2023: Het Godinnen Deeltje

Het Godinnen Deeltje

2023: Het Godinnen Deeltje – Of wat de wetenschap van 8-aarde in 9-vuur aan het licht brengt

Om verder te komen in het leven is het noodzakelijk dat je dingen achter je laat, dat je dingen loslaat en als het ware een oude huid afwerpt.
In dat proces is het van belang dat je, dat wat je niet langer dient, niet wegstopt maar verwerkt zodat de inhoud, de essentie, een geïntegreerd onderdeel van je wordt en het je niet langer in de weg zit. Stel je voor dat een slang de oude huid niet eerst afwerpt, maar er een nieuwe laag huid overheen laat groeien. Dat zou betekenen dat de slang niet groter kan groeien dan de oude huid, die nog onder de nieuwe zit, toelaat. Met andere woorden: niet loslaten beperkt of blokkeert ontwikkeling.

Een mooi voorbeeld hiervan is iets dat Einstein betreft.

Einstein zei dat alle fysische wetten, de wetten van de fysica, gedefinieerd worden aan de hand van menselijke waarneming. Wat betekent dat er licht nodig is om die waarneming te kunnen doen. Als gevolg daarvan trok hij de onjuiste conclusie dat er niets sneller beweegt dan het licht. Niet omdat het niet bestaat, maar omdat het niet waar te nemen is. Want als iets sneller beweegt dan het licht, kan licht het niet vangen en kunnen we het dus niet zien omdat er geen licht gereflecteerd wordt. Dat wil echter niet zeggen dat het er niet is. Vast blijven houden aan Einsteins visie, is eigenlijk hetzelfde als de oude huid niet afwerpen; het beperkt de groei en ontwikkeling. Het beperkt de kennis (8-aarde) van wat we kunnen zien en waarnemen (9-vuur).

Het is nodig om te veranderen.

Niet om het veranderen zelf, dat doe je als je een hype of trend volgt. Maar vanuit de noodzaak om volop te leven. “To live is to change, and to be perfect is to have changed. Often.” (Te leven is te veranderen, en om perfect te zijn is veranderd zijn nodig. Veelvuldig.) – Kardinaal Newman

Dit jaar staat het element 8-aarde in de positie van 9-vuur.

Je zou denken dat dat een beetje een saaie bedoening wordt aangezien 8-aarde de ‘trage’ en meer introverte aarde is die geen behoefte heeft om op het schreeuwend kakelende podium van 9-vuur te gaan staan.

Toch 8-Aarde brengt hulp in het proces van veranderen en transformeren.

Niet omdat het alles een plek geeft. Maar omdat het composteert. En compost is een gezonde voedingsbodem voor de kwaliteiten van 9-vuur dit jaar. 9-Vuur kan zichzelf nogal eens overschreeuwen. Het yange element laat zich vaak zien in een zucht naar aandacht, applaus en erkenning en haalt daar soms gekke, tot hysterische, kapriolen voor uit om dat ook te bewerkstelligen. 8-Aarde reikt 9-vuur dit jaar de nodige wacht-kracht en contemplatie aan. 8-Aarde is de uitnodiging aan 9-vuur om eerst na te denken voor het, met de blik op oneindig, alle schepen achter zich verbrandt. Wat overigens niet wil zeggen dat 9-vuur dat ook makkelijk kan accepteren. 😀

Maar waar is die verandering, die compost dan goed voor?

9-Vuur is het element dat regeert over ego en ziel. Gezonde compost biedt ego en ziel een gezonde en stevige voedingsbodem om op verder te groeien. Met andere woorden: een verteerd verleden sterkt je persoonlijkheid als de chaos om je heen toeneemt.

Nou, dat is dus wel gebeurd dit jaar.

Na een oorlog in Europa, is er een oorlog in het Midden-Oosten aan de gekmakende zaken in de wereld toegevoegd. Sensatie verhalen, dieptrieste inkijkjes en onduidelijke waarheden en onwaarheden buitelen over elkaar heen en alleen als je sterk in je schoenen staat, voorkom je dat je door die hysterie meegevoerd en emotioneel omver geblazen wordt.

Wat je meemaakt en ervaart(8-aarde), verandert wie je bent en hoe je je laat zien (9-vuur).

Hoe je ervaart wat je meemaakt is altijd relatief: er is immers geen tweede jij waarmee je je kunt vergelijken, jouw ervaring is uniek. Gelijktijdig zijn er menselijke algemeenheden die op iedereen van toepassing zijn. Veel van die kennis (8-aarde) wordt echter niet ingezet om de wereld liefdevoller (9-vuur) te maken en harten te openen, maar om te overweldigen, te imponeren of een illusie voor te houden.

Gelukkig gebeuren er ook nog andere dingen die het veld van de wetenschap (8-aarde) en die van het licht (9-vuur) betreffen.

Op 23 november j.l. hebben onderzoekers van de Osaka Metropolitan University een studie gepubliceerd over extreem krachtig geladen kosmische straling. Deze straling die op 21 mei 2021 gedetecteerd werd bevatte extra-energetisch geladen deeltjes die ook wel ‘ultra-high-energy-cosmic-rays’ worden genoemd. Hoe extra geladen die deeltjes waren zal ik proberen uit te leggen. Het energie niveau wordt uitgelegd met de eenheid Exa-electron Volt (EeV). Zo’n eenheid is gelijk aan 1 triljoen (een 1 met 18 nullen) electro Volt. Dat wat op 21 mei 2021 gedetecteerd werd had een lading van 244 EeV!

De onderzoekers noemden deze ‘Amaterasu’ naar de zongodin uit de Shinto cultuur, waarvan gezegd wordt dat zij geholpen heeft om Japan te creëren.

Een godinnen-deeltje dus! En dat komt zomaar onze aard atmosfeer binnen. En niemand die weet waar het precies vandaan komt. De richting waaruit deze deeltjes kwamen, wijst naar een leegte, een void, in de structuur van het universum. Een plek dus waarvan we niet weten wat daar is. Of daar überhaupt iets is. Want, we kunnen het niet zien! Een van de onderzoekers, Toshihiro Fujii, zegt daarover dat deze deeltjes ook kunnen komen van een “unknown astronomical phenomena and novel physical origins beyond the Standard Model of physics”.

Een wetenschapper (8-aarde) dus die zegt dat er iets zou kunnen zijn voorbij de grenzen van onze waarneming (9-vuur).

Waarmee hij dus eigenlijk aangeeft dat Einstein ongelijk had met zijn theorie. Een theorie die heel erg lang bepalend is geweest voor onze ontwikkeling en ook voor de richting van die ontwikkeling. Het universum, de kosmos, is leeg. Daar is niets. Het is een grote leegte, waarom zouden we daardoor beïnvloed kunnen worden?

Als je les hebt gehad van mij, weet je dat ik bij de uitleg over het polariteitsbeginsel van yin en yang, iets verteld heb over het veld van creatie.

In de ontmoeting van yin en yang, ontstaat er een veld, een elektromagnetisch veld, dat alle beweging en mogelijkheden bevat die je maar kunt bedenken. Dit veld is gebaseerd op een elektrisch beginsel als voorwaarde voor nieuw leven. Dus niet water is als element noodzakelijk voor nieuw leven, maar een elektromagnetische impuls.

Zou dit godinnen-deeltje eindelijk nieuw, wetenschappelijk, licht kunnen schijnen op het hoe en waarom van het leven?

Terugblikken heeft zo zijn nut!

Op persoonlijk niveau terugblikken op wat 2023 energetisch voor je betekend heeft, maakt je bewust van waar je nu staat. Vanuit dat bewustzijn kun je je voorbereiden op het nieuwe energetische jaar 2024. Resultaat: meer inzicht in de energetische tendensen en het effect daarvan op je leven. Meer inzicht in hoe je je daardoor voelt en wat dat met je doet. En! Daardoor meer inzicht in wat er nodig is om te laveren door die tendensen heen en toch te komen waar je wilt zijn. Boek een consult!

Of lees het complete resumé van 2023 met daarin alle teksten die ik geschreven heb voor 2023. Nu met korting!

Nine Star Ki Event

Menigeen gebruikt het traditionele Nine Star Ki Event als een houvast om energetisch door het nieuwe jaar te laveren. Ik krijg dan ook de nodige vragen van mensen of er nog een Nine Star Ki Event komt. Het antwoord: JA! Stuur een mail naar info@ninaelshof.com en je krijgt informatie over de opzet van dit Event. Een opzet die de energie van het 3-hout jaar van 2024, in alle vormen eer aan doet!

4 gedachten over “2023: Het Godinnen Deeltje”

    1. Ha Roland, dankjewel! Afhankelijk van het onderwerp en de elementen, krijg ik ook de geest. 😀
      Fijn dat je bij het Nine Star Ki event bent!
      Harte groet en tot in januari, Nina

  1. Wat een mooie verhelderende tekst. Dat vind ik altijd al van jouw artikelen en kennis die je deelt en de manier waarop je jouw vertaling maakt. Mooi dat je nu meer de verbinding maakt met de onzichtbare wereld en m verbindt met wetenschappelijke ontdekkingen. Dankjewel!! Fijne dag. Lieve groet, Karin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *