Feng Shui biedt houvast wanneer er veel in je leven veranderd

We leven momenteel in een jaar, een heel decennium, van intense veranderingen. Inherent aan de cyclische patronen van het leven, blijft niets wat het is en is alles aan voortdurende verandering onderhevig. Alleen ervaar je nu misschien dat het tempo is verhoogd. Behoorlijk is verhoogd. Hoe ga jij daarmee om? Hoe toont zich dat in je huis en in je leven?

Meebewegen

Je laat je kneden en vormen door het nieuwe dat zich aandient of je loopt vast in de houvast van het vertrouwde. Dan wordt wat veilig was een hindernis voor ontwikkeling en vooruitgang. Hou jij vast? Of beweeg je mee?

Groei en ontwikkeling leiden tot onvermijdelijke verandering. Afwezigheid van verandering, afwezigheid van de behoefte om te veranderen of regelrecht verzet ertegen, is een teken dat groei en ontwikkeling je tegenstaat. Dat je liever alles bij het oude laat en je vasthoudt aan wat je kent.

Eerlijkheid

Echter in de mate waarin je verandering kunt toelaten, toon je je eerlijkheid naar jezelf, buig je voor de wensen van je ziel. Het kleine, onontwikkelde ego is bang en toont verzet tegen verandering. Het houdt vast aan macht en controle over wat er is. Want, stel je toch voor dat je verandering toe zou laten, wie zou je dan wel niet kunnen worden? Wat zou er zich wel niet kunnen openbaren?

Feng Shui als bewezen houvast

In tijden van stevige veranderingen zoek je als mens houvast. En ja, meestal verleent dat wat je al kent houvast, maar dat wat je kent ligt altijd in het verleden, dat geen garanties biedt voor de toekomst. Tenzij…..  Tenzij je verder teruggrijpt in het verleden en kennis omarmt die zich al duizenden jaren bewezen heeft: Feng Shui en Nine Star Ki. Feng Shui en Nine Star Ki vormen het alternatieve houvast in tijden van chaos en verandering. Niet omdat Feng Shui en Nine Star Ki alle antwoorden in zich dragen, maar omdat ze je helpen de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken.

Verinnerlijken

Feng Shui en Nine Star Ki helpen inzicht te krijgen in het waarom van alle bewegingen en veranderingen. Niet alleen in die van deze tijd, maar in die van alle tijden. Ze bieden je de paradox van een flexibel houvast. Niet eentje die je buiten je moet zoeken en vervolgens je vast houdt in een fase die voorbij is. Maar eentje die je je eigen kunt maken. Die je bij je kunt dragen, kunt verinnerlijken en mee kunt nemen. Altijd, door je hele leven heen. En die je dus altijd kunt toepassen, in welke situatie dan ook.

Beëindiging

Feng Shui en Nine Star Ki hebben mijn leven in ieder geval verrijkt. Zodanig dat ik, ondanks alles wat er momenteel in mijn leven speelt, totaal begrijp wat er aan de hand is en daar in kan rusten. En wat er speelt is veel! Vorig jaar heb ik een nieuwe knie gekregen die nog steeds veel aandacht, zorg en oefeningen vraagt. In oktober is het definitieve besluit gevallen een punt te zetten achter de relatie met De Man. Als gevolg daarvan raak ik het huis kwijt dat ik met veel hoop en enthousiasme samen met hem gekocht en ingericht heb. In januari is mijn oudste dochter naar Canada geëmigreerd. Nu zat er al een in Zweden, maar Canada is toch een ander verhaal; stukje verder! Eind van het jaar moet ik het pand waarin ik nu werk en woon, verlaten omdat het huurcontract is opgezegd en ik heb nog geen idee welke kant het op zou kunnen gaan. Ik weet alleen dat ik zeker niet op straat kom te staan eind december. En als klap op de vuurpijl is mijn jongste dochter weer zwanger en ben ik sinds kort verliefd op een ontzettend lieve, warme en getalenteerde man. Ik bedoel maar.

Ontwikkeling

Maar juist in deze roerige tijden, bieden Feng Shui en Nine Star Ki me de houvast en geven me het inzicht waarom het allemaal gebeurt. Daardoor zie ik welke kant de beweging opgaat en welk perspectief dat biedt. Dus het vertrek hier uit dit pand, maakt het me mogelijk om de opleiding op een heel andere manier in te richten. Speelser, authentieker, vrijer en nog dieper verbonden met de oude kennis en wijsheid die in Feng Shui en Nine Star Ki besloten ligt. Deze volgende stap brengt daarom niet alleen mij heel nieuwe kansen en mogelijkheden, maar ook jou! Want zonder een beëindiging, in dit geval van het huurcontract dat me tot nu toe een veilig houvast heeft geboden, had ik me niet open kunnen stellen voor wat er zich nu aandient! Een opleiding in een vorm en opzet die nog meer dienstbaar is aan jouw ontwikkeling.

Wat het vraagt? Vooral je bereidheid om te durven leren, ontwikkelen en veranderen. Om de stap te wagen het oude te laten voor wat het is en je te openen voor wat zich aandient. Voor wat zich aan wil dienen.

Dat is wat Feng Shui en Nine Star Ki vooral doen: je heel maken als mens door al die lagen aan te spreken en weer met elkaar te verbinden. Van gevangen in een hokje, naar verbonden met cycli.

Verander mee, start met Feng Shui

De opleiding kent nog steeds een 1-jarige, doorlopend traject maar de basis wordt nu gevormd door vier, volledige verzorgde masterclasses van een weekend. Door deze vorm kunnen we je gedurende de opleiding nog meer diepgang en achtergrond in Feng Shui bieden!

Wat je krijgt;

  • 4 volledig verzorgde twee-daagse masterclasses inclusief overnachting met ontbijt en koffie/thee, biologisch-vegetarische lunch en versnaperingen gedurende de classes
  • live depth talks waarin dieper ingegaan wordt op een thema uit de filosofische achtergrond van Feng Shui,
  • online meetingen die je overal waar je internet hebt kunt volgen,
  • toegang tot een besloten, online leeromgeving met alle lesinhoud en verwijzingen naar artikelen, blogs en video’s die relevant zijn voor en ondersteunend zijn aan de lesonderwerpen
  • je hoeft niet te wachten tot een volgende lesdag maar kunt nu al je vragen direct in de online omgeving stellen aan je medestudenten en je docent Nina
  • nog veel meer én;
  • na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt je het felbegeerde diploma Conceptual Feng Shui Professional zodat je ook anderen kunt helpen hun leven beter in balans te brengen, te optimaliseren en hun welbevinden te vergroten.

Je leest hier alles over de vernieuwde opzet en de inhoud van de erkende jaaropleiding Conceptual Feng Shui Professional. We starten in september met twee nieuwe groepen aan de opleiding.

Wil je serieus aan de slag met Feng Shui?

Dan helpen wij je graag de eerste belangrijke stap te zetten! Meld je dan nu aan voor de opleiding en krijg €250,- korting op het lesgeld met de code ikwilfengshui. 

Voorwaarden is dat je de volledige betaling van het lesgeld direct voldoet bij aanmelding voor de opleiding.

Het kortingsticket is tot en met 5 juli 23:59 uur actief. Hiernaar vervalt de korting maar kun je je nog tot en met 31 augustus aanmelden. De inschrijvingen gaan snel. Voor onze vorige jaargang ontstond er een heuse wachtlijst van mensen die hoopte dat er onverwacht nog een plekje vrij zou komen! Wacht dus niet te lang; lees hier alle informatie over deze diepgaande opleiding en meld je aan!

 

 

[za_divider style=”solid-line” margin_top=”10px” margin_bottom=”10px” width=”100%” height=”1px” position=”center” color=”#9ca9ad”]

© Feng Shui by Nina. Neem dat wat voor je werkt en laat de rest voor wat het is. Als je dit werk wilt delen, dan als citaat en met link naar dit blog op deze website. Dank je wel voor je steun, ik waardeer het zeer en jou ook! Dank je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *