Feng Shui is voor iedereen en elk budget

Sfeer

Ik krijg wel eens de indruk dat mensen denken dat Feng Shui alleen is weggelegd voor mensen met grote huizen en dito budgetten. Misschien komt dat wel door alle prachtige foto’s die een Feng Shui huis opleveren; dat ziet er over het algemeen namelijk anders uit een doorsnee huis. Hoe anders? Het ademt meer sfeer, heeft stijl, het oogt warm en voelt geborgen en je krijgt echt de indruk dat de mensen die in zo’n huis wonen gelukkig zijn.

Styling

Dat is dus wat anders dan een mooi, met design ingericht huis dat strak gestyled is. Strenge design en styling regels knijpen namelijk een beetje het leven uit een huis en maken het wonen in zo’n huis rigide en onvrij. Alsof je niet meer de krant op de tafel mag laten liggen of de kussens gekreukt in de hoek van de bank kunt laten liggen, omdat dat de ‘styling’ in de war schopt.

Leefbaar

Een Feng Shui huis daarentegen brengt juist energie die is vastgelopen, die is gaan klonteren en rommel, spanning, rotzooi, stress en onduidelijkheid is gaan verzamelen, in beweging. Het helpt je om harmonie te creëren in de beweging die nu eenmaal onherroepelijk in een huis plaatsvindt. Juist Feng Shui helpt je om te ervaren dat die beweging niet meteen in chaos hoeft te ontaarden, maar dat een energetisch goed huis, een huis dat op basis van Feng Shui in balans is, die beweging juist aankan en zelfs ondersteunt.

Feng Shui is voor iedereen en voor elk huis inzetbaar. Ongeachte de grootte van het huis of het beschikbare budget brengt Feng Shui het leven in huis weer in beweging; het maakt het huis weer leefbaar.

Chalet

Dat heeft dus niets met grootte of budget te maken, maar alles met keuzes en bewustwording. De komende tijd neem ik je mee in de transformatie van een ‘chalet’ (vreselijk woord) tot een warm en gezellig Feng Shui boshuisje, een Feng Shui tiny house. Recentelijk heb ik dat ‘chalet’ gekocht. Het wonen in de stad, in Zutphen, vind ik geweldig. Het heeft me onnoemelijk veel gebracht en ik wil er, als het aan mij ligt, echt nooit meer weg. Maar als buitenmeisje miste ik ook de natuur: het donker van een bos zonder straatverlichting; de kou en het vocht van een mistige herfstochtend; de rijp op het gras na een eerste nachtvorst. In het zoeken naar een antwoord op die behoefte, kwam het ‘chalet’ op mijn pad.

Schrijfhuisje

Ook droomde ik al heel erg lang van een schrijfhuisje. Een plekje, het liefst dichtbij, waar ik me terug zou kunnen trekken om te schrijven. Alleen maar te schrijven. Schrijven van nieuwsbrieven, blogs, artikelen en een nieuw boek. Nummer vier in de rij. En straks nummer vijf en zes. Er is me lang en zeer frequent, veel beloofd, maar een schrijfhuisje heb ik nooit gekregen. Wel heb ik zo’n schrijfhuisje eveneens als een voor mij zeer noodzakelijke behoefte ervaren. Het ‘chalet’ nu, is een antwoord op ook die behoefte.

Tiny Boshuis

Nu heb ik allebei: mijn woon-werkplek in de stad en een woon-schrijf-natuurplek in een groot en uitgestrekt bos bij Gorssel, op 8 kilometer fietsen van Zutphen. Op een mooie open plek, in het bos tussen de bomen, staat een nu nog foeilelijk chalet in een treurige tuin. Maar met wat verf, fantasie en Feng Shui zal ik je laten zien wat je kunt doen om er een klein paradijsje van te maken en hoe je zo’n ‘chalet’ transformeert in een fijn Tiny Boshuis.

Feng Shui huis

Wil je nu al eens zien hoe Feng Shui er uit ziet? Op dinsdagavond 3 december was in het programma Binnenste Buiten van de KRO-NCRV het Feng Shui huis van Thèrése Östermann-Uyterlinde te zien. Thèrése is oud-student van de Feng Shui Academie en heeft niet alleen de basisopleiding tot Conceptual Feng Shui Professional, maar ook de vervolgopleiding gevolgd. Thèrése maakt, net als Debby Wezelenburg, Susanne Bouwman, Elly Van Gerrevink en Wendy van der Ham deel uit van mijn aanbevelingsnetwerk. Op de site van het programma kun je de uitzending overigens nog terugkijken.

 

 

 

[za_divider style=”solid-line” margin_top=”10px” margin_bottom=”10px” width=”100%” height=”1px” position=”center” color=”#9ca9ad”]

© Feng Shui by Nina. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *