2023: Het vuur-water probleem – vervolg

Het_Vuur_Water_Probleem_Vervolg

2023: Het vuur-water probleem – vervolg

Ik schreef in het vorige, korte, Energetisch Week Bericht al:
Op dit moment is wat ik eigenlijk wil schrijven over deze tendens in deze terugblik, nog te vaag om goed in woorden te vangen.

Want dat is natuurlijk wat er gebeurt als je je hoofd onder water steekt: alles vervaagd.

Gelijktijdig biedt 9-vuur de hulp die nodig is om in dat donkere water van het onbewuste je weg te vinden.

Een prachtig voorbeeld dat er in de donkere diepten van de waterwereld wat te ontdekken valt, is de Slakdolf.

De wat? Ja, de Slakdolf ofwel de Pseudoliparis. Een beestje dat eind 2022 ontdekt is, maar waar op 1 april dit jaar over gepubliceerd is. Wat is het grote nieuws: het onderzoeksschip ‘Pressure Drop’ (what’s in a name) vond leven in de Japanse Izu-Ogasawara trog op maar liefst 8336 meter diepte! Ten eerste is het daar stikdonker. Ten tweede heerst daar een druk van 80 bar. Op aarde, dus boven water, heerst een druk van 1 bar.

Ik heb vroeger gedoken en dan leer je van alles over hoe diep je kunt duiken en welke gevaren dat met zich meebrengt.

Als je als mens dieper dan 30 meter duikt, krijg je te maken met de verschijnselen van stikstof narcose. Je concentratie vermindert, je wordt een stuk argelozer en je voelt je euforisch (hartstikke leuk) of juist heel angstig. Ga je dieper, dieper dan 90 meter, dan kunnen de verschijnselen verergeren en leiden tot waanzin, hallucinaties en bewusteloosheid. Ook zuurstof brengt, met het verhogen van de druk, risico’s met zich mee. Wordt de druk hoger dan 1,6 bar dan wordt zuurstof zelfs giftig.

Zie je het voor je?

30 Meter, of, met wat risico, 90 meter is zo’n beetje de uiterste diepte die haalbaar is voor ons mensen. En dan wordt er leven gevonden op 8336 meter diepte. Je vraagt je af waar zo’n beestje van leeft en hoe het überhaupt leeft!

Maar ook…

Wat een ontdekking! Er is leven gevonden en zichtbaar gemaakt (een typisch 9-vuur in 1-water thema) op een plek waarvan gedacht werd dat er geen leven mogelijk was.

Hoe zou het zijn als je dit gegeven als metafoor gebruikt voor het eigen leven?

Stel je voor dat je eigen onbewuste net zo onmetelijk diep en donker is als de Izu-Ogasawara trog. En stel je voor, zoals menigeen wellicht denkt, dat er daar geen ‘leven’ mogelijk is. Maar dan schiet 9-vuur je te hulp en duikt met een lampje de diepte in om je te laten zien dat je aanname een misvatting is. Er is wel degelijk, diep weggedoken ergens in de allerdiepste lagen van het bestaan en van je leven, leven te vinden!

Fantastisch nieuws is dat.

Want het helpt om zicht te krijgen op onderstromen van angst en donkerte.

Dat donkerte vraagt ook zo zijn aandacht namelijk.

9-Vuur is het element dat graag zichtbaar wil zijn. Dit jaar, in de positie van 1-water, moet 9-vuur gedwongen onderduiken. Iets waar het waarschijnlijk helemaal geen zin in heeft omdat het daarmee de ontmoeting aangaat met de eigen, donkere kant. De onderwereld van het onbewuste van 9-vuur. Net zoals dat voor iedereen geldt, ligt daar niet alleen onbekend leven opgeslagen, maar ook alles wat 9-vuur liever niet onder ogen wil zien van zichzelf. Het liefst wil 9-vuur dat ook verborgen houden voor het grote publiek.

Het is daarom des te dapperder als een enorm publiek figuur, die ook 9-vuur in zijn Nine Star Ki profiel heeft, een inkijkje geeft in zijn leven.

De documentaire ‘Giel, dromen zonder grenzen’ (via Prime Video) laat zien hoe het element 9-vuur in het profiel van Giel de Winter, geen grenzen kent in zijn mogelijkheden en expansiekracht. Tegelijkertijd wordt een prachtig inzicht gegeven in de kwetsbaarheid die schuil gaat achter de bekendheid. De ‘andere kant’ van de publieke medaille, zeg maar, de donkere kant die het publiek niet zomaar kan zien. Het is een documentaire die niet op een passender moment uitgebracht had kunnen worden!

Nog meer water (1-water) in beeld (9-vuur): de film Nyad.

Een fantastische film over het leven van atlete Diana Nyad die haar levensdroom verwezenlijkt. Ze zwemt van Cuba naar Florida, een afstand van 176km (110 mijl), in de open oceaan. Het meest opmerkelijke is wel dat ze dit doet als ze 60 jaar is!

Terugblikken heeft zo zijn nut!
Op persoonlijk niveau terugblikken op wat 2023 energetisch voor je betekend heeft, maakt je bewust van waar je nu staat. Vanuit dat bewustzijn kun je je voorbereiden op het nieuwe energetische jaar 2024. Resultaat: meer inzicht in de energetische tendensen en het effect daarvan op je leven. Meer inzicht in hoe je je daardoor voelt en wat dat met je doet. En! Daardoor meer inzicht in wat er nodig is om te laveren door die tendensen heen en toch te komen waar je wilt zijn. Boek een consult! Of lees het complete resumé van 2023.

Nine Star Ki Event

Menigeen gebruikt het traditionele Nine Star Ki Event als een houvast om energetisch door het nieuwe jaar te laveren. Ik krijg dan ook de nodige vragen van mensen of er nog een Nine Star Ki Event komt. Het antwoord: JA! Stuur een mail naar info@ninaelshof.com en je krijgt informatie over de opzet van dit Event. Een opzet die de energie van het 3-hout jaar van 2024, in alle vormen eer aan doet!

6 gedachten over “2023: Het vuur-water probleem – vervolg”

 1. Yvonne de Haan-Moorer

  Wat een boeiend inzicht.
  Ik ga heel diep duiken. Niet letterlijk, maar toch……
  Sinds ik als kind op een haar na gered ben van verdrinkingsdood, hou ik zelfs niet van zwemmen.
  Maar jouw inzicht brengt een veiliger avontuur in zicht. Dat ga ik aan! Dank en fijne feestdagen.
  Liefs
  Yvonne

  1. Ha lieve Yvonne,
   Diep duiken na een ervaring van een bijna-verdrinkingsdood is wel een uitdaging lijkt me. Wat dapper dat je toch het avontuur aan wilt gaan! Dankjewel.
   Harte groet, Nina

 2. Met de negen in mijn profiel snap ik nu wat ik afgelopen jaar gedaan heb. Ik “moest” mij wel terugtrekken omdat de druk in mij te hoog werd. Het leven niet meer trok zoals ik het leefde. Mijn omgeving los moest laten en helemaal in de donkerte ben gaan zitten. Om de pijn te doorleven. En nu deze decembermaand in de rust en stilte ben op een voor mij vreemde plek. Omdat er vanuit inspiratie iets mag ontstaan wat ik nog nooit heb gedaan. Zin in! En dankbaar om zo te kunnen kijken….

  1. Lieve Trudie,
   Mensen met een 9 in hun profiel hebben het echt lastig gehad dit jaar! Je beschrijving van je ervaring slaat de spijker op zijn kop ten aanzien van de energetische tendens die 9-vuur dit jaar voor de kiezen kreeg. In de positie van 1-water is het buitengewoon ongemakkelijk en beangstigend. Maar ook een grote kans tot het verkrijgen van inzicht in oude pijn en trauma’s.
   Nu, terugkijkend op het jaar, mogen de tranen vloeien en kan een laatste stap gezet worden in heling. Als dat nog nodig is.
   Harte groet, Nina

 3. Je bericht resoneert bij mij als een malle…. Ik ga momenteel – eigenlijk al minimaal een jaar- door een hele pittige periode en dit geeft mij een glimmer van hoop. Of eigenlijk: je schijnt hiermee op een diepverborgen weten van mogelijkheden in mij. Heel veel dank daarvoor

  1. Ha Anne, dankjewel voor je reactie. Ik ben blij dat het je hoop geeft! En ik ben benieuwd naar welk diep verborgen weten van mogelijkheden het daglicht zullen zien in het komende jaar!
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *