Invloed uit de Omgeving en het Keerpunt

Invloed_Uit_De_Omgeving_Het_Keerpunt

Invloed uit de Omgeving en het Keerpunt dat hierdoor wordt aangereikt

Overal waar we zijn is er omgeving.

Klein of groot, er is omgeving. Eigenlijk zijn we nooit zonder omgeving. Overal waar je bent bevind je je dus in een relatie met een omgeving. En overal en altijd heeft die omgeving invloed op je. Op hoe je je voelt, op wat je doet en op de keuzes die je maakt. Hoe bewust je ook denkt te zijn, de invloed van de omgeving doorkruist vaker dan je lief is je plannen.

In de kleine omgeving, dichtbij, bestaat er een direct verband tussen de teen die pijn doet en de stoel waar je je aan gestoten hebt.

Die stoel is er niet bewust op uit om je je teen te laten stoten en je pijn te doen. Jij ook niet natuurlijk, maar toch heeft je relatie met de stoel niet goed uitgepakt voor je. Het heeft je pijn gedaan.

In de wat grotere omgeving, buiten je huis, bestaat er een direct verband tussen de ontspanning die je voelt en het zacht kabbelende water dat over je voeten spoelt.

Maar ook tussen de stress en irritatie die je ervaart door het volume van de gettoblaster van de buren, of de vermoeidheid die je overvalt als de weg naar huis verandert blijkt te zijn in een zinderende parkeerplaats van auto’s die niet van hun plaats lijken te komen.

De nog grotere omgeving beïnvloedt bijvoorbeeld wat je aantrekt.

Het bepaalt ook welke activiteit je als gevolg van die invloed ontplooit. In die, nog grotere, omgeving bepaalt het weer je gedrag en humeur. En of je voor teenslippers of regenlaarzen kiest.

Dat er daarbuiten, buiten onze dampkring zeg maar, een nog veel grotere omgeving is die zijn invloed laat gelden, staat niet iedereen altijd even helder voor ogen.

Vooral niet als die teen nog even pijn doet en daarmee je aandacht gevangen houdt op de omgeving van een vierkante centimeter.
Deze nog veel grotere omgeving beïnvloedt op een meer kosmisch en spiritueel niveau. Het beïnvloedt waar (onbewust) je aandacht naartoe getrokken wordt en hoe je je energetisch en spiritueel gedraagt en ontwikkelt.

Het vieren van het Zomersolstitium, de Zomerzonnewende, eert de invloed van deze laatste categorie.

Het is een moment in het jaar waarin even stilgestaan kan worden dat, ondanks die teen die pijn doet, er nog steeds ook een groter proces van invloed gaande is. Dit moment kan je er aan helpen herinneren dat hoe minder last en ballast die kleine omgeving je geeft, hoe meer ruimte er als gevolg overblijft voor aandacht voor de grotere omgevingen. Het levert je op dat je op een steeds verfijnder niveau afstemming kunt bereiken. Ver voorbij het niveau van een stoel die in de weg staat, ga je ervaren welke kosmische uitdagingen en kansen zich voordoen.

Het moment van het Zomersolstitium duurt drie dagen.

Zo lang duurt het voordat de aardas weer de andere kant op begint te kantelen. Dat ervaren we als de zon die weer van de Kreeftskeerkring ‘weg beweegt’ richting Evenaar met als eindbestemming de Steenbokskeerkring. De zon doet echter niets, de aarde maakt die beweging van het zich weer afwenden van de zon, het zich weer afwenden van het licht om aan de reis naar binnen te beginnen.

Het Zomersolstitium is daarmee een groot Keerpunt.

Een mooie kans, door de hele grote omgeving aangereikt, om, net als tijdens het Zomersolstitium, even stil te staan in de beweging en een kanteling te maken. Een keerpunt te ervaren en te creëren. Om er gebruik van te maken om de tweede helft van dit jaar met meer bewustzijn de weg naar binnen te bewandelen. Totdat de terugkeer van het licht tijdens het Wintersolstitium aangekondigd wordt en je met hernieuwd inzicht een volgende cyclus van lichtontwikkeling in gang kunt zetten.

De nog veel grotere omgeving is de gids op die weg.

Het is de energie uit deze nog veel grotere omgeving, die alle grotere processen waar we ons nu in bevinden, in gang zet en ook begeleidt. Zodat we nergens uit de bocht vliegen. Maar wel verder komen in het proces van lichtontwikkeling.

De Nine Star Ki en Feng Shui opleiding maakt je op een praktisch niveau wegwijs in de wereld van de kleine, de grote, de grotere en nog veel grotere omgevingen.

Feng Shui legt uit waarom je je teen stoot aan die stoel en wat deze vertelt over je kleine omgeving. Nine Star Ki legt uit waarom je op die stoel reageert zoals je doet. EN hoe jij op een persoonlijk niveau ondertussen en gelijktijdig blootgesteld bent aan die nog veel grotere omgeving. Die nog veel grotere omgeving die je uitdaagt om deze, net als de stoel, een plek te geven in je leven die past bij jou. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *