In verbinding met de natuur, een natuurlijke evolutie

Natuur is iets natuurlijks, dat vinden we eigenlijk allemaal. Toch zijn we in ernstige mate de verbinding met de natuur, met onze persoonlijke natuur, kwijtgeraakt. Echt kwijt. Dat is iets waar we ons heel bewust van moeten worden!

Zelfs de mensen die denken natuurlijk te leven doen dat, inderdaad, denkend. Dus vanuit hun hoofd. Terwijl natuur, het natuurlijke en natuurlijke processen in het lichaam wonen. Niet in het hoofd.

De afstand is inmiddels zo groot geworden dat we het gek vinden om ziek te worden.

En nog gekker is het om dood te gaan. Dat is toch niet natuurlijk? Denken we. Of althans, dat is een onbewuste boodschap die van het leven zoals het nu is ingericht, uitgaat en wat we (ook weer onbewust) in ons gedachtegoed geadopteerd hebben. Het is die boodschap door middel waarvan medici en politici de angst dat je ziek zou kunnen worden, tot grote hoogte stuwen. Enkel en alleen om je klaar te stomen voor de ultieme, technisch-chemische, maar vooral bedachte oplossing: vaccinatie. Een oplossing die verre van natuurlijk is en waar ook nog eens, door een zeer select gezelschap, buitengewoon veel geld aan verdient gaat worden.

Het is tijd voor evolutie.

Het is niet de bedoeling dat we helemaal terug gaan in de tijd en het leven van het matriarchaat gaan leven en terug kruipen in holen en weer met knuppels achter elkaar aan gaan rennen. Zeker niet! (Alhoewel ik sommige mensen er van verdenk dat ze dat als het ultieme geluk zouden ervaren.) We zijn juist toe aan een volgende stap van ontwikkeling: de integratie van het matriarchaat -het archetypisch vrouwelijke- met het patriarchaat -het archetypisch mannelijke-. De integratie van yin en yang. Vanuit dit samengaan van twee natuurkrachten, ontstaat, zoals vanuit het samengaan van vuur en water stoom ontstaat, een derde kracht die we nog helemaal moeten gaan ontdekken. Dat is een natuurlijke volgende stap in ontwikkeling, in evolutie.

Ziek worden en dood gaan zijn natuurlijke zaken.

Maar als je de verbinding met de natuur kwijt bent, snap je daar niets meer van. Dan denk je dat je daar het gevecht mee aan moet gaan en dat je de strijd kunt verliezen. Of in de illusie blijven leven dat die strijd te winnen is. “Zij heeft tot het laatst dapper gestreden maar is nu heen gegaan.”

Strijden tegen iets wat natuurlijk is, is strijden tegen het leven zelf en alle processen die daar van nature bij horen!

Het is tijd voor de evolutie van onszelf.

De oplossing van de ongelooflijk interessante, maar ook uitdagende situatie waar we nu in zitten, is dat we alvast leren vooruitlopen op die derde kracht die ontstaat vanuit het samengaan van yin en yang. De oplossing is dan ook niet doen wat je deed, maar zoeken naar een nieuwe benadering. De corona crisis vraagt niet om revolutie, maar om evolutie! Van onszelf.

De huidige tijd nodig ons uit tot het leren leven van een leven in paradox.

Dat is nogal een kluif. De opgave waar we voor gesteld staan, is ook een kluif. Ga er maar aan staan: sta je, voor je er erg in hebt, midden in de generatie die een cruciale rol speelt in het zetten van de volgende stap in de menselijke evolutie!

Kunnen we dat aan? Ja, want anders waren we niet in deze tijd geboren! Het vraagt wel om een vinger aan de pols te houden en in afstemming te blijven met wat er gebeurt. Om op basis van het in verbinding zijn met de natuur en natuurlijke processen, intelligente en heldere keuzes te maken.

 

4 gedachten over “In verbinding met de natuur, een natuurlijke evolutie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *