Een luisterend oor, bij en voor jezelf – NineStarKi energie Volle Maan September

luisteren, volle maan

Een luisterend oor, bij en voor jezelf

Het Nine Star Ki profiel van de volle maan van september is 7-2-1, dat is 7-metaal, 2-aarde, 1-water.

7-Metaal is het element dat de energie van het jaar domineert en onze energie richt op spirituele groei. 2-Aarde richt zich op de relatie met jezelf en je relatie met je binnenwereld en 1-water fluistert je in je oor wat boven komt drijven vanuit je intuïtie. Leg je oor deze maand te luisteren bij je onbewuste en werk met wat het je te vertellen heeft. 

Grootsheid van 9-vuur op 2-aarde

In de Ba Gua van dit jaar staat 2-aarde in de positie van 9-vuur, het element dat alles onder de aandacht brengt en in het licht zet. Het is het element van grootsheid van de ziel en grootheidswaanzin van een slecht ontwikkelt ego. 9-Vuur is het element van de jaloezie en de onvoorwaardelijke liefde. Met de energie van 2-aarde in deze 9-vuur positie, werken deze kenmerken van 9-vuur uit in alles wat met 2-aarde te maken heeft.

Relatie met jezelf

Het levensaspect dat bij 2-aarde hoort is ‘relatie’ en gaat in de eerste plaats over de relatie die je hebt met jezelf. In dat kader en onder invloed van 9-vuur in de Ba Gua van dit jaar, verschuift het werkveld van de energie van 2-aarde naar zelfzorg en naar zelfontplooiing.

De moed van 9-vuur werpt zijn licht op jou

En dus werpt 9-vuur dit jaar al zijn licht op jou. Jouw grootsheid is verblindend en vraagt om moed om onder ogen gezien te worden.

Je bént de wolk, de roos, de auto, het huis, je buurman, je partner. Je bént de eikel. Maar wel een die weet heeft van de grootsheid van de eikenboom die hij in zich draagt. De eikel twijfelt daar niet aan, hij stemt zich af op de energetische informatie die in hem opgeslagen ligt en geeft het proces van groei en ontwikkeling de ruimte. In het volste vertrouwen dat het goed komt.

De relatie met je binnenwereld

Deze maand neemt 2-aarde de middelste positie in van het Nine Star Ki profiel dat bij de energie van de volle maan van september hoort. De middelste positie heeft betrekking op je binnenwereld, je emoties, je onbewuste én je ziel. Eigenlijk beschrijft de middelste positie de relatie die je hebt met jezelf, met je zelf.

Je onbewuste onder het wateroppervlak

In de derde positie van het Nine Star Ki profiel, staat deze maand 1-water. Water gaat over alles dat onder het oppervlak verborgen is. Het gaat over zowel het individueel als het collectief onbewuste en natuurlijk over de bron van al het leven.

Opvallend in het profiel van deze maand is dat er meer dan gemiddeld aandacht is voor de relatie die je hebt met jezelf en ook met je onbewuste. Kort samengevat stelt dit profiel de vraag: wie ben je als je jezelf bent? Hoe lief ben je voor jezelf? Hoe goed zorg je voor jezelf? En, misschien wel de belangrijkste vraag, wat in je onbewuste, welk complex vraagt om je onvoorwaardelijke zorg, liefde en aandacht?

Een bijna onmogelijk te beantwoorden vraag omdat je onbewust bent over dat wat in je onbewuste leeft. Het levert een soort gordiaanse knoop op. Een paradox dus, want de oplossing van de problemen buiten ons, ligt in onszelf.

De kracht van niets doen

1-Water in de derde positie is een signaal om even niets te doen. Om niet tot actie, tot handelen over te gaan, maar om actief (derde positie) ruimte te geven aan je gevoelswereld en je onbewuste (1-water), door niets te doen.

Hoe helpt dat je verder in dit idiote corona proces waarin we ons collectief bevinden?

Deze volle maan markeert een belangrijk moment: het biedt je de kans om dát te helen in jezelf wat tot nu toe via het collectief onbewuste, juist een bijdrage heeft geleverd aan het ontstaan van de crisis waar we in zitten. Door een beter zicht te krijgen op de relatie met jezelf, krijg je daardoor een betere relatie met zowel je onbewuste, als je zelf, je ziel. 1-Water helpt door je stil te laten worden. Hierdoor ontstaat er ruimte om contact te leggen met je intuïtie, je onbewuste en om te luisteren naar wat het je te vertellen heeft. De mogelijkheid bestaat dat hierdoor geheimen opduiken, of zaken uit het verleden die je (emotioneel) gevangen houden, boven komen drijven. Maar daardoor kun je je daarvan bevrijden en jouw bijdrage aan het ontstaan van deze crisis, bijsturen; je kunt je bijdrage bijsturen als je je eigen issues heelt.

Het gevaar in dit profiel; angst

In dit profiel sluimert ook een gevaar dat aandacht vraagt. 1-Water is het element dat 9-vuur controleert: het blust het vuur en daarmee de moed om jezelf onder ogen te komen.

De emotie die bij 1-water hoort is angst. Daardoor ondermijnt angst 9-vuur en dreigt, als gevolg daarvan, ook de transformatie van jezelf, je zelf (2-aarde in 9-vuur) in gevaar te komen. De hele corona crisis wordt ons gepresenteerd als een crisis inderdaad. Voortdurend wordt er een appél gedaan op angst. Zodra je toestaat dat die angst aanhaakt aan een angst die je al in jezelf droeg, staakt het proces van transformatie. Angst is de emotie die de moed van 9-vuur blust en uitdooft. Daarmee ontneem je je zelf de kans om je ziel, je zelf op de troon (9-vuur) te zetten en om daardoor je hart en je ziel de touwtjes in handen te geven. Angst als emotie van 1-water, haalt je naar beneden en trekt je onder water zodat je niet meer zichtbaar bent en verdrinkt in een oceaan van vaagheid en onduidelijkheid.

Bied een luisterend oor bij en voor jezelf

Het Nine Star Ki profiel van de volle maan van september is 7-2-1, dat is 7-metaal, 2-aarde, 1-water. 7-Metaal is het element dat de energie van het jaar domineert en onze energie richt op spirituele groei. 2-Aarde richt zich op de relatie met jezelf en je relatie met je binnenwereld en 1-water fluistert je in je oor wat boven komt drijven vanuit je intuïtie.

Leg je oor deze maand te luisteren bij je onbewuste en werk met wat het je te vertellen heeft. Heling is nodig, van de wereld, de natuur, van het hele universum. Maar die heling begint bij jezelf. Je Zelf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© Nina Elshof. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *