontwikkeld deel van hun hersenen reageren op de uitdagingen en veranderingen waar ze voor gesteld worden. Iedereen doet dat bij tijd en wijle wel denk ik zo. Als mijn kleinkinderen bedreigt worden wordt er ook een onaangename kant van mijn reptielenbrein geactiveerd. Wellicht dat het ons nog eens gaat lukken om dat deel van ons denken te beteugelen, maar dat zal nog wel even duren denk ik zo. Tot die tijd houdt het ons in ieder geval lekker bezig.
   Harte groet, Nina

 3. Ha Nina.
  Geweldig mooi geschreven. Helder en duidelijk.
  Ik ga volledig met je mee hoe je het bewustzujn uiteenzet.
  Ik hoop dat op 20 januari het bewustzijn van de Trump aanhangers zich opent en dat er geen geweld gaat plaatsvinden.
  Aan de andere kant ieder ontwikkelt zich op zijn haar eigen manier.
  Ik ervaar dat mijn bewustzijn als een sneltrein zich ontwikkelt. Ik maak mooie stappen vind ik
  Voel mij blij en kan deze blijheid doorgeven.
  In de afgelopen coronatijd veel mogen leren.
  Ik ben dankbaar. Zie de ” zon” stralen..
  Mooie en liefdevolle dag. Jeanne.

  1. Dag Jeanne, Dank je wel voor je reactie. Er is de nodige stress en spanning aanwezig in het veld om ons heen. Dat kan ook niet anders als dingen veranderen. Of er grote problemen ontstaan is niet te vermijden, wel of eventuele problemen om zich heen kunnen grijpen en andere mensen kunnen ‘aansteken’. Want iedereen is als individu uiteindelijk verantwoordelijk voor het eigen handelen. Je bezig houden met de ontwikkeling van je eigen bewustzijn, is een mooie manier om vorm te geven aan die verantwoordelijkheid. Ja, de zon schijnt als je weet waar je moet kijken. 🙂
   Harte groet, Nina

 4. MarTine van de Coevering

  Lieve Nina, eindelijk begint het tot de grote massa door te dringen en alhoewel velen schrikken van alles wat er nu speelt, is dit voor mij heel anders. Ik ervaar het meer als een opluchting van alles wat ik al heel lang voel en weet, mede met mij gelukkig ook heeeeel veel anderen…..het is zover, het manifesteren wordt duidelijker en duidelijker, de veranderingen worden zichtbaar , de sluier lost op, het wordt langzaamaan helder. Alle rotzooi om ons heen komt boven drijven en de grote schoonmaak is realiteit in onze fysieke wereld, het wordt lichter, frisser, we kunnen onszelf verheugen. Zo voelt het voor mij Ik verheug me, ben constant ontroert, het kleinste raakt me en maakt me blij. Eindelijk is de nieuwe tijd aangebroken, Ik mag het meemaken, ZO ONGELOOFLIJK DANKBAAR. Dankjewel lieve vriendin, dat wij elkaar lang geleden mochten ontmoeten is een zegen gebleken, gelijkgestemde zielen, hoe fijn is dat! Liefs MarTine

  1. Tineke - Team NEFS

   Lieve MarTine, ik reageer even namens Nina, maar wat ontzettend fijn dat je deze dankbaarheid en diep vertrouwen ervaart, en ik weet, ook in alles wat jij doet zo ruimhartig uitdraagt! Het nieuwe tijdperk wordt steeds duidelijker inderdaad, mede dankzij mensen zoals jij. ♥
   Dikke zoen van mij, Wenske en zeker ook van Nina.

    1. Ha lieverd, Nina hier, dikke, vette zoenen terug hoor! Weet je nog, toen in Egypte, toen er zoveel chaos en onduidelijkheid was? Toen hebben we ook onszelf als leidraad genomen en waar nodig gedistantieerd van de processen om ons heen. Volgens mij was dat een mooie oefening voor nu. Harte groet, Nina

 5. Lieve, beste Nina,

  Heel goed……ja van hoofd energie naar hart energie.
  Mooie energie is belangrijk en vooral in je kracht blijven staan. Wel kijken en vooral niet in angst schieten.

  We spreken elkaar.
  Groet
  Elsedien

  1. Ha die lieve Elsedien! Dank voor je reactie, fijn om je hier te lezen. Ja, waarnemen, voor waar nemen, is erg belangrijk. Dat helpt om het onderscheid te kunnen maken tussen wat echt is en niet, tussen wat emotie is van jezelf en wat er echt is. Want angst is nooit ok om daar in te schieten. Dank je wel Jungle Girl! Harte groet, Nina

      1. Hi Elsedien, Het is absoluut hoognodig! Toevallig net wat geschreven over het belang van het helder blijven denken en je keuzes niet te laten vertroebelen door emoties, maar wel empathisch te blijven. Interessante opgave waar we voor staan.
       We gaan lekker door!!
       Harte groet, Nina

 6. Dank je Nina voor je mooie en heldere blogs. Heerlijk om te lezen en herinnerd te worden waar het werkelijk om gaat. Ben zelf 4 jaar geleden pas echt wakker geworden, maar was daar wel op voorbereid al 80 jaar door geboren te worden als indigo kind ‘ avant la lettre’ in een theosofisch en antroposofisch gezin met dito opvoeding. Lang dat alles als vanzelfsprekend en niet buitengewoon bizonder aanvaard en aangenomen. Maar nu kunnen we er niet meer om heen. Blijf aub je inspirerende stukken schrijven om ons allen een schop onder de kont te geven en aan te moedigen om te doen waarvoor wij hier kwamen.

  1. Hi Marion, Dank je wel voor je compliment. We kunnen er inderdaad niet meer omheen. Wat fijn dat je schrijft dat ik door mag gaan met schoppen onder kontjes uitdelen. 😀 Vind ik wel leuk om te doen. Maar goed, begrijp ik het goed, als ik goed tel, dat je 84 bent? En dan opgegroeid in een theosofisch, antroposofisch gezin? Dan heb je wel een flinke voorsprong in het hebben van een andere kijk op de wereld moet ik zeggen. Wat fijn dat je er nu bent om ook jouw weten te delen! Kunnen we denk ik wel gebruiken. Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: