Haat en Liefde

Haat_En_Liefde

Haat en Liefde

Ik heb een beetje een haat en liefde verhouding met promotie maken voor mezelf.

En dus gaat dit Energetisch Week Bericht nu eens niet over de grotere energetische tendensen, maar over de spanning tussen het element hout en metaal. Die twee hebben een ware haat en liefde verhouding met elkaar. Maar ze staan al wel twee maanden op rij prominent in de Nine Star Ki profielen van respectievelijk de Volle Maan van april en die van mei.

En daarmee komt zo’n haat en liefde verhouding energetisch dichtbij.

En vormt dus ook een thema in mijn leven. Het hout is te herkennen in de woorden die ik spreek en schrijf. Het toont zich ook in het uitdelen. Het metaal toont zich in de beperking en in terughoudendheid. Die voel ik momenteel even heel duidelijk.

Elke week presenteer ik mijn Nina Live en schrijf ik het Energetisch Week Bericht.

Dat zijn zaken waar ik graag moeite voor doe. Vooral omdat ik het leuk en niet in de laatste plaats ook belangrijk vind. Vooral dat Energetisch Week Bericht schrijven is heel fijn, want dan schrijf ik en dat is mijn favoriete bezigheid. 🙂 Als ik dan, zoals vorige week, schrijf over slangen en regenwormen en de glibberigheid van het levenspad dat we bewandelen, dan maakt me dat heel blij. Dat geeft me enorm veel energie.

Maar zo’n Nina Live of zo’n Energetisch Week Bericht, het bericht dat je nu leest bijvoorbeeld, moet natuurlijk ook wel bekend gemaakt worden.

Het moet gedeeld worden en ik blijf dat altijd een worsteling vinden om mijn werk onder de aandacht te brengen. Mijn team helpt daar enorm bij. Zonder Maryse, Wenske, Jenneke, Anouk, Tineke, Nicole en Manon zou mijn werk niet zo maar zijn weg naar buiten kunnen vinden. Zonder hun aansporingen, opdrachten en deadlines zou ik gewoon maar blijven schrijven denk ik. 🙂

Geniale tips en trucjes.

Je ziet ze overal op sociale media. Mensen die van die geniale tips en trucjes hebben hoe je jezelf het beste kunt promoten enzo. Maar daar ben ik niet zo voor in de wieg gelegd. Al die trucjes werken misschien voor andere mensen, maar niet voor mij. Omdat het leven niet van tips en trucjes aan elkaar hangt naar mijn idee.

Dat is ook waarom ik met Conceptual Feng Shui werk.

En niet met een van de andere Feng Shui scholen. Die gebruiken naar mijn smaak veel te veel hulpmiddeltjes en trucjes. Door de nadruk te leggen op het oplossen van een probleem wordt makkelijk voorbijgegaan aan de oorzaak. Terwijl inzicht in de oorzaak van een probleem juist voorkomt dat het probleem zich zal herhalen. Want inzicht stimuleert de ontwikkeling van bewustzijn. En dat is mijn core business om het maar zo te zeggen. Dat is eigenlijk de kern van wie ik ben en hoe ik mijn leven vormgeef en inricht.

Desalniettemin nu toch weer even een soort van promotie berichtje van mij. 🙂

Want wat ik fijn vind aan mijn werk is niet alleen dat ik werk met Feng Shui en Nine Star Ki, maar dat ik daar ook over kan delen.
Dat doe ik in mijn lessen en in het Energetisch Week Bericht en natuurlijk ook via de Nina Live elke week. En niet in de laatste plaats ook via de Nine Star Ki Tendensen die ik aan het begin van het jaar deel.

Want weet je…

Je kunt heel veel kennis of heel veel inzicht hebben maar als je dat alleen maar voor jezelf houdt dan schiet dat natuurlijk ook niet op. Dus het moet wel ergens naartoe, het mag gedeeld worden!

Het moet eigenlijk bij jou terecht komen!

Dat bereik ik door het geven van workshops, lezingen en het organiseren van een Open Dag. Vrijdagavond 12 mei aanstaande bijvoorbeeld, ben ik bij de Meiden Uit Leiden in Leiden. Dan geef ik een speciale editie van de geliefde Inspiratiesessie Feng Shui en Nine Star Ki.

Ik geef eigenlijk niet zo heel veel lezingen; iedereen zegt dat ik dat meer moet doen, maar ja, goed, ik vind het gewoon lastig om te doen.

Niet het spreken op zich, dat is hartstikke leuk! Maar het mezelf naar voren schuiven en zeggen ‘ik heb wat te vertellen’, terwijl ik dat dus wel degelijk heb. 🙂 Ik zeg altijd wel ‘ja’ op een uitnodiging, dus als je me uitnodigt dan kom ik zeker. Maar ik vind het zelf wel ingewikkeld om zo’n mogelijkheid te creëren.

Dus…

Bij dezen…

Van harte welkom vrijdagavond!

Of kom zondag 14 mei naar Zutphen voor een speciale Open Dag-Moederdag-editie.

Met extra verwen-lekkers voor elke vrouw die inzicht wil verwerven om zo haar bewustzijn te vergroten. Voor elke vrouw die snapt dat je geen moeder hoeft te zijn om met alles wat je doet en uitdraagt, met alles wie je bent, de wereld om je heen een beetje beter te maken.
Voor elke vrouw dus, die zich bewust is van haar magie en haar energie en wil leren die, met hulp van Feng Shui en Nine Star Ki, beter in te zetten.
Voor elke vrouw die snapt het de archetypisch vrouwelijke kracht is waar de wereld op zit te wachten.

Nou, ondanks mijn haat en liefde worsteling met die promotie van mezelf en mijn werk, is dit geloof ik toch wel aardig gelukt. 🙂

4 gedachten over “Haat en Liefde”

 1. Herkenbaar Nina die worsteling met jezelf promoten. Grrr.
  Je doet het toch echt hartstikke goed. Nu ik nog…maar als ik je verhaal goed begrijp zit t em in de energetische tendensen van de afgelopen maanden. Hout/metaal.

  1. Ha Jolanda,
   Een beetje late reactie, maar beter laat dan nooit. Dank je wel voor je compliment. We doen ons best zullen we maar zeggen. En ja, het zit (zat) hem vooral in de energetische tendensen van de maanden april en mei. Nu is er even lucht, maar deze tendensen herhalen zich in een ietwat andere setting nog verderop in het jaar.
   Harte groet, Nina

 2. Beste Nina,

  wat ik de afgelopen maanden ervaar is dat de hout energie eindelijk beweging , actie en richting brengt in de dingen die ik al heel lang wil gaan neerzetten. Ik heb 7 metaal in de eerste positie en ken deze dus maar al te goed, ik wik en weeg , snoei, verbeter en stuur weer bij. Vaak te lang , waardoor er van mijn ideeën weinig terecht komt. Ik merk dat er nu beweging in komt . Ik reflecteer nog steeds met regelmaat maar durf meer stappen te zetten naar het doel wat ik voor ogen heb. Ik ben er blij mee Liefs, Lisette

  1. Dag Lisette,
   Wat fijn dat je de aanwezigheid van de hout energie als een welkom geschenk ervaart! Het betekent ook dat je, ondanks je metaal, de beweging en vernieuwing die hout brengt ook kunt toelaten en accepteren. Ben zo benieuwd wat je dat gaat brengen!
   Harte groet, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: