Feng Shui in ons complexe mensenleven met relaties en invloeden

Relaties

Oké, en dan heb je je huis helemaal Feng Shui op orde en dan gaat het toch mis: je relatie blijkt niet bestand tegen zoveel goede Chi. Dat waar je samen zo hoopvol aan begonnen was, valt uiteen en desintegreert tot een hoop gedoe en pijn. Dan kun je je de vraag stellen of Feng Shui wel zoveel harmonie gebracht heeft als het was beloofd. Werkt het wel? Of zijn er nog andere factoren die spelen?

Invloeden

Het zou heel raar zijn als ik nu zou schrijven dat Feng Shui het enige is dat er toe doet. Dat is natuurlijk niet zo. Een mensenleven is nu eenmaal een complex amalgaam van invloeden die niet altijd zo eenvoudig te herleiden zijn tot de directe omgeving. Alhoewel je er wel een eind mee komt moet ik zeggen.

Pijnpunten

Als eerste namelijk gebruikt Feng Shui die directe omgeving namelijk om je te helpen je bewust te worden van jezelf. Om inzicht te krijgen in processen die in jezelf werkzaam zijn en die om aandacht vragen en vooral ook om heling en bewustwording. Een verhuizing naar een nieuw huis biedt je daarom ook de kans om je eigen pijnpunten vanuit een ander perspectief te onderzoeken, er kennis mee te maken en er wat mee en aan te doen. Maar een verhuizing kan er ook voor zorgen dat je persoonlijke uitdagingen juist uit de weg gaat omdat je eigenlijk helemaal niet op ontdekking wilt gaan in je binnenwereld.

Ontwikkelpuntjes

Dus ga je dapper aan de slag, je analyseert en onderzoekt. Je transformeert en wordt bewust. En dus verandert je directe omgeving en je relaties omdat jij verandert. Of verander jij doordat je je directe omgeving verandert. Tenminste, als je tot verandering bereid bent, want soms houdt iemand hardnekkig vast aan wat was. Ook als dat niet (meer) goed is.

Reminder

Dat wat je -onbewust- als reminder nodig hebt om je eraan te herinneren welke ontwikkelpuntjes er nog op je onbewuste to-do lijstje staan, tonen zich in je omgeving in de vorm van rommel, klemmende deuren, lekkende kranen, verstopte afvoeren, kapotte apparaten, voordeuren die niet gebruikt worden of slaapkamers die te klein of te groot zijn. Ze zijn de metaforen die het verhaal vertellen van wat er in jezelf nog niet naar behoren functioneert. Van wat je op een dieper niveau graag verbeterd wilt zien. Zodra je begrijpt waar het over gaat, vervalt de noodzaak van de aanwezigheid van de metafoor in je omgeving. Je hebt het niet meer nodig en dus verander en repareer je wat stoort of kapot is als metafoor van dat wat in jezelf verandert en gerepareerd is.

ge-FengShui-ed

Juist omdat niet iedereen bereid is tot dit soort vormen van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling, kan het zijn dat je vol verve je huis ge-FengShui-ed hebt (geen idee of dat een goed woord is) maar je partner snapt er geen snars van en wil het ook niet snappen. Wat er dan kan gebeuren is dat de veranderingen in het huis niet meer aansluiten bij de behoeftes van die partner. De energie in het huis opereert op een andere frequentie die niet langer compatibel is met die van je partner. Dat gaat ‘storen’ en kan een slechte ontvangst in een relatie en zelfs tot kortsluiting veroorzaken.

Verder

Ondertussen heeft al het Feng Shui werk wat je aan het huis hebt verricht, echter wel zijn werk gedaan. Het heeft jou namelijk verder gebracht. En dus ook verder af gebracht van wat jou niet helpt en ondersteunt. Verder in de ontwikkeling van jouw leven. Het is net als het afscheid nemen van je driewieler als je graag de Tour de France wilt winnen. Hoe dierbaar je de driewieler is, op weg naar je zege in Parijs hindert het je om je doel te bereiken.

Feng Shui helpt je om verder te komen in je leven. Om stappen te zetten die je helpen inzicht te krijgen in wie je bent en wat je talenten eigenlijk zijn; welk potentieel er eigenlijk in je huist.

Nine Star Ki

Via Feng Shui onderzoek je dat in je omgeving. Met behulp van Nine Star Ki onderzoek je dat aan de hand van de energetische blauwdruk van je leven.

Uiteraard kun je Nine Star Ki ook gebruiken om te onderzoeken hoe de hele grote omgeving van kosmische en energetische processen inwerken op je leven. En hoe je daar lering uit kunt trekken en er je voordeel mee kunt doen.

Op 12 januari besteed ik, net als ieder jaar, tijdens het Nine Star Ki voorspelling 2020 event weer een hele dag aandacht aan hoe deze grote kosmische en energetische processen de tendensen van het nieuwe jaar 2020 bepalen en wat dat voor jou betekent.

Ben je vooral nieuwsgierig naar je eigen Nine Star Ki profiel? In een persoonlijk consult kan ik dieper ingaan op de tendens in jouw Nine Star Ki getallen. En je helpen om antwoord te vinden op terugkerende vragen of thema’s in wonen, werken en leven. Je leest er hier meer over.

De inzichten die je zo opdoet, geven je een beter en meer helder inzicht in je eigen groeiproces. Het geeft je ook meer begrip voor de processen die een ander op zijn manier doormaakt en welke spelen in de maatschappij. De herkenning die dit geeft, brengt een nieuwe innerlijke rust; je ziet ineens hoe alles samenvalt en op een zekere manier gewoon ‘klopt’.

Reflectie

Welk thema of vraagstuk speelt er op dit moment in jou leven? Op welke manier zie je dat weerspiegelt in je omgeving? En wat is de diepere betekenis daarin voor jou?

Schrijf het eens voor jezelf op. Door het te verwoorden kun je soms makkelijker tot je eigen antwoorden komen. En wanneer je het met me deelt in een reactie onder dit blog, kan ik je wellicht een aanzet geven die nog meer inzicht brengt.

 

 

 

[za_divider style=”solid-line” margin_top=”10px” margin_bottom=”10px” width=”100%” height=”1px” position=”center” color=”#9ca9ad”]

© Feng Shui by Nina. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

 

4 gedachten over “Feng Shui in ons complexe mensenleven met relaties en invloeden”

 1. Hoi Nina,
  Ik begrijp dat de scheiding een zeer pijnlijk en moeilijk moment in je leven is (voor wie niet?). In het stuk dat jij schreef, schrijf je steeds in de derde persoon ev. Maar bedoel je misschien jezelf?
  Zo langzaam aan ben ik de stukjes over jouw persoonlijke leven een beet beu. Ik heb mijn leven, met echt zeer pijnlijke emoties en die zie ik allemaal onder ogen en ik accepteer het op gevoelsniveau. Daar kan geen Feng Shui tegenop. Hoe ik mijn bank ook neerzet, het gevoel dat vandaag oud zeer triggert wordt er niet minder van, ook niet meer. Ik zou zeggen, kom uit je hoofd en voel je lijf en de oude pijn die daar woont. Ga daarna weer met Feng Shui verder, dan valt alles misschien wel op z’n plek.
  Mijn abonnement op jouw schrijfsels zet ik stop.
  Ik wens je veel inzicht en wijsheid toe en ook zeker veel sterkte.
  Hartelijke groet,
  anita

  1. Dag Anita,
   Dank je wel voor je reactie. Je hebt natuurlijk volledig gelijk. Gaat niet altijd alles over jezelf? En is niet elke boodschap, of projectie op een ander, een verzoek tot ontwikkeling van bewustwording aan jezelf?
   Veel sterkte ook!
   Harte groet, Nina

 2. Hallo Nina,

  Je blog heeft me aan het denken gezet over mijn blinde vlekken. Het zijn er twee;
  De voordeur gebruik ik alleen om s ochtends te verluchten, de brievenbus te legen en bewust de energie van de dag binnen te halen zeg maar. Er staat zelfs van de buitenkant geen slot op; ze gaat alleen langs binnen open.
  En onze slaapkamer is echt wel heeeeeel ruim.
  Kan je me een tip geven over deze twee dingen?

  Hartelijke groetjes
  Katja Jorissen

  1. Ha Katja!
   De voordeur is best belangrijk: deze geeft niet alleen toegang tot je huis, maar ook tot je leven. Mijn advies zou zijn zeker de deur van een slot te voorzien dat ook van buitenaf door jezelf geopend kan worden en deze deur vaker te gebruiken!
   Een slaapkamer die heel ruim is, nodigt uit tot andere activiteiten en attributen die eigenlijk niets met slapen te maken hebben. Je kunt je in een hele grote slaapkamer ook makkelijk ’s nachts onveilig en onbeschermd voelen. Je kunt in een kleinere kamer gaan slapen, je kunt een hemelbed kopen of maken, of door middel van een kamerscherm de ruimte rond je bed kleiner maken. Dat geeft rust waardoor je beter kunt uitrusten.
   groetjes, Nina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *