2023: En? Heb je nog wat geleerd dit jaar?

En_Heb_Je_Nog_Wat_Geleerd_Dit_Jaar

2023: En? Heb je nog wat geleerd dit jaar?

Ik wel!

Ik heb geleerd dat als internet denkt dat je computer zich in het buitenland bevindt, je vliegtickets voor heel andere prijzen kunt boeken. Verder heb ik (weer) geleerd dat mijn intuïtie zo zuiver en helder is als de lucht bij -30º in het midden van Darlana. Ook heb ik geleerd dat ‘nee’ zeggen soms het enige is dat nodig is om het veld om je heen te veranderen. En ik heb geleerd hoe onmiskenbaar treffend de energetische kwaliteiten van de individuele elementen beïnvloed worden door de tendensen van het jaar!!

Dit jaar staat het element 7-metaal in de positie van 8-aarde

8-Aarde is het element van de kennis, ervaring, de wijsheid, het verwerken en integreren van gebeurtenissen. En, uiteraard, van het malen en twijfelen en maar niet tot een besluit kunnen komen. Oppervlakkig is de 8-aarde kennis zo uit een boek of vanuit iemands lessen gekopieerd en heeft het geen diepte. Op een dieper en meer doorwrocht niveau, is het de wijsheid die ontstaan is uit het vergaren van kennis en de ervaring in het toepassen van die kennis. Je zou kunnen zeggen dat de echte 8-aarde kennis rijpt met de jaren.

Nu bestaat het gevaar dat die gerijpte kennis, zich in de vorm van een instituut neerzet dat de wijsheid in pacht meent te hebben: de wetenschap.

Ik schreef voor de Nine Star Ki tendensen van 2023 aan het begin van dit jaar: “[…] en dat 8-aarde vastloopt in zijn onderzoek en vergeet de blik naar buiten en omhoog te richten.” En ook: “Hoe anders zou de wereld eruit zien, als wetenschappers weer met de onbevangenheid en nieuwsgierigheid van een kind hun petri-schaaltjes onder de microscoop leggen. Om vervolgens te ontdekken dat wat ze waarnemen er heel anders uit ziet dan ze hadden verwacht te zien.”

Want dat is wat het element 7-metaal aan 8-aarde te bieden had, en nog heeft, dit jaar: het vermogen grenzen te verleggen.

In het verwerken van kennis, in het integreren van ervaringen en in het inzicht verwerven in wat er eigenlijk de afgelopen jaren allemaal gebeurd is. Rapport na rapport verschijnt inmiddels over wat er nu echt gebeurd is in 2020 en 2021, wat de werkelijke kwaliteiten zijn van het panacee dat ons opgedrongen is, en ook welk effect dat allemaal heeft gehad, en nog heeft, op ons leven. Maar goed, dat zijn voor een deel ook oude koeien die ik hiermee uit de sloot haal. Dat kan 8-aarde ook goed trouwens. 🙂

Neemt niet weg dat 7-metaal in 8-aarde je ook de vraag heeft voorgelegd dit jaar, of je met al die opgedane kennis en ervaring ook iets gedaan hebt.

En zo ja, wat dan? Op welke wijze heeft het kennis nemen van bijvoorbeeld al die rapporten je de grenzen van het leren en van je leven doen verleggen? En welke wereld voorbij de jouwe heb je zelf ontdekt?

“Dat grenzen verleggend vermogen van 7-metaal raakt nog aan een andere vraag. Namelijk die of er ook nog werelden zijn voorbij de onze.” – uit: Nine Star Ki tendensen 2023

En laat nu juist dit jaar allerlei onderzoek het licht zien dat dit onderwerp betreft. Zo heeft de NASA op 14 september van dit jaar tijdens een speciale persconferentie, het allereerste rapport gepresenteerd over UAP: Unidentified Anomalous Phenomena. Dat wat we vroeger UFO’s (Unidentified Flying Object) noemden. Ze draaien er weliswaar lekker omheen, NASA blijft tenslotte een overheidsinstantie, maar toch is het volgende opgetekend.

Dit komt uit een BBC artikel over dit rapport: ‘Nasa’s UFO report: What we learned from UAP study’: “The very last page of the report said “there is no reason to conclude” that extra-terrestrial sources are behind the hundreds of UAP sightings Nasa has investigated. “However, if we acknowledge that as one possibility, then those objects must have travelled through our solar system to get here,” the report said. Although the report did not conclude extra-terrestrial life exists, Nasa didn’t deny the possibility of “potential unknown alien technology operating in Earth’s atmosphere”.” Voor wie het wil lezen, dit is de link naar het hele rapport. Met andere woorden, de honderd procent ontkenning over het bestaan van buitenaards leven is sterk genuanceerd. Dat is een begin.

Heb je trouwens de films nog gekeken die ik begin van dit jaar genoemd heb?

Misschien een fijne optie voor de Kerstvakantie; in plaats van ‘Home Alone’, kiezen voor ‘phone home’. 🙂

Ondertussen mag ‘oude kennis’ beslist met hernieuwde interesse en nieuwsgierigheid onderzocht worden.

7-Metaal is verbonden met het levensaspect ‘kinderen’ en staat voor het onbevangen en nieuwsgierig ontdekken van de wereld om zo te leren welke regels van toepassing zijn. En ook waar de grenzen liggen.
Die grenzen heeft de wetenschap behoorlijk vernauwd; wat niet bewezen kan worden, bestaat niet. Maar afwezigheid van bewijs is nog geen bewijs van afwezigheid. NASA begint dat langzamerhand een beetje te begrijpen.

Ook het opnieuw voet aan de grond krijgen van oude kennis zoals Feng Shui en Nine Star Ki nodigen uit tot het verleggen van je kennis-grenzen.

Steeds meer mensen staan op om wat vergeten was, te herinneren. Rita Makkanaw of White Eagle Woman probeert een brug te slaan tussen het oude en het nieuwe weten. En langzamerhand begint hier en daar ook de wetenschap de grenzen van onderzoek op te rekken. Doe jij dat ook?

“Vanaf de dag dat de wetenschap begint met het bestuderen van immateriële fenomenen, zal het meer voortgang maken in tien jaar dan het deed in alle eeuwen die aan haar bestaan voorafgingen.”

Het verwerken van ervaringen (8-aarde) kan inmiddels ook op vele manieren benaderd worden.

Een prachtige methodiek is die van de opstellingen. Ontwikkeld door Bert Hellinger, is het inmiddels veel, veel verder gebracht door heel veel mensen die hiermee werken. De een beter dan de ander, maar altijd een doel dienend. Uiteindelijk helpt een opstelling je iets van je authenticiteit te hervinden. Iets wat ondergesneeuwd was geraakt door trauma, belastte familielijnen of ander energetisch gedoe dat je eigen ontwikkeling uit koers heeft gebracht. Of op een pad waar je een hoop kon leren, zo kun je het ook bekijken natuurlijk. Opstellingen rekken de grenzen van je perspectief op waardoor je iets nieuws kunt ontdekken of alles in een heel ander daglicht kunt plaatsen.

Dat wat je dacht te weten, verandert van vorm, inhoud en positie.

Een diepere laag van kennis, van weten wordt hierdoor aangeboord en komt beschikbaar. Letterlijk verleg je daarmee de grenzen van wat je dacht te weten.

Dat was wat 2023 je wilde brengen, en nog een paar weken brengt. Herken je wat er aan je kennis veranderd is? Hoe je dingen misschien vanuit en ander perspectief bent gaan bekijken? Kun je concreet benoemen welk effect dat heeft op je leven? En, dienstbaar aan het 4-hout dat de energetische tendens van dit jaar bepaald, welk effect heeft dat op je visie op de toekomst?

Een prachtig mooi voorbeeld hiervan is wat er op dit moment in Amerika gebeurt met betrekking tot ‘Osama’s letter to America’.

Op 24 November 2002 publiceerde The Guardian een artikel over een brief aan Amerika, geschreven door Osama bin Laden. Die brief is wat in de vergetelheid geraakt totdat hij recentelijk weer onder de aandacht werd gebracht door een jonge vrouw op TikTok. Haar berichtje kreeg wat views, maar niets schrikbarend. Totdat een journalist ontdekte hoe deze brief de aandacht trok van een hele groep jonge mensen en op X een compilatie maakte van de filmpjes die hij vond op TikTok. De teneur van die filmpjes is dat het lezen van de brief menigeen een schokken nieuw perspectief opgeleverd heeft op de oude kijk op wat terrorisme is.

Het gaat me er niet om wie gelijk heeft of iets dergelijks.

Wel is wat er hier gebeurt een prachtig voorbeeld van hoe een energetische tendens tot uitdrukking komt. In dit geval in hoe een jonge generatie (7-metaal) de grenzen van hun perspectief verlegd met betrekking tot oude kennis (een brief uit 2002) die weer boven water is gekomen. Voor wie behoefte heeft aan nuance in wat er hier precies gebeurt, verwijs ik graag naar een artikel in The Washington Post hierover.

Terugblikken heeft zo zijn nut!

Op persoonlijk niveau terugblikken op wat 2023 energetisch voor je betekend heeft, maakt je bewust van waar je nu staat. Vanuit dat bewustzijn kun je je voorbereiden op het nieuwe energetische jaar 2024. Resultaat: meer inzicht in de energetische tendensen en het effect daarvan op je leven. Meer inzicht in hoe je je daardoor voelt en wat dat met je doet. En! Daardoor meer inzicht in wat er nodig is om te laveren door die tendensen heen en toch te komen waar je wilt zijn. Boek een consult! Of lees (nu met korting) het complete resumé van 2023.

Nine Star Ki Event

Menigeen gebruikt het traditionele Nine Star Ki Event als een houvast om energetisch door het nieuwe jaar te laveren. Ik krijg dan ook de nodige vragen van mensen of er nog een Nine Star Ki Event komt. Het antwoord: JA! Stuur een mail naar info@ninaelshof.com en je krijgt informatie over de opzet van dit Event. Een opzet die de energie van het 3-hout jaar van 2024, in alle vormen eer aan doet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *